Три неща, за които хората веднага ви осъждат

Увереността ви е едно от тях
25 окт 2024 23:00, Михаела Лазарова
9
Три неща, за които хората веднага ви осъждат
Снимка: Istock

Първото впечатление има огромно влияние върху това как ви възприемат околните. То играе роля и във връзките. Потенциалните ви партньори, които ви виждат за първи път, ви съдят по някои критерии, които забелязват с първото си впечатление за вас. Хората инстинктивно съдят другите по предварително установени стереотипи, в повечето случаи дори без да си дават сметка. Дори да не сте предубедени по природа, винаги имате своите впечатления от първата среща с някого, без дори да го познавате.

Кои са нещата, за които хората винаги съдят, когато ви виждат за първи път? Ето 3 от най-честите от тях.

1. Зъбите ви.

Може да звучи невероятно, но зъбите са нещото, което повечето хора забелязват моментално и ви съдят според състоянието им. Зъбите са вашата визитна картичка. Те са първото нещо, което хората виждат, когато заговорите или се усмихнете. По състоянието на зъбите хората инстинктивно си правят заключения за вас.

Ако например пушите и пиете много кафе, зъбите ви вероятно издават това, защото имат петна, пожълтели са, не са в особено добро състояние. Това подсказва не само за вредните ви навици, но и за евентуално недобро здравословно състояние.

Изследванията показват, че хората с искрящо бели зъби се възприемат като личности в добро здраве, грижещи се за себе си, без вредни навици, високоинтелигентни хора.

2. Граматиката ви.

Хората винаги ще ви съдят по това колко грамотни сте. Едно от първите неща, които се забелязва моментално в писмената комуникация или в профила ви в социалните мрежи, сайтовете за запознанства е нивото ви на грамотност. Ако пишете с грешки и видимо имате проблеми с граматиката, хората веднага ще ви съдят.

Ще ви обявят за нискоинтелигентен човек, който има слаба култура. Няма да бъдете добре възприети, ако допускате правописни и граматически грешки.

Източник: 3 неща, за които хората веднага ви осъждат 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от Ако щете - вярвайте
Зодиите, които постоянно флиртуват
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Със преди 47 минути
Интернет въртележкиглте и селските моми
8
0
 
0
 
! Отговори
Еми си преди 48 минути
Май ката следващия път ще приквичиш
7
0
 
0
 
! Отговори
Значи преди 49 минути
Този дърт *** Георги Георгиев *** Генадиев Николов и техните служители тормозят от години български граждани защото този нефелник е създал терористична формация която копчета някакви черепи и някой на него му е длъжен да беше пуснал ***
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Приятни сънища!
5
1
 
1
 
! Отговори
На кого да вярваме? преди 1 час
Хората най-напред забелязвали зъбите на някого, когото виждат за първи път! Само че преди време имаше материал, в който обобщаваха резултатите от допитване до голям брой мъже - какво най-напред забелязват у една жена? Масово отговорили, че най-напред инстинктивно поглеждат краката й.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Аз пък не съдя хората за нито едно от тези неща! Интересува ме единствено дали имат доброта в сърцето си или не. Останалите са само масовка.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Обикновено осъждат тези, които са с най-големите недостатъци, най-повърхностните и най-комплексираните индивиди. Те градят самочувствието си на основа на осъждането на другите. Само че злорадството им е временно.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
До Анонимен 1 - То само той да беше с шкембе! Киро пък, като няма, та голЕм келепир!
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Ами шкембето на Тиквата :)))