Точно 1 г. от началото на ваксинацията България е последна в Европа

Пред "Пирогов" се изви опашка от желаещи да се имунизират
27 дек 2021 16:26, Елка Василева
355

Днес става точно една година от началото на ваксинацията срещу COVID-19 у нас. България обаче остава последна в Европа с най-малък брой имунизирани. Към днешна дата със завършен ваксинационен цикъл у нас са около 30% от населението.

Още по темата

Пред един от ваксинационните пунтове в София - този на "Пирогов", се извиха дълги опашки, които се увеличаваха с напредването на деня. Сред хората на опашката имаше и родители, които са решили да ваксинират своите деца.

Други бяха дошли за поставяне на бустерна доза, каквито са препоръките на повечето здравни експерти.

Чакащи на опашка за имунизация споделиха пред камерата на Bulgaria ON AIR, че точно сега им е най-удобно да се ваксинират, тъй като са свободни покрай празнични дни. Очакват страничните реакции да отминат до няколко дни и да не им попречат да празнуват нормално Нова година.

"Поставям си бустерна доза, защото не сме по-глупави от евреите, които слагат четвърта доза", сподели мъж от опашката пред "Пирогов".

На 27 декември 2020 г. първият имунизиран срещу COVID-19 бе тогавашният здравен министър Костадин Ангелов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 144"Ако ваксините причиняваха ей така смърт,даваш ли си сметка колко щеше да се увеличи смъртността"=>=>Умрелите от ваксината ги пишат умрели от ковид и смъртността действително се увеличава. А ако искаш данни *** на сайта на Европейската комисия по лекарствата - колко са пострадали от ваксини, колко от тях тежко и колко са починали.Преди 2 мес. бройката на починалите беше 22600.
204
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Редно е да се каже: Пред "Пирогов" се изви опашка от ПРИНУДЕНИ! да се имунизират. И то свят да ти се завие чак от опашки! "Общо поставени дози - 1 623 за последното денонощие" - каза Единният информационен портал.
203
1
 
10
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
Ангел Кунчев как е ???
202
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом има опашки за ваксиниране, значи че има желаещи. Няма нужда някой да им се моли на желаещите. Аз обаче не желая да се ваксинирам.
201
4
 
12
 
! Отговори
Харвардурник преди 2 години
""Абе пияндурници, никой няма да ви се моли да се ваксинирате. Като ви чета кръчмарско-скандалджийския тон на коментарите ми е ясно какъв ви е акъла и характера." Аууу, какъв изискан изказ имате, господине!!! Сигурно стре завършил изящни изкуства в Сорбоната, че сте така начетен?"=>=>Каква Сорбона,моля ви се.Само Харвард. От далеч си личи класата.
200
1
 
23
 
! Отговори
До вакситрола преди 2 години
Ти си ваксан само за 3 месеца бе брайно. Не се пъчи толкова, скоро ще ти трябва 4-та игла. В Израел правят вече опити с 150 доброволци от медиците. И така по 4 пъти в годината. През март идват новите ваксини и от тях ти трябва поне тройка.... Аз предпочитам тройка кебапчета с гарнитура и две бири.
199
1
 
22
 
! Отговори
Ами защо преди 2 години
До До всички ваксъри"Моля да ми разясните, защо сте толкова злобни към нас, НЕваксинираните?"=>=>Защото с всеки нов ден излизат нови данни за странични действия на ваксините,за пострадали от ваксини.Много е гадно да разбереш,че сам, от гл.уп.ост си се прецакал и тъй като не можеш да върнеш нещата назад, да се отваксинираш, какво ти остава - да дръпнеш още някого при тебе в трапа.
198
3
 
19
 
! Отговори
По-глупав преди 2 години
Имам завършена ваксинация преди 6 месеца. Обаче съм абсолютно против да си правя още нова доза на всеки 6 или 9 месеца! Максимално трета, щото европейските Ф-а шисти намалиха валидността на сертификатите. Израелците ако искат и десета да си слагат.
197
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изключително агресивен противник на ваксините пишещ с различни псевдоними и от различни IP адреси. Разпознава се, че е един по еднакво безмисленото звучене на написаното.
196
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки неваксиниран да си купи ковчег!
195
0
 
11
 
! Отговори
До 209 преди 2 години
"Отивам да се обрежа! Евреите да не са глyпави та го правят?"=>=>Малко си закъснял.Евреите ги обрязват на осмия ден от раждането.
194
23
 
2
 
! Отговори
Деси от Ямбол преди 2 години
Аз семейството вкючително и децата съм си ги васкинирала отдавна. Съветвам всеки да о направи за даимаме по-здраво обществоа не единици от мрънкащи.
193
2
 
24
 
! Отговори
Върбан преди 2 години
България е първа по здрав разум, което ме прави горд. Пропагандаторите сте некадърни, престъпници презрени и проклети.
192
1
 
23
 
! Отговори
статистик преди 2 години
Чисто статистически съдейки от броя на коментарите под тази статия над 80% от хората писали не вярват във ваксините, а останлаите малко по малко от 20 % вярват. Добра статистическа извадка - горе долу съвпада с процента васкинирани в България.
191
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВИЖДА ТЕ ЛИ КАК СИ ПРОКАРАХА ЦЕЛИТЕ И ВЕЧЕ СПОКОЙНО ГОВОРЯТ ЗА ВАКСИНАЦИИ НА ДЕЦА, А ОТ ДНЕС ВЕЧЕ ЗАПАЧНАХА БАВНО ДА ОБЛЪЧВАТ И ТЕЗИ ЗА БРЕМЕННИ, ТЪЙ КАТО НЯМАЛО ДАННИ ЗА ВРЕДА!!!!И ДНЕС ВЕЧЕ ЗАБРАВИХТЕ ЗА ДЕЦАТА А СЕ ВЪЗМУЩАВАТЕ ЗА БРЕМИННИТЕ - ЕТО ТАКА РАБОТИ ПРОЗОРЕЦЪТ НА ОВЕРТОН.УТРЕ ЩЕ ЗАГОВОРЯТ И ЗА БЕБЕТА И.
190
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отивам да се обрежа! Евреите да не са глyпави та го правят?
189
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е и? Какво като е последна?
188
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много знае на евреите какво им е сипал в шишенцето евреинът Бурла - шефът на Файзер..
187
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОТВОРИХА ПРОЗОРЕЦА НА ОВЕРТОН - ИСКАТ ДА ПРОМИЯТ МОЗЪЦИТЕ НА ХОРАТАИ И ДА ГИ РАЗКОЛЕБАЯТ!ТЪРСЕТЕ ЗА ПРОЗОРЕЦА НА ОВЕРТОН И ЩЕ ВИ СТАНЕ ЯСНО КАКВО ЦЕЛИ ВСИЧКО ТОВА ПО ВСИЧКИ МЕДИИ!!!
186
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мислех си, мани ковида, от баце по-лошо нема, а то дойде Киро Канадеца да ни боцка насила.