Лошото време взе две жертви в Черна гора

Скоростта на вятъра е била над 200 км/ч
3 юли 2024 20:08, Инна Ангелова
0
Лошото време взе две жертви в Черна гора
Снимка: Pixabay

Вчера по време на силна буря кран се срути на строителна площадка, а работникът загина на място. Инцидентът е от черногорския пристанищен град Бар. Друг е убит на място от мълния на полуостров Лущица в Которския залив, съобщи черногорската редакция на Радио Свободна Европа.

Дирекцията на полицията уточни, че работникът е загинал, докато е бил в крана, който е рухнал. "Един човек беше убит от удар от мълния на голф игрището”, допълни полицията, съобщава БТА.
 
От вчера сутринта и през целия ден Черна гора беше засегната от обилни валежи, силни ветрове и гръмотевици. Министерството на вътрешните работи в страната допълни, че поради технически причини Институтът по хидрометеорология и сеизмология не е могъл да предвиди силата и времевия интервал на бурята.

От министерството допълниха, че един човек е спасен в морето, а един работник е леко ранен на пристанище Бар.

Вятърът е изкорени дървета, нанесе щети на автомобили, както и на няколко плавателни съда в яхтеното пристанище. В изявление пред медиите, след като посети Бар, министърът на транспорта и мореплаването Филип Радулович каза, че правителството ще окаже финансова помощ на града за справяне с последиците от бурята.

В следствие на силната буря е имало проблем и с електричеството в няколко общини в страната, съобщиха от черногорската електроразпределителна компания.

В Подгорица и околностите ѝ много улици са бяха наводнени, повалени бяха дървета и електрически стълбове.

Метеорологичната служба съобщи, че скоростта на вятъра е била до 200 километра в час.
Лошото време нанесе щети вчера и в Сърбия и Босна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: бурявалежигръмотевици
Още от САЩ
Корупцията в Украйна може да я спъне за НАТО
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари