Двама българи загинаха на фронта в Украйна

Те са от Болградски район
11 сеп 2024 16:46, Александър Попов
282
Двама българи загинаха на фронта в Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Двама българи от Болградски район загинаха на фронта в последните няколко дни. Това се съобщава на сайта на Болградската районна военна администрация.

Тридесет и деветгодишният Сергей Дачев от град Болград е загинал на 6 септември в Харковска област. Той служи като войник в Държавната гранична служба на Украйна. Датата на погребението ще бъде обявена допълнително, посочва се в информацията на Болградската администрация, цитирана от БТА.

На 10 септември почина и Михаил Боев, който се е намирал в болница, след като беше тежко ранен. Михаил Боев е от град Арциз и е роден през 1975 г. В украинската армия е мобилизиран в 110 оперативна механизирана бригада като механик и управляващ танк.

От Болградската районна военна администрация поднасят съболезнования на семействата на загиналите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още по темата: Войната в Украйна
Още от Рок
Цар Плъх, ALI, Heptagram и Woomb забиват във Варна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
0
 
1
 
! Отговори
ЗАЩО преди 4 дни
не кажете за НАСИЛСТВЕНАТА МОБИЛИЗАЦИЯ на етническите НЕукраинци????Е какви да загинат,те укрите дезертираха и избягаха,изоставяки МИЛАТА си осссрайна,а под дулата-метода на съветските ченгяри всички останали отиват на смърт!
201
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Изпратете всички безполезни, излишно неужни никому тия уж доктори, хидроинжинери, философи,деребеи и лекари и атомни физици и джевдети, там
200
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
А колко българи загинаха за СССР след "Освобождението" на девети септември 44. Съюзът продължи още една година със съвсем безсмислен фронт срещу нацистите в Чехия и Унгария до 45, в който загинаха поне 10 хиляди български и югославски партизани
199
1
 
4
 
! Отговори
Дали са българи? преди 5 дни
Дори ние тук не можем да определим какви сме, та някакви си там, дето най вероятно не са знаели къде е на картата, България. Жалко за момчетата, но както знаем, целта им, за да са там, където са, е била да убиват. Логично е да се очаква, че и тях ще искат да ги убиват. Най неясно от всичко е, каква е тук новината? Или е безсмислен опит за психоатака: "Виждате ли -руснаците убиват българи". Не зная, но си мисля, че едва ли са носели плакат с надпис "не ни убивайте -ние сме българи", нали?
198
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Изпратете всички безполезни, излишно неужни никому български пенсионери с к0нски вагони към Украйна .Така няма да се налага да четем сарческите им глупотевини тук.
197
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Първо тези хора не са българи, нямат българско гражданство. Второ - след като воюват е повече от нормално да се очаква и летален изход. Ако за всеки загинал на фронта запрепускате да пишете статии, не знам кой ще вни чете глупотевините. Тотално безсмислено начинание. Даже за пропаганда не става.
196
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Щом воюват, това е очакван изход.
195
13
 
4
 
! Отговори
Християнин преди 5 дни
Дано горят в продажните копейки, който хейтват тук! Най-лошите болести и проклятие да ви споходят!
194
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Който обича Бандера, трябва да поеме "Искандер"-а!
193
2
 
24
 
! Отговори
Посолството преди 5 дни
Това не са български граждани.
192
9
 
41
 
! Отговори
Конфуции преди 5 дни
Българите ги пращат насилствено на фронта а укро нацистите се скатават по българските курорти за благодарност. Защо не се връщат обратно украинските бежанци, нали войната се води вече на руска територия, войната се обърна вече от отбранителна в нападателна?
191
1
 
31
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 5 дни
По правилно е да напишете, двама бесарабски българи. Над 200 села са около Болград от Рени до Одеса.
190
13
 
10
 
! Отговори
Син патлажан преди 5 дни
българи-друг път...чисти руснаци
189
32
 
3
 
! Отговори
82 ОМБр преди 5 дни
А 300 000 насилствено мобилизирани руски приматюхи?
188
6
 
5
 
! Отговори
Урсула преди 5 дни
210, в днешно време националността се определя главно от езика, който се говори. Но по твоята логика в България няма турци, ***, руснаци, арменци...щото всички говорят български. В Украйна обаче положението е като в Македония. Украинците(като географско понятие) на юг дефакто са асимилирани някъде от 1919 година и началото на двайсетте, когато е приет украинския език, базиращ се на диалекти в северозападна Украйна! Затова е сложно да кажем кой какъв е. По-скоро това са си чисти българи.
187
4
 
37
 
! Отговори
Урсула преди 5 дни
222, ама не четеш статията. Това са мобилизирани насила българи от Украйна. Те не са наемници, а просто попаднали в неподходящото време в неподходяща страна. Не се прибраха в България досега и ето ти резултата.
186
3
 
37
 
! Отговори
Урсула преди 5 дни
Могилизират българите, а укритени поляците на Запад не. Усещате ли накъде бие Зеленски и нацистката клика?
185
32
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Бог да прости героите български,паднали в бой за свобода!
184
36
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Путин е Антихриста!
183
19
 
28
 
! Отговори
Ами преди 5 дни
Няма да заплача за тия предатели, намерили са точно каквото са търсили. В Библията пише: който вдига нож, от нож умира. Ако си бяха седяли вкъщи, щяха да са си живи и здрави.