Как да консумирате ленено семе правилно – цяло, смляно или на масло?

Какво трябва и какво не трябва да се прави при консумацията на това полезно семе
9
Как да консумирате ленено семе правилно – цяло, смляно или на масло?
Снимка: iStock

През последните години лененото семе се превърна в популярна съставка в уелнес пространството. То е основна съставка в много здравословни рецепти, от засищащи смутита до веган печива. Но ако не сте запознати с лененото семе, може да се запитате за разликата между цяло и смляно и плюсовете и минусите на всяко от тях. Освен това, какво представлява маслото от ленено семе и можете ли да го използвате за готвене? Вижте мнението на експерти, които споделят как да ядем ленено семе, включително как да си го смелим у дома и съвети за правилно съхранение.

Какво представлява лененото семе?

Лененото семе са ядливите семена на растението лен, което е родом от Средиземноморието и Югозападна Азия. В момента се отглежда по целия свят, включително Канада, Индия, Близкия изток и някои части на Европа. Семената са малки, плоски, с овална форма и кафяви или златистожълти на цвят.

Цялата статия четете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: ленено семе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хвърляш една дебела пържола на скарата. Малко преди да стане готова се поръсва с ленено семе. Сервираш и почистваш зрънце по зрънце. Семената са поели част от мазнината и се изхвърлят. За да има наистина полза, както написах, едно по едно, не набързо да изчегърташ. Същото става и без ленено семе, подправките се знаят.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-правилното е да не се консумира. Откога веган стана здравословно?
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жули екзофитоестрогени! Мамка и на ендокринната система!
5
0
 
2
 
! Отговори
Българио преди 1 месец
уелнес!!!?
4
1
 
4
 
! Отговори
Ленчо преди 1 месец
Как се яде лененото семе . Слагаш го в устата си и дъвчеш . После гълташ.
3
0
 
1
 
! Отговори
JJIvanov преди 1 месец
Заливам го с вряла вода от кана .Добавям овесени ядки.. Кисело мляко домашно ..Действа прочистващо.. Самп ленено семе на гладно води до сваляне на килограми..
2
1
 
7
 
! Отговори
Истински Лекар преди 1 месец
за Бога, Братя и Сестри - ако сте Здрави - Не Яжте Ленено Семе - това след Соята е 2рата храна с най-много Естроген - подходяща храна е само за Жени в МеноПауза - за всички Останали - е една от най-големите Отрови, които може да Консумирате!
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лененото семе го меля с една кафемелачка, малка електрическа. Само за ленено семе я ползвам. Мисля, че наистина се усвоява по-бързо и максимално. Когато съм някъде извън дома и няма къде да меля, съм слагала в кисело мляко за една нощ и след това консумирам.