Канада прави задължителна ваксинацията за държавните служители

71 процента от населението са напълно ваксинирани
14 авг 2021 09:51, Елка Василева
101
Канада прави задължителна ваксинацията за държавните служители
Снимка: архив, БГНЕС

Канадското правителство обяви, че скоро ваксинацията срещу COVID-19 ще стане задължителна за държавните служители, както и за работещи в редица други сфери, предаде Ройтерс.

Решението на канадските власти е свързано с желанието им да избегнат нов пик на епидемията от COVID-19, особено с оглед на разпространението на варианта Делта на коронавируса.

Министърът по междуправителствените въпроси Доминик Льоблан заяви вчера, че задължителната ваксинация на чиновниците ще бъде въведена към края на октомври.

Той отбеляза, че лицата, които не може да бъдат ваксинирани по медицински причини, ще бъдат тествани и спрямо тях ще бъдат прилагани и други мерки.

Министърът на транспорта Омар Алгабра заяви, че задължителна ваксинация се предвижда за работещите в сферите на въздушния, жп и морския транспорт, както и за пътниците в самолети, влакове и круизни кораби.

Канада е с един от най-добрите показатели за ваксинация в света. 82 процента от населението са с поставена първа доза ваксина срещу COVID-19, а 71 процента са напълно ваксинирани.

На фона на четвъртата вълна от пандемията, свързана с разпространението на Делта варианта, обаче броят на заразените в Канада за последните две седмици се увеличи двойно.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно вирусът ще си вземе своето и това е. Като измислят ваксина той сменя кода и я прескача. Сега ще работят върху ваксина за делта варианта и като я пуснат, той ще мутира пак и ще прескочи и нея и т.н. докато не си вземе жертвите.
15
23
 
7
 
! Отговори
Бay преди 2 години
хора .. ако искате се ваксинирайте. Има няколко неща обаче, които трябва да осмислите. Ако си млад и здрав - ок. Процента да го изкараш лошо е много малък. Ако обаче си по-възрастен с някакви заболявания, риска е доста голям. Това, което дразни нас (ваксинираните) е, че трябва да плащаме болничното лечение на всеки. Нищо друго. Изобщо не ме притесняват неваксинираните.
14
3
 
14
 
! Отговори
Серсемин преди 2 години
Ако ще кастрацията да направят задължителна не ме бърка деформираните Запад.
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бау, и в събота ли бачкаш? Троловете почивен ден нямате ли?
12
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не е такава радостна вест за каквато опитвате да я представите. Независимо дали ви изнася или не, но ваксините наистина не са минали всички клинични изпитания и самите производители не знаят какво да очакват. Това, разбира се, не им пречи ни най-малко да ни пробутват, удобно премълчавайки нелицеприятни истини.
11
1
 
30
 
! Отговори
Елемаг преди 2 години
A прочетохте ли последните 2 изреченияНезависимо от всичко и ваксиниране,болните са се увеличили двойно.Аз няма какво да добавя.
10
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно след като имат 71% напълно ваксинирани, защо въобще ковид им е проблем. Въпросът ми е риторичен, разбира се.
9
1
 
26
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 2 години
И как е, като се набодоха с ваксиизмамата, приключиха ли с ковиизмишльотината? Или са по-зле от всякога?
8
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И доц. Мангъров ли с 40 г. стаж е глупости и не се ваксинира. Ти ри знаеш по-добре или накой, който това е учил. И типично по български се налагаш и твоето мнение е най-правилното. Всеки има право на свободна воля и личен избор, никога не се месете в чуждия дела.
7
23
 
6
 
! Отговори
Бay преди 2 години
"71 процента са напълно ваксинирани." канадци .. Винаги много отговорни хора.
6
31
 
9
 
! Отговори
Колко? преди 2 години
Тук колко трябва да станат заболелите и починали за денонощие за да има санкции срещу глупостта на антиваксърите и любители на световни конспирации?
5
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересна статия, но много далече от истината! Ще станат задължителни там ваксите през крив макарон. Ваксани са само пенсионери.
4
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Непременно трябва да има поне 20 теми за ваксините всеки ден, най добре с напълно противоположна информация и колкото се може по токсична и фалшива
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как е възможно такова нещо, не ми го побира главата???
2
9
 
16
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
Настоявам за задължителна ваксина за бюджетниците у нас - и без това са 500 хил, а толкова много не ни трябват и може да ги намалим до 50 хил примерно.
1
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно!