10 ценни урока, които научаваме късно в живота

Няма проблем да казвате "не"
3 сеп 2024 23:10, Мария Дуковска
11
10 ценни урока, които научаваме късно в живота
Снимка: iStock
Уроците, които научаваме в живота си понякога идват твърде късно с опита и горчивината, която сме преживели. Когато човек е щастлив и животът му поднася само усмивки и ситуации, в които не се налага да се бори и страда е много по-вероятно да не се замисли над някои уроци. Те идват с времето, опита и катарзисите, през които преминаваме. Някои трудни уроци научаваме доста по-късно в живота ни. Когато осъзнаем това ни се иска да сме ги били научили по-рано, за да не страдаме, но животът невинаги пита какво искаме ние.
 
Кои са уроците, които научаваме късно в живота си? Ето 10 от тях. 
 
1. Единствено вие сте отговорни за това как хората се отнасят с вас. 
 
Много е лесно да обвиняваме другите, когато не се отнасят добре с нас. Казваме, че са груби, невъзпитани, комплексари и какви ли не, без да си даваме сметка, че от нас зависи дали хората ще ни третират с респект или не. Ако позволявате да се отнасят с вас зле, защото не проявявате характер и самочувствие, причината да получавате подобно отношение е във вас самите.
 
2. Излъчването е всичко. 
 
Онова, което излъчвате с цялостното си поведение е това, което ще получите от околните. Негативно излъчване предизвиква негативна реакция у другите и обратно – усмихната, позитивна личност, отворена към общуване е привлекателна и много по-успешна в кариерата и личния живот. Не забравяйте това.
 
3. Грижа за здравето. 
 
Един от уроците, които често научаваме твърде късно в живота е колко всъщност важно е да се грижим за здравето си. Чак когато то започне да страда се сещаме, че трябва да се погрижим за себе си, да обърнем внимание на здравето си.
 
4. Действията говорят повече от думите. 
 
Един от уроците, които за съжаление много хора научават късно в живота си е колко важни са действията. В много случаи те са далеч по-важни от онова, което казваме, защото с поведението и постъпките си всъщност доказваме думите си фактически.
 
5. Няма проблем да казвате „не“. 
 
Един от уроците, които научаваме късно в живота си е как да казваме „не“, когато имаме нужда да го направим. Важно е да умеете да отказвате, когато нещо ви кара да не се чувствате добре, отколкото да се съгласявате въпреки вътрешното си желание да кажете „не“. Колкото по-рано се научите да отстоявате себе си и мнението си, толкова повече болка и неудобство ще си спестите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от Миш-маш
5 начина да спестите пари, пазарувайки за новата учебна година
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Първият и преди 1 седмица
Най-важен съвет е;НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ЗАПАДНИТЕ СОРОСКИ МЕДИИ ТЕ ЛЪЖАТ И МАНИПУЛИРАТ ДОКАЗАНО,ВЕЧЕ 4 ГОДИНИ СЛЕД ВЪВЕЖДАНЕТО ЗА НОВ СВЕТОВЕН РЕД НА ИЗПЕРКАЛИЯ ДЖЕНДЪРСКИ ЗАПАД!!!
7
0
 
0
 
! Отговори
:))) преди 1 седмица
До Анонимен 1 Парите са при акъла ти!Намери си акъла,там ще си намериш и парите!
6
3
 
3
 
! Отговори
:( преди 1 седмица
Знаем как реагират над 90% от българските свекърви, ако снахата или евентуалната бъдеща снаха се опита да каже, че връзката не бива да я изтощава, а също и че има право поне понякога да поставя на първо място собствените си интереси.
5
0
 
8
 
! Отговори
Излъчването е всичко преди 1 седмица
Само че светът е пълен със злобари, които се чудят как да помрачат усмивката ти и използват дори най-дребния шанс да ти причинят нещо лошо, въпреки че са видяли само добрини от теб. В крайна сметка се оказва, че това е следствие от завистта им, защото на теб ти върви в живота, а на тях - не.
4
0
 
10
 
! Отговори
Грижа за здравето преди 1 седмица
От здравето по-ценно няма, но човек го оценява , когато го загуби. Някои не могат да ходят добре от много болести, а пък други се кахърят за миризливи крака....тц тц шарен свят.
3
9
 
3
 
! Отговори
Гацу преди 1 седмица
Хубава статия ама Гуньо атомарното тъпу .Оно сака да руча жабета да го галат по четинката и хвалат, колко е замогнато,колко е имотно и къмуе по-по-най Колата , жинъта,таралясника,тилифонъ .Оно е супердупер маломозък животиняк.Моетъ убий с миръзмътъ само от колосаните му чорабе,кои стоат изправени сака са бутуш.Па завист завист жлучка пука само с поглед
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Приятни сънища!
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пари ми дай акъл не ми давай :)))