Търпението се изчерпва: Властите в Германия искат натиск върху неваксинираните

Според тях, те представляват риск за обществото
12 юли 2021 21:25, Нели Христова
623
Търпението се изчерпва: Властите в Германия искат натиск върху неваксинираните
Снимка: БГНЕС

Това лято много хора в Германия се чудят - кога най-накрая ваксинираните ще си върнат всичките свободи? Колко дълго трябва да се съобразяват с онези, които просто не искат да се ваксинират? В момента Германия разполага с достатъчно дози ваксини, така че всеки, който иска да се ваксинира, може да го направи сега. Но поради факта, че желанието на германците да се включат във ваксинацията явно намалява, търпението на мнозина започва да изчерпва, пише "Билд".

Ръководителят на Асоциацията на лекарите за задължителна медицинска застраховка в провинция Рейнланд-Пфалц Петер Хайнц изрази възмущението си от настоящата ситуация: „Тези, които не са били ваксинирани, нямат право да свалят маските си. Не трябва да им се позволява да ходят на стадиони и басейни или да посещават супермаркети без маска. Освен това тези, които не са били ваксинирани или са получили само една доза, не трябва да имат право да отидат на почивка!“ От друга страна, според неговото мнение, всичко това трябва да е позволено на ваксинираните, предаде Фокус.

Хайнц обясни: „Натискът върху тези, които не са били ваксинирани, трябва да се увеличи, защото те представляват опасност за обществото. Няма ваксинация, няма свобода“.

Правителството на Обединеното кралство използва различен подход: благодарение на високото ниво на ваксинация (67% ваксинирани с поне първата доза на ваксината) на 19 юли всички ограничителни мерки ще бъдат премахнати - не само за ваксинираните, но за цялото население. Въпреки големия брой болни хора в страната, изискванията за носене на маски и поддържане на социална дистанция ще бъдат отменени, а нощните клубове отново ще отворят врати.

В Германия, въпреки високата степен на ваксинация (58% са ваксинирани с поне първата доза на ваксината) и ниската степен на заболеваемост, политиците предупреждават срещу преждевременното премахване на ограниченията.

Външният министър Хайко Маас призова ограниченията да бъдат премахнати през август, когато всички граждани ще могат да се ваксинират. Министърът на правосъдието Кристина Ламбрехт обаче предполага, че не трябва да се повдигат очакванията. Все още са необходими някои мерки за защита на тези, които не могат да бъдат ваксинирани: деца, бременни жени и хора с противопоказания.

„Преди да успеем да отменим всички мерки, трябва да се придвижим много по-близо към стадния имунитет“, каза Ламбрехт. „Благодарение на ваксинацията сме в състояние да победим пандемията. Всъщност всеки трябва да свърши своята част и да се ваксинира“.

Проблемът е забавянето на скоростта на ваксинацията, което, съответно, забавя придобиването на колективен имунитет. През изминалата седмица около 248 хиляди души са били ваксинирани ежедневно с първия компонент на ваксината - най-малко за последните три месеца. В средата на май броят на ваксинациите с първия компонент на ваксината е средно 591 000 на ден.

Освен това всеки шести германец (17%) не възнамерява да се ваксинира. Делът на тези, които отказват ваксинацията, е особено висок в Източна Германия (22% в сравнение с 15% в Западна) и сред избирателите „Алтернатива за Германия“ (44%).

Опитът на други държави показва, че последните стъпки преди постигане на поставената цел са най-трудни. Световният лидер във ваксинирането на населението, Израел, не успя да премине границата от 60% от ваксинираните с двата компонента в продължение на няколко месеца. Същата тенденция се наблюдава в САЩ и Великобритания, съобщава "Билд".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


623
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
403
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бай Шиле уж го бяха изгонили, а сутринта пак го разкарват по телевизиите като панаирджийска мечка.
402
11
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Натискът върху тези, които не са били ваксинирани, трябва да се увеличи, защото те представляват опасност за обществото. Няма ваксинация, няма свобода. - Има ли още някой, който да вярва, че това се прави за наше добро и в името на нашето здраве?! Ще колят, ще бесят, само и само всички да дъдат инжектирани с тия чорби.
401
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото норките заболяха и започнаха да предават на хората именно коронавируса,, който причинява Ковид. Другите коронавируси хиляди години си живеят в прилепите, но не засягат хората. Така че няма защо да се избиват прилепите, които унищожават до 3 000 насекоми на денонищие и те спасяват от пълчищата комари.
400
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като му се изчерпва търпението, да работи друго докторчето-фашист, например да пасе патки.
399
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички ще ни боцнат. Щем нещем. Решено е. Ще намерят начин.Пандемия няма.
398
7
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Няма ваксинация, няма свобода. - За такава проява на фашизъм и то от лекар, трябва да изгние в затвора.
397
9
 
