Захарова за спряното интервю в Германия: Пак е времето на Гьобелс

Списание Compact бе забранено, имаше и обиски
17 юли 2024 13:15, Петър Бойчев
450
 Захарова за спряното интервю в Германия: Пак е времето на Гьобелс
Снимка БГНЕС

Германската цензура от настоящия период е сравнима с времето на министъра на пропагандата на Германия Йозеф Гьобелс. Това заяви пред руска медия официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова. Тя коментира изявлението на източника на агенцията, че забраната на списание Compact в Германия и съответните обиски са свързани с публикуваното интервю с нея.

„Това беше разговор без съкращения и цензура от журналист на Compact. Очевидно този формат е забранен в Германия от сегашния период, който е сравним с времето на Гьобелс насоките на две хиляди двадесет и четвърти райх", отбеляза дипломатът.

„Чудя се дали този информационен вандализъм ще бъде забелязан в ОССЕ, която беше поставена в задънена улица от американците, или в ЮНЕСКО?“ Между другото, имаше много коментари, включително в германските медии, критикуващи ответните стъпки на Русия за блокиране на медиите на ЕС/НАТО заради забраната на руските публикации в Западна Европа.

Всички пренебрегнаха, че нашите мерки са ответни, така че сега Германия забрани собствените си медии, естествено, без никакви ответни мерки , просто като акт на насилие срещу журналисти, които търсят достоверна информация. Как ще реагират германските журналисти и медиите в страните от ЕС?“

Интервю със Захарова е публикувано в Compact на 13 юли. Преди това обаче шефът на германското министерство на вътрешните работи Нанси Фезер забрани това списание и бяха извършени претърсвания в помещенията на изданието и в други обекти.

„Връзката е очевидна“, каза източник на руската медия., „Имаше съответен материал – интервю със Захарова, в което тя призоваваше германците да не отиват в Русия, а да спасят Германия, като останат в страната си“.

Преди интервюто журналистът на изданието отбеляза, че основните медии в Германия след началото на специалната военна операция „не могат“ да правят повече интервюта със Захарова и този разговор е първият от 2022 г. насам в германските медии.

В заповедта на германското министерство на вътрешните работи за забраната се посочва, че списанието, ръководено от известния немски публицист Юрген Елзасер, е насочено срещу конституционния ред на Федерална република Германия. При обиските са иззети документация, носители и оборотни средства, пише Труд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


450
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
6
 
11
 
! Отговори
ъжз преди 2 месеца
Навални имаше 3% подкрепа какъв дебат да се прави с него :D ЕС изгражда нова желязна завеса както го правиха комунистите преди половин век...
86
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Другаре, в САЩ Тръмп и Байдън обикалят цялата страна и правят митинги с избиратели, но това било "цензура" а в Русия на хората беше забранено да се съберат наплощада да ПОЧЕТАТ убития от Путин Навални (какво остава приживе да му позволяваха да прави митинги в Русия).
85
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А в демократична русия осъдиха човек за татуировка: руский корабль ... Арестуваха и хора, които излязоха с празни плакати на Червения площад. Но това според мара не е изобщо цензура.
84
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Комунистите от Брюксел хванали Орбан за врата и искат да му диктуват какво да прави. Умуват дали да изгонят Унгария от ЕС, ако не се подчини на евро диктатурата и не почне да слуша каквото й кажат да прави. Тия бият Хитлер и Джугашвили взети заедно.
83
8
 
6
 
! Отговори
Хахаха преди 2 месеца
Абе тия руснаците не затриха ли над 300 журналисти и не затвориха ли почти всички медиии.
82
10
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 2 месеца
Така трябва. Все едно 40-те години да пускат речите на Хитлер в Англия :)))))))))))))))))) За блатняците пълно заглушаване на глупостите - пример пияния Медведев.
81
6
 
