Не е задължително една продукция да има огромен зрителски интерес, за да кажем, че е добра

Виктор Чучков – син на София Филм Фест
10 мар 2011 10:46, Петя Славова
4
Не е задължително една продукция да има огромен зрителски интерес, за да кажем, че е добра
Снимка: София Филм Фест


Режисьорът Виктор Чучков - син представя филма си на феста.

Това е първото участие на “TILT” в международен конкурс на филмов фестивал? Какви са очакванията ви?

Първото участие на “TILT” в конкурс бе на “Златна роза” 2010. Оттам са и трите му награди – специална награда на журито, за главна мъжка роля на Явор Бахаров и специална награда за ролята на Ованес Торосян. До момента сме били на фестивали в Санта Барбара в САЩ, в Гьотеборг в Щвеция.

Сега има още покани, дори не ги знам всичките. Но първият най-сериозен фестивал до момента е София Филм Фест 2011, като особено важна е селекцията на “TILT” в международния конкурс. Казвам го категорично и ясно поради факта, че София Филм Фест предлага много голяма конкуренция между продукциите.

Разкажете ни повече за връзката между създаването на филма и фестивала?

Всъщност първият пичинг на “TILT” беше по време на София Мийтингс, част от София Филм Фест, преди три години. На този пичинг се запознахме с доста хора от Германия, от което се задейства и цялата следваща работа по продукцията. Няколко месеца по-късно бяхме на пичинг сесия на фестивала в Котбус. След това на програмата Нипкоф на Берлинале. И в този смисъл връзката ни с София Филм Фест и София Мийтингс е много ключова.

“TILT” е по екраните в София от 11 февруари, какви са резултатите до момента?

Преди месец имаше пресконференция по повод на предстоящия фестивал. И Стефан Китанов-Кита отправи пожелание “TILT” да направи боксофис колкото „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” и „Дзифт” заедно. Прогнозата се оказа вярна и дори я надскочи, защото до вчера имаме 96 000 зрители.

Вероятно съвсем скоро ще станат 100 000. За мен този резултат означава, че хората говорят за филма помежду си, защото знаете, че рекламата работи в първите десет дни. Оттам нататък гледаемостта зависи от желанието на зрителите. Тук искам да кажа, че за мен не е важен само броят на хората гледали филма, а на тези, които ще го оценят положително. Не е задължително една продукция да има огромен зрителски интерес, за да кажем, че е добра.

Какво предстои да се случи около “TILT”?

Миналата есен Любен Дилов-син гледа филма и сподели, че страхотно му е харесал и че иска да напише книга. След 4 месеца беше готов и в момента тя се продава навсякъде и, доколкото знам, е преиздадена. В момента финалът на книгата е отворен и в сайта на издателство „Ентусиаст” всички могат да изпращат своите предложения за край. Тази есен предстои излизането на филма на DVD. Тогава ще излезе и второто издание на книгата съответно с най-доброто зрителско предложение за финал.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Марк преди 13 години
Аааааа можело да има и бг филми с по 100 000 зрители, а?Сега на лицето Андрей Слабаков да се забрани доживот да прави филми защото неговите филми се гледат от по 2-3000 души/родата и приятели/, а струват колкото и Тилд !Вежди да не дреме!
2
0
 
1
 
! Отговори
Неграмотен аналфабет преди 13 години
Я да проверя какво е "пичинг", за "боксофис" се досетих от контекста :-))) Иначе успех!
1
0
 
5
 
! Отговори
FYI преди 13 години
"Не е задължително една продукция да има огромен зрителски интерес, за да кажем, че е добра"Ами то тогава такива продукции има колкото искаш. Казват им домашно видео.