Смела иранка пропя въпреки забраната

13-годишно момиче наруши законите на страната с песен на Адел
8 мар 2012 20:18,
138
Смела иранка пропя въпреки забраната
13-годишната Тара. Снимка: YouTube

Клип с изпълнението на 13-годишно момиче от Иран се превръща хит в интернет и само за няколко дни е гледано над 300 000 пъти.

Малката Тара пее хита на Адел "Someone Like You", а коментарите са повече от положителни.

Аплодисментите за Тара обаче са най-вече за нейната смелост, защото в Иран на жените им е забранено да пеят. Според журналиста Масуд Хаюн, девойката е член на нелегално музикално движение.

Всъщност, в Иран има забрана да се слушат певици, като доводът е, че гласът на жената води до изкушение.

Компромис се допуска само когато представителките на нежния пол се изявяват в хор. В ислямската държава е забранена и продажбата на играчки, в които има западни песни.

Ето и "незаконното" изпълнение на Тара:


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още по темата: ИранТараАдел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
0
 
! Отговори
Генади преди 11 години
Нека пее момичето.Талант не се спира.Ние българите сме от персйски произход.Сръбски видео клипове дават сведения,че сърбите са братя с афганистанците.Иранците имат много хубава народна музика-българска музика.
118
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оня, дето говореше за ***, ми се ще да попадне за един час в Техеран, за да му хвръкне шапката. По-простичките хорица взимат за чиста монета станизиращата персите пропаганда, но истината е, че трудно ще намериш страна с по-приятни и дружелюбни хора.Разбира се, простотиите за нелегални певици са предназначени най-ограничените наивници, но явно, че и тук бъка от тях. Ей, като не вярвате, погледнете поне снимките от Иран - млади хора които пеят и танцуват в дискотеките си точно както и тук.
117
2
 
4
 
! Отговори
До 126 Neo преди 12 години
Явно не правиш разлика между религия и политизирана, сектантска религия, служеща на определени интереси...... Аз съм християнин, но си направих труда да прочета и Корана. Там има специална глава, отредена за жените. Е никъде в него жените не се третират като "2-ро качество", а напротив.
116
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще падна от смях :))) Има си хора, които се хващат на всяка пропагандна партенка :)Айде преди да пуснете сълзичка, спомнете си цирка преди години, когато представи "онеправданата" дъщеря на американския посланик в Ирак... Манипулират ви като пълни бунаци, а вие се натискате да ходите за пушечно месо в "демократизацията" на петрола...
115
9
 
1
 
! Отговори
Турчин с фес преди 12 години
Баща и да взема марки на тая, че днеска пропяла утре *** ще пролапа.
114
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"нелегално музикално движение"??? Звучи налудничаво!Ти дето познаваш въпросната страна и култура, нещо да имаш да кажеш по повод на горния израз?
113
4
 
5
 
! Отговори
иран преди 12 години
това нашто пее по хубаво от онази британска *** адел *** грозна
112
3
 
3
 
! Отговори
chicago преди 12 години
Семето на демокрацията е проникнало.
111
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако ще най-лошата певица на света да е заслужава аплодисменти заради смелостта си, точно както и онази лекоатлетка, която участва на Олимпиядата. Май не стигна до никъде, но самият факт, че се е осмелила и е успяла да си издейства разрешение да участва и да се съблече по екип говори за невероятната и смелост, защото там са такива неща следва смъртна присъда, при това с камъни! Тия не са хора, а някакви извратени животни.
110
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига са ви промивали мозъците.Изберете която си искате Иранска Телевизия и ще видите хиляди предавания с женски изпълнения.
109
8
 
8
 
! Отговори
Neo преди 12 години
Евтина пропаганда - младо момиче, песен, неправда, оставаше само и да е сляпа. Утре обаче детето ще стане дърта, вмирисана *** и ще възпита дъщерите си в същия маймунски стил. С тая религия, основана изцяло върху деспотизъм и терор, никога няма да стигнат далече. И след векове ще са си същите ***.
108
3
 
13
 
! Отговори
Фалшиви Инициали преди 12 години
Къде е сега селкото джереме и дебелогъзата му приятелка, живала 10 години в Иран, дето ми обясняваше видиш ли, колко хубаво било там! :D
107
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лесно е да говориш от разстояние. За каква култура говориш изобщо? Ако ислямския фанатизъм може да се нарече култура,то явно имаш много погрешни представи за света. Аз лично видях и знам достатъчно за въпросните страни.Има не малко документални филми и такива по действителни случаи.България може да не е цвете за мирисане и да сме на дъното на Европа,но поне тук собствените ти родители не те продават и не се държат с теб като добътък. Става въпрос за елементарни човешки ценности,които липсват там
106
7
 
9
 
! Отговори
ВИЖТЕ СЕБЕ СИ ПЪРВО преди 12 години
Това е пропаганда, за да се почувстват всички съпричастни посредством тази песен и това момиче към ''освобождаването'' на Иран и "тиранията" (косвено да подкрепят война, която ще се окаже икономически пагубна за нас, заради високите цени на горивата). Вижте първо себе си, вижте България, вижте вашия град, вашия дом, после давайте класификации за страна и култура, която не познавате.
105
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези са абсолютни ***! Щом в нещо толкова прекрасно като песента виждат съблазън,явно нещо в тях не е наред.Ми да се кастрират,като се надървят от всичко,***. Абсолютно вярвам на подобни статии,защото имам познати,които са комуникирали с иракчани и чух достатъчно подобни куриози,свързани с тези неандерталски държави.
104
8
 
6
 
! Отговори
ВИЖТЕ СЕБЕ СИ ПЪРВО преди 12 години
Всички много разбират и категоризират - оставете Иран, погледнете себе си, ситуацията в България, във вашия град, във вашия дом. Когато видите всичко подредено, тогава давайте класификации за страна и култура, която не познавате.
103
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Итересно, че иранофобските коментари са писани все от толкова неграмотни хора, че дори не знаят, че в Иран живеят перси, а не араби. А ако някой си беше направил труда да надникне зад пропагандната стена, щеше да види, че Иран не само не е изостанала в средновековието държава, но е и доста по-напред от много европейски страни... за България да не споменавам...
102
5
 
2
 
! Отговори
Extremist преди 12 години
I tiq arabi ste si platqt istori4eskata cena ot diskriminaciqta.Osobenno kato im svyrshi naftata
101
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
setup .. :)) не ми се вярва да е пропяла и да демонстрира смелост пред цял свят като знам колко са фанатизирани мюсулманите .. ако го е направила наистина сега вече да не е жива
100
1
 
3
 
! Отговори
Сашко преди 12 години
От всичките кавъри, появили се на тази песен, този е най-хубав! Изтръпнах!