За месец и половина случаите на COVID ще се утроят

Първо ще има пик на коронавируса, а след това и грипна вълна
41
За месец и половина случаите на COVID ще се утроят
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Още месец и половина ще има ръст на случаите на COVID, а след това ще намаляват плавно. Ще се удвоят или утроят стойностите на новозаболелите, които има към момента. Има роене на Омикрон, а не чисто нови варианти. Няма да стигнем предните вълни на коронавирус. Това каза директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова пред Нова нюз.

Още по темата

"Към момента е 7-дневна изолацията за доказано болните, а карантината е 5-дневна за контактните. Не е особено необходима карантина за хората, изложени на по-голям риск от заразяване. Заболяването не е тежко, рискът за контактните намалява. Изолацията на болните не е нужно да е 7 дни, заболяването преминава бързо, вирусът се изчиства в първите няколко дни", коментира тя.

По думите ѝ МЗ може да даде предложения за промени в Закона за здравето, а парламентът да ги одобри. "Първенец в заболеваемостта е Силистра. При средно за страната 58 заболели на 100 000 души, за града е 110. Имаме още 8 области с между 60 и 120 на 100 000. Търново, Габрово и Ловеч също са с повишение на заболеваемостта. Очакваме да се увеличи в още области", заяви проф. Христова.

Според нея рисковите групи трябва да внимават и при новите подварианти. "Заболелите от диабет, сърдечно-съдови болести, хората с наднормено тегло и хроничноболните трябва да се пазят повече. Грипът започва бързо с общи симптоми. От своя страна COVID - с кашлица, дразнене на гърлото и след това постепенно отпадналост и болките по цялото тяло. Първо ще има пик на коронавируса, а след това ще има и грипна вълна - вероятно през януари и февруари", посочи медикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: грипкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Когато си се набол с ваксините от страх истанал вътре робвръщане назад няматакъв си оставаш доживот..
31
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
така е - геноцид извършен от антиваксърите и антимаскърите срещу човечеството - трибуналът ще дойде за тях - благодаря ти сестро за прочувственото слово
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Трибуналът няма да дойде толкова скоро, просто защото на запад едва сега започват да се питат защо толкова много хора умират "внезапно", защо други едва ги спасяват в болниците, но остават със животопроменящи увреждания и т.н. В някои парламенти вече зе разследват причините за случващото се. Така че трибуналът ще дойде, възмездие ще има за всички участници, защото това е геноцид срещу човечеството.
29
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Мисля че е крайно време да наложат задължителни маски навсякъде.
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Болните ще се утроят, но и статийте за ковид ще се удесеторят. Все пак всички за много загрижени за здравето на данъкоплатците :)
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 27 - А какво е положението в Израел? Защо не ни информирате?! А ,за Израел през 10 мин статия ,виж за Украйна ,тишина .Какво става там ,исвалят ли руски ракети ,дронове . Атакуват ли ,контра атакуват ли ,държат ни в неведение :)))))
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А какво е положението в Израел? Защо не ни информирате?!
25
2
 
4
 
! Отговори
ВЕтЪра на ПОДмяната преди 6 месеца
До 25 ЗозоПитай Пеевски и Бойко и двамата са там е списъка Магнитски .Ходиха в Козяк 16 да се молят да не ги разледяват . Сега управляват в коалиция с ГАЛЕНИЦИТЕ на посолството. Падне ли протекцията от САЩ нито Демократична България ,Да България или новите ПеПе ще са в парламента! Десните партии у нас са на политически стероиди затова са надменни и сигурни пред камерите. Имат гръб .А сега с вируса, Ковида ,ВОЙНИТЕ ще се оправддават че не е време за извънредни избори.Като в Украйна там избори няма да има защото Зеленски ще е свален !
24
2
 
7
 
! Отговори
мРНК до Ефтаназия преди 6 месеца
https://twitter/angelanashtn/status/1670134135422156802 Кат Пейв е диагностицирана с нелечимо хронично неврологично заболяване ME/CFS, причинено от инжекцията с ковид, в допълнение към съмнения за респираторна АЛС. Последната ѝ публикация е от Швейцария, където решава да сложи край на живота си чрез Асоциация Пегасос. "Бустерната инжекция, която получих преди повече от година, унищожи напълно здравето ми, тялото ми и живота ми. Няма друг начин да сложа край на страданията си, освен решението, което взех".9:19 ч. сл.об.17.06.2023 г. 639,7 хил. показвания3 312 Препубликувания366
23
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Най-голямата измама в историята на човечеството. Предстои трибунал за участниците..........ТОИ ТРИБУНАЛ ДВЕ ГОДИНИ ГО ЧАКАМ :))))) май е време за всенародна любоФ към управляващите!!!
22
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Прекръстиха грипа и направиха овцете на май мyни.
21
2
 
15
 
! Отговори
циркаджии преди 6 месеца
Я сега сметнете колко пейки требе да изкъртим, за да не се "утрояват"?
20
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Няколко грипозни ще ги пишат Ковид и ето ти пандемия, ЛОКДАУН ! Случаите ще се покачат след като се наиграете на избори .Такъв е плана . Затварят ви и се гласуват още по безобразни закони .Даже може да дарим пари от заемите на Украйна, Израел защото можем да си теглим друг ....гласуваш за Бойко , Киро получаваш Шиши !Ех че е весело ,а ? На бутаха ли ви го добре ? И вируса е идеален изолатор от евентуална народна любов.
19
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Разбрахте ли, хора, фалшивите вируси се "роят". хи хи хи
18
2
 
11
 
! Отговори
ВЕтЪра на ПОДмяната преди 6 месеца
Секретарките на Делян Пеевски : Христо Иванов Кирил Петков ,Асен Василев Николай Денков Бойко Борисов, Даниел Лорер и така нататък. Правителството Магнитски ще си изкара цял мандат чрез локдауни , протести и така нататък. Така решиха от американското посолство те имат лекарство за българската политическа стабилност ,списъка Магнитски! Да ни е живо и здраво Правителството Магнитски.
17
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Най-голямата измама в историята на човечеството. Предстои трибунал за участниците.
16
3
 
12
 
! Отговори
ВетЪра на ПОДмяната преди 6 месеца
След изборите пак локдаун. Правителството Магнитски остава на власт! Така де, няма да ви оставят да го бутнете. В момента нито Николай Денков нито Мария Габриел са министър-председатели . Министър-председател в правителството на Магнитски е Делян Славчев Пеевски! И благодарение на тоя вирус ще си управляват колкото искат. Ще гласуват каквито и да е закони както е удобно за тях ,не за вас!
15
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Случаите на фалшив вирус могат да се утроят единствено в медиите.
14
5
 
9
 
! Отговори
ДейвидАйк към робите преди 6 месеца
Управляват ви гущери от хилядолетия , целта им е в много скоро време да въведат базовия доход - където за да го получите трябва да изпълнявате това което кажат, да пиете кална вода , да се храните с скакалци , и да не правите повече от 10 крачки на ден защото чипа , който ще ви бъде вграден ще подаде сигнал и баретите ще ви изхвърлят от някоя скала , и всички ще гледат както е било в Рим.
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 14 - 'се нуждаеш от намордник, за да мълчиш и да не приказваш глупости - слагай МАСКАТА' Типично за зомбираните ,не търпим чуждо и различно мнение :))) А маска си сложи ти ,да не заразиш някой ,като си го караш леко и не усетил даже ....