10 стъпки за повече здраве

Отделяйте повече време за качествен сън
7
10 стъпки за повече здраве
Снимка: Istock

Здравето е най-важното нещо, с което разполага тялото ни. Когато не сме здрави качеството ни на живот може сериозно да пострада. Защо да си го причиняваме? Важно е да се грижим за здравето си и да практикуваме някои полезни начини да подобрим цялостното си здравословно състояние всеки ден. Така ще си осигурим възможно повече дълголетие и по-високо качество на живот. Превенцията на различни заболявания и грижата за здравето преди то да се е разклатило е от първостепенна важност.

Кои са 10-те полезни практики за повече здраве всеки ден, които да превърнете в навик още сега?

1. Ходете по-често пеша.

Започнете да ходите пеша повече всеки ден. Старайте се да правите повече крачки, вместо да използвате асансьори, транспорт, ескалатори. Започнете с по-кратки разходки и увеличете разстоянията постепенно. Ще се учудите колко добре ще започнете да се чувствате. Ходенето е най-естественото движение, за което тялото ни е пригодено. Също така е и чудесен начин да поддържате мускулите и сърдечносъдовата си система.

2. Не слушайте музика прекалено силно.

Ако надувате музиката в слушалките си докрай, ще нараните слуховия си нерв. Това може да повлияе зле не само на слуха ви, но и на нервната ви система и мозъка. Бъдете умерени в слушането на музика и особено в силата на звука в слушалките.

Източник: 10 полезни практики за повече здраве всеки ден 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от Общество
Над 50 хил. българи годишно са покосени от инсулт
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Т преди 1 седмица
Ако продължаваш да триеш коментарите ми ще си помисля че мразиш мъжете, понеже те пренебрегват.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Обичта е здраве и сила, дори да сме далеч, ни държи заедно!
3
1
 
3
 
! Отговори
Стъпка номер едно преди 1 седмица
Петър Москов е вреден.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Току-юо прочтох, че с някакво вещество, което се слагало в чипса "Доритос" кожата на мишките ставала прозрачна. Станфордските учени са особено радостни от този факт, защото можели да гледа вътрешностите и мозъка на мишките в живо състояние. Ние хората трябва ли да сме радостн от факта, че храна, употребяване масово в ебедневието, може да предизика такива ужасни изменения?
1
2
 
6
 
! Отговори
Крачкомер преди 1 седмица
С десет стъпки няма да стане.