Jeremy? на джаз фестивала в Боровец тази вечер

„Якоб Карлзон трио“ и „Шъфъл Диймънс“ също ще свирят
2
Jeremy? на джаз фестивала в Боровец тази вечер
Снимка: БГНЕС

Jeremy?, „Якоб Карлзон трио“ и „Шъфъл Диймънс“ ще свирят на Международния джаз фестивал „Доктор Емил Илиев“ в Боровец тази вечер.

Четвъртата вечер на форума ще бъде открита от Ерсин Мустафов (вокали и китара), Ташо Колев (китари), Росен Вътев (барабани) и Красимир Тодоров (пиано, синтезатори) от Jeremy?, след тях на сцената ще видим шведските музиканти Якоб Карлзон (пиано) и Роберт Икиз (ударни), както и датският контрабасист Даниел Франк от „Якоб Карлзон трио“. Като отправна точка и движеща сила в своите импровизации Якоб Карлзон използва класически пиеси за пиано, разказват организаторите на фестивала. По думите им музикантът проявява интерес към метъла и налага елементи от електронната музика. Даниел Франк е изпълнител с познания и разбиране за историята на джаза и с голям музикален репертоар, което спомага за неговата ангажираност, разказват от екипа на фестивала. Допълват, че през 2017 г. Роберт Икиз става първият барабанист, печелил наградата „Музикант на годината“ на Шведското радио.

Финал на четвъртата фестивална вечер ще сложи канадската група „Шъфъл Диймънс“ - Ричард Ъндърхил (саксофон и вокали), Кели Джеферсън (саксофон и вокали), Мат Лаган (саксофон и вокали), Майк Даунс (бас и вокали) и Стич Уинстън (барабани и вокали).

Танго и латино музика звучаха в рамките на Международния джаз фестивал „Доктор Емил Илиев“ в неделя вечерта, 4 август.

Маестро Людмил Ангелов (пиано), Стоян Караиванов (бандонеон), Маргарита Калчева (контрабас) и Йован Богосавлевич (цигулка) от „Ансамбъл 5/4 танго“ изпълниха творби от Астор Пиацола. Цикълът „Четирите годишни времена на Буенос Айрес" е повлиян като идея от едно класическо произведение – „Четирите годишни времена“ на Антонио Вивалди, посочи Людмил Ангелов от сцената. По думите му една от причините за това вероятно е, че първоначално Астор Пиацола също е формиран като класически музикант.

„Изключително сме щастливи, че сме заедно тук, на това прекрасно, уникално място. Планината Рила е до нас, в нас, в сърцата си“, каза Калин Вельов, който заедно с кубинската певица и пианистка Ире Вазкес и групата „Лос папис“ също свириха на фестивала в неделя вечерта. „И латино проектът ни с Нина Николина, и латино проектът ни „Тумбаито“ стартираха покрай познанството ни и сцената, която ни предостави доктор Емил Илиев. Щастливи сме, пазим го в сърцата си и благодарим отново за тази възможност да ви представим днес този нов латино проект за България, който стартирахме миналата година“, каза Вельов.

Фестивалът в Боровец продължава до 7 август.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Jeremy
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Така е .. преди 1 месец
Юксел Кадриев пее по добре от Васил Петров.
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Jeremi кой?