9
 
! Отговори
Факт преди 2 месеца
Запада не разбрали че когато забраняваш нещо то става по търсено от хората,същото стана с интервюто на Путин.
80
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 77 Дори когато не те познаваме лицемерите личи.
79
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Свободата на медиите в Русия се изразявала в излъчения дебат между Байдън и Тръмп????? Ти добре ли си бе,човек?
78
8
 
10
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Тези, които помнят времената преди 1989-та ... не беше толкова силна пропагандата и контрола над медиите както е в момента. Отново сме от грешната страна на историята заради продажни политици.
77
6
 
4
 
! Отговори
Хаха преди 2 месеца
До FMC "Кога в Германия ще пуснат Путин?" Муахахаха. Истинския въпрос за наличието на свобода е КОГА МЕЖДУ ПУТИН и някой като НАВАЛНИ щеше да има истински дебат, който да се излъчи не другаде А В РУСИЯ!
76
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Иначе в Русия демокрацията е от още по-чист вид. " Да, и какво заключаваш от това? Аз следното. И в Русия и в Европа няма свобода, докато, Европа в жертва на поредната човеконенавистна идеология, Русия не е и се развива добре. Всичко е по-евтино и докато ние имаме прелетни *** и въглеродни квоти, те имат полезни изкопаеми и красиви жени. Полезни изкопаеми, които ние можехме да си купуваме от тях, а не да фантазираме, как ще ги заграбим.
75
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сега имате Световната Банка, МВФ и НАТО. Не искате да се разтурват, за да ви пазят от лошите руснаци. Пътувате свободно из евро републиките, но под зоркия контрол на другарката Урсула. Ако другарчето не е от лъгъбътъ, го рапортувате на съответните комунистически институции като "мразещо нашите евро ценности" или "тоя е човек на Жужака, да си ходи в Челябинск". Развили сте номенклатурна мрежа от следене по телефони, интернети и я някой да гъкне против братския евро съюз, случка му се случва.
74
3
 
6
 
! Отговори
Ужас преди 2 месеца
21век,ЕС цензура,забрани,фашизъм и тн.
73
5
 
8
 
! Отговори
ъ преди 2 месеца
Наистина започва да става лошо. Цензура и тормоз над свободомислието. Но има една разлика, която дава надежда - в Третия райх 80% от населението е вярвало на Хитлер. Сега долу-горе обратното. Двадесет процента от хората в ЕС вярват на простотиите на атлантиците. Те затова и не смеят да тръгнат на истинска война.
72
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво значи руски канали? Има ли един срещу Путин? Финансирани средства за лъжи,фалшиви новини,дезинформация и пропаганда! Направо ,,свободни " медии!
71
7
 
8
 
! Отговори
FMC преди 2 месеца
Типичен пример за липса на цензура в Русия, е излъченият и преведен дебат между Тръмп и Байдън. Кога в Германия ще пуснат Путин? Та те захарова не пускат, какво остава за Путин. В Германия цензурата е голяма още от 2013, преди събитията в Украйна. Лично са ми се оплаквали българи в Германия, каквлизат в бг форуми, за да четат новини, защото в Германия са цензурирани дори и игрите. Примерно играта Dying Light не бе разрешена за продажба в Германия. А това е едно забавление със зомбита.
70
6
 
4
 
! Отговори
Еха преди 2 месеца
До Анонимен 58 "Това е бъдещето": значи бъдещето, за което руските наколенки си мечтаят е сексуалната свобода гарантирана от Корана, свободата на словото, гарантирано от ККП, технологичната напредналост гарантирана от Разия, просперитета гарантиран от Орбан, и справедливостта гарантирана от Тръмп.
69
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Оня лъжец дето разправяше кви коли сме карали ,нясно ли е ква е цената на китаиските елктрически автомобили.В Европа има двоини мита за китаиските производители за да им вдигнат цените иначе кои ще ти кара западните дараци
68
6
 
9
 
! Отговори
! преди 2 месеца
Европа е в тупик, да не кажа в г..з! Зануляване на цялата политическа върхушка и рестарт на системата. Неизпълнението на предписанието води до катастрофа без оцелели.