34
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Жив ваксинатор да не остане на тази планета!
396
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Търпението лекарски шефове в Германия се изчерпва. Командирите на нацията са бесни, че някои не искат да живеят толкова дълго, колкото им е наредила разгонилата се държавна ку... Неваксинираните застрашават обществения навик за безпрекословно подчинение към компрометираните вече фюрери на медицинския вермахт. Ако не се ваксинират, ще ги пратят дори на Източния фронт.
395
25
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Трябва световен локдаун, няколко месеца! Да не се пътува в други държави! Вече е ясно за всички, че вирусът пътува с нас и мутира! Защото и ваксинираните могат да го предават!
394
2
 
16
 
! Отговори
Оператор на трактор преди 2 години
До 476 - Аве, не ми рисувай чипове в главата, като онези които ни рисуваха по телевизора години наред. Става въпрос за нанотехнологии, какви чипове те гонят. Изглежда и ти си морано остарял като анимираните чипове. Щом вярваш, че елита се интересува от пари и печеленето или липсата им, то ти си завършен роб ...или платен драскач. Свободен си.
393
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глава - шамандура, акъл - море, мор-е-е, мор-е-е-е-е-е!
392
3
 
20
 
! Отговори
до 465 преди 2 години
Е точно това е фатката, от какво да се страхува човек ..за животеца,..как да го накараме..ми като има трупове..ако не ги види трябва да ги види...ето ти... фаза 2 да ги "спасяваме" като ги... боцкаме..Почнаха да говорят за антибиотична резистентност..чакаме друг патоген явно..а вакснатите с изключената имунна система? Планини от трупове. Бедните душици се боцкат че да иде на море... божее каква глупостт.56083
391
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Работи се върху чипове в помощ на тежко болни хора, но това ще стане след десет-двайсет години. И ще струва скъпо- един чип ще струва хиляди долара.; Кой ще ти го слага безплатно и то сега още няма такива нано бъзикни. Някой ден ще плачеш за чип, но ще си го платиш като поп. Безплетен обяд няма, освен ако не си платиш в леглото
390
4
 
19
 
! Отговори
Оператор на трактор преди 2 години
Ок, продължаваме, щом платените се пенят. Защо славчо купува 1 милион таблета, на които ще има (както каза той) "правилната" операционна система? Защото, след като ви чипират децата, няма да има нужда чичаци в рокли да им пропагандират джендъризъм и вие да ги биете пред училището. Просто ще използват "правилната" операционна система да се свърже с "правилната" инсталирана в децата ви и да инсталират техните програми.
389
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 472 - Да ще лекувате слепота, всички ще ходят по вода и ще общуват с кораба майка. Ако са слухове, нямаше да се дразниш.
388
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 467 - Сега какво, ще разваваш измислени статистики? Нали стоите там на някакви тръби с месеци преди да умрете, после пердашите кючек а лекарите танцуват ода на радоста.
387
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 469 Ченгене, ако един чип струва 10 долара, за 7 млрд души това прави 70 млрд долара. Кой ще се ръси с 70 млрд долара да ти слага чипове. Операционна система Windows 11 - ха-ха-ха - какво ще ти направи Windows 11, това не е мощна професионална система. С чипове ще се лекува слепота, парализирани ще могат да ходят. Какво ти разбира главата, че сееш слухове
386
0
 
29
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 2 години
Германците вече два пъти се доказаха като *** к та!!! За трети път също ( бежанците). Сега остава и за четвърти. С такива лидери ЕС е обречен на провал. Полша и Унгария не след дълго ще напуснат съюза. Особено Унгария.
385
2
 
21
 
! Отговори
Seth преди 2 години
До интереснооо - Почти си ги изловил. Само една подробност ти убягва. Войната ще е между чипирани от едната държава, срещу чипирани от друга държава. Хората направиха скок и алгоритъма на гадовете изчисли, че много малък процент ще воюват доброволно, насилствено, чрез пропаганда или манипулации. Изхода е да ги превърнат в биоробооти за да ги жънат. Вакси (които реално вече са кошерни създания) нямат шанс срещу креативните и свободни, нечипирани хора.
384
1
 
20
 
! Отговори
интереснооо преди 2 години
Задава се война на ваксинирани срещу неваксинирани..........а може би това е целта?!