Точно 1 г. от началото на ваксинацията България е последна в Европа

Пред "Пирогов" се изви опашка от желаещи да се имунизират
27 дек 2021 16:26, Елка Василева
355

Днес става точно една година от началото на ваксинацията срещу COVID-19 у нас. България обаче остава последна в Европа с най-малък брой имунизирани. Към днешна дата със завършен ваксинационен цикъл у нас са около 30% от населението.

Още по темата

Пред един от ваксинационните пунтове в София - този на "Пирогов", се извиха дълги опашки, които се увеличаваха с напредването на деня. Сред хората на опашката имаше и родители, които са решили да ваксинират своите деца.

Други бяха дошли за поставяне на бустерна доза, каквито са препоръките на повечето здравни експерти.

Чакащи на опашка за имунизация споделиха пред камерата на Bulgaria ON AIR, че точно сега им е най-удобно да се ваксинират, тъй като са свободни покрай празнични дни. Очакват страничните реакции да отминат до няколко дни и да не им попречат да празнуват нормално Нова година.

"Поставям си бустерна доза, защото не сме по-глупави от евреите, които слагат четвърта доза", сподели мъж от опашката пред "Пирогов".

На 27 декември 2020 г. първият имунизиран срещу COVID-19 бе тогавашният здравен министър Костадин Ангелов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно е да се прогнозира колко ще са новите случаи в България, когато ще е пикът на заразяване с Омикрон? В Дания преди година стигнаха до 3525 нови случая средно на ден за седем дни, а сега са 11762 и продължават да растат. В България миналата година стигнахме почти колко в Дания - до 3355 нови случая средно на ден, но понеже сега сме слабо ваксинирани, трябва да надминем Дания при новата вълна с Омикрон и може да надскочим и 20000 средно на ден.
224
4
 
23
 
! Отговори
Исторически парк преди 2 години
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
223
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я ми цитирай Конституцията!
222
5
 
17
 
! Отговори
Пророк Антиваксарии преди 2 години
По Конституция никой няма право без наше съгласие да ни ваксинира .Да ама ТЕ му намерили цаката да тълкуват Конституцията според нуждата на оня кйто е на власт и според това какво му е наредено от ЕС да прави със нас И така вече Конституцията не е най-важния документ ,а ТЪЛКОВАТЕЛЯ тои е над конституцията защото според нуждите може да я чете и тако и вако .Аз пък мога да чета български и нямам нужда някой да ми обяснява ,че това което е написано не е точно това ами значи е друго....
221
3
 
25
 
! Отговори
Пепката преди 2 години
Не ви искаме фалшивите ваксини!
220
1
 
2
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Пълно е с гладни клошари, между 1 и 2 милиона млади и стари са трайно безработни цял живот, над 2 милиона пенсионери с масова пенсия 300 лв, който може да емигрира никога няма да дадат нещо безвъзмездно на тоя народ само ще се вдигат цени
219
2
 
17
 
! Отговори
123 преди 2 години
Хаха, някои хора не са чували за естествен имунитет май.....
218
1
 
3
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Съз или без ваксини, на всички други държави дадоха безвъзмездни средства,шкаф,безусловен базов доход, тридневна или четиридневна работна седмица,швейцарска миниална пенсия,швейцарска мрз, а тук докато не се създаде партията на безпартийните който може да емигрира, само ще се вдигат цени и ще има протести, докато пада правитество след правителство.
217
3
 
2
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"пеосперираща България" -- като изключим правописната грешка, това е оксиморон пар екселанс. Опитай пак да се надъхаш колко си добре :)
216
3
 
13
 
! Отговори
Пророк Антиваксарии преди 2 години
Последна ,ама със най-малко болни -- след месец благодарение на свобогния достъп до страната може да се вдигне бройката ,но за коравите бараби омикрона си е жив майтап .Хем никой нищо не спазва .маска и да има първо е стара и *** и второ се носи под носа и пак сме със наи малко болни.Друг въпрос е за починалите тука вече си търсете причината във болниците и дали въобще обикновен човек можеше да иде навреме във болница ! От години сме на първо място по смъртност и сме свикнали със това !
215
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Задължителната вакцинация може и да идва в Немската ко чина в която работниците спят като в обор но не и в пеосперираща България
214
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само се чудя що смятат, че евреите са умни след като си слагат четвърта доза :)
213
4
 
4
 
! Отговори
До 218 по-глyпав преди 2 години
Кажи момченце колко реваксинации се правят за тетанус и дифтерия!
212
13
 
2
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"А война ще стане..." -- Хахахаха :) Задължителната ваксинация идва, драги ми смехурковци. Вие едвам изкарвате пари да си връщате бързите заеми. Едва ли ще имате да плащате глоби. Навивайте ръкавите :)
211
13
 
3
 
! Отговори
231 преди 2 години
Има хора с алергии и други заболявания, които НЕ МОГАТ да се ваксинират. Ако ти, заразиш такъв човек и той умре, кой според теб е виновен???????И кога ще разберете, че ваксините не гарантират, че няма да се разболееш, а намаляват тежестта на заболяването? Намаляват и смъртността. Погледни статистиките и ще разбереш колко си заблуден. В Англия 100 000 нови случаи на ден и само 100-150 смъртни случаи. В БГ 2000 нови - 100 смъртни. Трагедия сте!
210
0
 
6
 
! Отговори
Мангъра преди 2 години
До статистикТези цифри и с едни други 80% съвпадат
209
3
 
15
 
! Отговори
До 229 преди 2 години
Обясни на глупаците, които не се ваксинират, как точно излагат на риск ваксинираните???? Нали сте предпазени?
208
1
 
16
 
! Отговори
Леля преди 2 години
До Чичо"Единственото разумно решение ще е ваксинацията и у нас да бъде направена задължителна."=>=>Явно някой се смята за безсмъртен и смята,че при една гражданска война няма да бъде засегнат.Ще го разочаровам - стане ли война, няма кум, няма сват. А война ще стане ако на управляващите им дойде подобна налудничава идея.
207
24
 
2
 
! Отговори
:) преди 2 години
Най-бедни, най-прoсти и най-недисциплинирани в цял ЕС. Какво очаквахте? Да се ваксинират ли? Да помислят за хората, които могат да умрат заради тъпотията на антиваксърите и *** ли?
206
0
 
1
 
! Отговори
Аноним преди 2 години
До 194, Абсолютно вярно!!!