"Възраждане" зове да се затворят границите за страни с висока ваксинация

Те били с повишена заболеваемост и се превръщали в COVID гета
498
"Възраждане" зове да се затворят границите за страни с висока ваксинация
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Възраждане“ призовава правителството да затвори границите на страната ни за пристигащи от  страни, които са с повишена заболеваемост от коронавирус и реално се превръщат в COVID гета. Позицията на партията е публикувана на сайта й.

„Огромният скок на заболеваемостта в страните от Западна Европа и най-вече тези, които са постигнали 85% ваксинирано население, налага правителството да предприеме незабавни действия, за да опази живота и здравето на българските граждани и да предотврати разпространението на зараза на територията на Република България. Във връзка с това „Възраждане“ призовава Кирил Петков да затвори границите на България за  гражданите на тези страни, които освен превърнати в свръх ваксинирани концлагери се превръщат  и в ковидни гета на Европа“, пише в становището.

Още по темата

Според „Възраждане“ е очевидна връзката между огромният ръст на заболеваемостта и близо деветдесет процентовия дял на ваксинирано население в страни като Франция и Нидерландия.

„Очевидно е, че експерименталните течности, които са наречени ваксини срещу COVID - 19, не предпазват населението, предизвикват ръст на заболеваемостта, с което се натоварва и здравната система в страните от Западна Европа“, посочват от партията.

Заради това „Възраждане“ настоява да се вземат две неотложни мерки като затваряне на границите на страната ни конкретно и само за граждани на държавите превърнати в COVID гета – Франция, Нидерландия  и др.

От партията искат здравното министерство да изготви протокол, който позволява на българските граждани, които са емигрирали в тези страни или пътуват по лични, или професионални дела, да се завърнат в България, за да се спасят от свръх ваксинираните концлагери - страните с висока заболеваемост от коронавирус.

„Възраждане“ категорично застава зад това, че опазването на здравето и живота на сънародниците ни, както тези в границите на страната ни, така и на българите зад граница, които желаят да се завърнат, за да се спасят е първостепенна задача на всяко управление.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


498
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
12
 
59
 
! Отговори
Киро лъжеца преди 2 години
...превърнати в свръх ваксинирани концлагери се превръщат и в ковидни гета на Европа.
5
21
 
82
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много добро предложение. Подкрепям.
4
46
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако така се затваря,то и летищата трябва да са затворени никой да не каца.Къде го има това?!Даже в Китай го няма!Ще спре икономиката какви ги дрънка тоя?Кой изобщо гласува за него?!
3
16
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може и да са прави!
2
83
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това го прочетох няколко пъти, защото помислих, че има грешка в новината. Тея от възраждане са по зле от Волен Сидеров. Трябва да си сериозен ***.ил да гласуваш за тези.
1
5
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В заглавието пише с висока ваксинация, в статията се доуточнява с висока заболеваемост