Русия отвръща и в музикалната война - Роджър Уотърс ще пее на фронта

Това е отговор на фронтмена на U2 Боно, който пя в метрото в Киев, докато виеха сирени
21 юли 2024 07:10, Петър Бойчев
184
Русия отвръща и в музикалната война - Роджър Уотърс ще пее на фронта
Снимка БГНЕС

Русия отвръща и в музикалната война с Украйна. Рок легендата Роджър Уотърс, основател на Pink Floyd, ще пее на фронта в Украйна, надъхвайки руските войници да разбият стената на омразата към Кремъл с култовото парче The Wall.

Това е отговор на фронтмена на U2 Боно, който пя в метрото в Киев, докато виеха сирените. Тогава ирландската рок звезда похвали борбата на Украйна за свобода като изпълни знаковото парче With or without you.

Поканата към Роджър Уотърс е отправена лично Дмитрий Медведев, който е голям фен не само на войната, но и на рока.

"Когато избирам между музикалното творчество на Боно (а аз го срещнах веднъж, през 2010 г.) и Роджър Уотърс, бих избрал второто. Просто неговият стил ми е по-близък. И се радвам, че не ме разочарова“. Така Медведев обясни скорошното пристигане на Уотърс на фронта.

Взимането на страната на Кремъл не е новина за политическите пристрастия на рок легендата. По време на интервю за CNN той нарече Джо Байдън военнопрестъпник за подстрекаване на конфликта в Украйна, а миналата година каза в ООН, че говори от името на "мълчаливото мнозинство“, което е "загрижено, че безкрайните войни ще унищожат планетата“.

Заради спорните му коментари за войните в Украйна и Близкия Изток музикалната компания BMG се раздели с него.

Наскоро Роджър Уотърс отхвърли поредната идея Pink Floyd да се съберат отново на сцената, казвайки, че е "зает с други неща".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
1
 
12
 
! Отговори
Бай Онзи преди 1 месец
Ако не го пуснат в Северна Корея, може да отиде в Куба, Виетнам или Монголия-Все екзотични дестинации!
146
4
 
13
 
! Отговори
= преди 1 месец
Дядо роджър е решил да даде едно рамо на Путин. Хем са набори, хем са комунистически л е к е та. Много е лесно да живееш в гадни запад и да се правиш на интересен в държава в която за две думи накриво отиваш 5 години в затвора в сибир
145
13
 
24
 
! Отговори
Мен преди 1 месец
Тоя изсперкал *** кой го слуша вече!? Много е лесно да си комунист на запад! Защо не дойде на времето да живееш на изток?! " Сетила се Мара да се побара" .Някои хора като одъртеят по добре да се скрият! ....или май цялата работа е да изкараме някой лев!¡
144
1
 
26
 
! Отговори
Бай Колю преди 1 месец
По-добре разказвач, синко, отколкото дyxaч, все някога ще го разбереш.
143
28
 
1
 
! Отговори
До бай Колю преди 1 месец
Много си елементарен байо. Явно не си от най- умните. Ама иначе си бабаит.... Разказвач
142
34
 
28
 
! Отговори
Цоньо МетълЪ преди 1 месец
Роджър е #1! Единственият посмял да "скочи" на гнусната пропаганда на ЗападЪ! Местните ибрици много много да не дрънкат,че куклата Байдън си заминава,идва Тръмп!Ще сменяте *** лизачиии
141
14
 
37
 
! Отговори
Бай Колю преди 1 месец
И, последно, аз също съм живял по времето на социализЪма и, щом на теб ти харесва, явно сме живели по различно време, на различно място или пък с различни връзки с отговорни другари. Но няма лошо - щом пък толкова ти харесва, ей я къде е Северна Корея. Не плачи, либе, за младост, а хващай куфарите.
140
12
 
33
 
! Отговори
Бай Колю преди 1 месец
Малко си се олял с атомните бомби. Само две са - в Япония. И за тях има много обективни и субективни причини. От тях има както вреди, така и ползи, но това е тема за един отделен, доста дълъг разговор. Само ми отговори защо, въпреки атомните бомби, Япония предпочете да капитулира пред американците, а не пред руснаците, настъпващи от другата страна. И само ми припомни кой, в наши дни, развява ядрените си ракети като плашило и "унищожава" Лондон за секунди.
139
12
 
32
 
! Отговори
Бай Колю преди 1 месец
Асене, подкрепям всеки, който е нападнат от нагъл нашественик. Нашественик, който действа от позиция на силата, вдяването на страх и бруталността. От малък съм си така - и в училище биех всички, които налитаха да бият по-малки от тях. Защото насилника от логика и думи не вдява. Пpocтaka също. Надявам се, това отговаря на въпроса ти защо не подкрепям Путин и дали подкрепям Израел.
138
33
 
17
 
! Отговори
Асен преди 1 месец
Големите противници на руснаците и Путин искам да попитам дали подкрепят Израел срещу въоръжените по последна военна техника палестинци?и САЩ които бомбардираха с атомна бомба Япония, Сърбия, Ирак, Либия,а също и превратите в Южна Америка и Азия . Байдън се похвали с проекта Босна и бомбардираха Сърбия. А сега Украйна я използват . Аз съм живял по времето на социализма и не е толкова лошо колко се опитвайте да го изкарате. А сега сме имигранти.Имахме силна армия,а сега дори няма с какво да гася
137
17
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Социализмът бил справедлив строй...!!? ОМГ! Да.НО САМО НА ДУМИ. РОДЖЪР ЯВНО ВЯРВА НА ДУМИ, ЩОТО НИКОГА НЕ Е ЖЖИВЯЛ В РУСИЯ ИЛИ БГ, ИЛИ В СОЦ ЛАГЕРА БИВШИЯ. И НЕ ЧЕ СЕГА Е ДОБРЕ, ЩОТО БИВШИТЕ СОЦИАЛИСТИ СТАНАХА ПЪРВИ КАПИТАЛИСТИ.
136
19
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Роджър живее с някакви идеалистични представи за Путин, явно иска да го командват партийните му секретари, не е живял като нас, но и ние не сме живели като него!
135
33
 
33
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 1 месец
Ахх че кеФ..! Браво на Роджър ! Показа че не вс. знаменитости са мЪпети на конци и жалки пропагандатори на перманентния 'елит' !!! Информиран и отстоява истината - САЩ/НАТО доооста се постараха за да се стигне до това положение..!
134
19
 
33
 
! Отговори
6 by 6 преди 1 месец
Медведев - рокаджия? Хайде стига смях. Тоя може да покани Азис. Иначе не знам как Роджър се е навил. Предполагам, че става дума за мн пари.
133
13
 
30
 
! Отговори
Бай Колю преди 1 месец
До Браво: Толкова си възхитен, че даже името не можеш да му напишеш. А в личната ти библиотека стоят ли съчиненията на товариш Ленин?
132
31
 
22
 
! Отговори
Руя преди 1 месец
Мъжкар.Малко са като него ,които казват истината .
131
19
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
тоя неголи изхвърлиха от пинк флойт още в средата на 80 те нещо за дрога и комунизъм
130
37
 
23
 
! Отговори
Големи преди 1 месец
Няма нищо лошо пинх флойд да подкрепи руските войници на фронта
129
27
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
и путин да пее се тая изпята им е работата на московитите ще си бягат в блатото
128
28
 
17
 
! Отговори
Браво преди 1 месец
Роджьр лотърс и пинк флоид големиЦяло поколение израснахме с тяхната музикаВ личната ми видеотека е големият им концерт - пулс