ЕК отпуска още 40 млн. евро хуманитарна помощ за украинците

35 млн. ще отидат за хуманитарни проекти в Украйна
6 сеп 2024 16:15, Анисия Иванова
80
ЕК отпуска още 40 млн. евро хуманитарна помощ за украинците
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейската комисия съобщи, че отпуска още 40 милиона евро хуманитарна помощ за украинците. От тази сума 35 млн. евро ще бъдат разпределени към хуманитарни проекти в Украйна, а останалите ще бъдат в подкрепа на украинските бежанци в Молдова.

Комисията отбелязва, че помощта е пряко свързана с наближаващата зима и състоянието на повредената от руските удари украинска енергийна инфраструктура. Средствата ще послужат за възстановяване на разрушени сгради, за осигуряване на електричество, отопление и подслон.

От началото на руското нахлуване в Украйна през 2022 г. ЕК е отпуснала досега 966 милиона евро за хуманитарна помощ на хора, засегнати от войната, като 71 милиона евро от тази сума са били за бежанците, избягали в Молдова. Комисията направлява помощта по Механизма за гражданска защита на ЕС, като са доставени над 150 000 тона помощ в натура в Украйна, като линейки, пожарни коли, лекарства, средства за подслон, електрогенератори, се допълва в съобщението, цитирано от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: украйнаЕСпомощ
Още от ЕС
Приятел, превърнал се във враг: Едуар Филип не очаква Макрон да изкара пълния си мандат
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тая комисия да не е само от фашисти ,само милиони раздават на зелето а той го краде ,вече е станал милиардер ,но Ед си затварят очите ,че ги отворят кога зеленски гръмне някоя атомна централа ,межзс първи път се опитва джуджето за подпали цяла Европа гад ,я ЕС му подаряват милиарди наивни геьове
45
0
 
3
 
! Отговори
по парите ще ги преди 1 седмица
По парите ще познаете сатанистите! ДАВАТ 50 милярда за войанта и 40 милиона хуманитарка...
44
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
То и колхозниците можеха да не се бият ама нахлуха пълномащабно от 3 страни в суверенна държава. Тогава и урките си имат право да си влизат в Курск и да си оправят техни си вътрешни работи, путинарко кво риве тогава?
43
0
 
6
 
! Отговори
Караджата преди 1 седмица
Като семки ги раздават тия милиони
42
2
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 седмица
до 43 :..-укрите можеха и да не се бият,а да решат проблема с преговори..Това първо..Второ:.-Така наречената "Украйна" е била не само винаги ЧАСТ от Русия,но и от там са тръгнали руснаците...Така че те НЕ са нахлули В ЧУЖД ДОМ,а слагат ред в СОБСТВЕНИЯ си !..Бъркаш историята на..примерно САЩ и Ирак с това,което става в Укрия !
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бравоооооо
40
7
 
1
 
! Отговори
До 41 преди 1 седмица
Не разбираш защото си с чугунена глава!Украинците се бият защото ги нападнаха. Ако във твоят дом влезе някой крадец ти приказка ли ще му прочетеш?
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ох мале, дай ги на батя Зеленски, той такива хуманитарни много ги кльопа, те могат да се продават навсякъде на половин цена. Нали преди месец им бяха пратили 480 автомобила, храни и други стоки, министарството на отбраната изреваха, че не знаят точно къде са отишли. Само едно е ясно, нищо не е успяло да стигне до фронта...
38
1
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 седмица
с колко стотици милиарди евро са се заробили като ДЪЛГ укрите ?...И как мислят да го изплащат един ден,..ако изобщо остане нещо от Укрия ?..Казвал съм,че НЕ одобрявам действията на руснаците,но ги РАЗБИРАМ...Тия обаче нито ги одобрявам,нито ги разбирам..Такива фантазьори ли са,или не им пука че изчезват ?...Тоя зеленски е украинския Паниковски :-"Дай милион,дай милион !"..
37
0
 
9
 
! Отговори
Путин В.В. преди 1 седмица
Малииии........шмъркалан, ще забели качествено!
36
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ех а kAпейките и колхозниците чакат всеки момент ЕС да фалира. Те и преди така побеждаваха капитализЪма и аха таман да гръмнат шампанското и голташка пРосия взе, че фалира. Колхозниците като видяха за пръв път Макдоналдс се изви опашка по-голяма от броя на kAпейките в България. Явно пак на там вървят
35
17
 
3
 
! Отговори
До 33 преди 1 седмица
Пак казвам нито Русия нито Украйна са спазвали минските споразумения, но все пак ти препоръчвам да ги прочетеш! Не е вярно, че 8 години са били бомбени цивилни, не слушай само руска пропаганда. Има няколко интервюта на Пригожин който много добре обяснява какво и защо се е случило 2014 когато руснаците за първи път окупират части от Украйна,гледай ги за да ти светне лампата! А декември 2021 Украйна събира войска, защото по това време Русия започна военни учения до украинската граница.
34
2
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 1 седмица
даите и на българия за издръжката на туристите в хотелите по морето
33
2
 
7
 
! Отговори
Белгород тръгна преди 1 седмица
Белгород тръгна, другари! ПОСЕЙДОНИТЕ са заложени! 6 торпедота по 100 мегатона всяко! По крайбрежието на Краваристан! Фашистите няма да имат дори време да се прекръстят когато ги залее ядрено цунами с височината на 50 етажна сграда.
32
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В Йемен има война от 2014 насам. Гражданска. САЩ поддържат смяната на режима и постоянно пращат оръжия. В тази впйна досега има загинали 400,000 цивилни. Включително майки и деца! КОЙ ЩЕ ОСЪДИ САЩ ЗА ТАЗИ КАСАПНИЦА? КОЙ И КОГА ЩЕ КАЖЕ НЕЩО НА ТЕЗИ У-БИЙ-ЦИ САЩ???
31
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
САЩ пращат пращат милиарди върху милиарди оръжия! Вече десетки милиарди станаха! Обаче в изявленията си казват НИЕ НЕ СМЕ СТРАНА В КОНФЛИКТА! САЩ НЕ УЧАСТВА! Когато Русия обаче ползва дронове направени по Ирански патент. Изведнъж ИРАН СЕ ПРЕВРЪЩА В СТРАНА В КОНФЛИКТА И ЗАХВЪРЧАВАТ САНКЦИИ! Тия са епитомията на ДВУЛИЧИЕ и НАГЛОСТ! И за капак 40 милиона хуманитарна помпщ срещу 400 милиарда за оръжия. Що за абсурд.
30
0
 
14
 
! Отговори
пращаме багери преди 1 седмица
Като помощи ФАЩ и ЕС щели да пращат багери! За да може Нацягите да изкопаят гробове и да заровят всичките си войници. Че за момента не смогват! Чува се че Зеленски се е очовечил, спрял е дрогата и отсега почвал бил курсове за БАГЕРИСТ за да се подготви за тази гробарска авантюра!
29
0
 
5
 
! Отговори
До 35 преди 1 седмица
Като го поставят в ситуация, в която е ясно, че ако не започне той ще започнат те и тогава Русия щеше да е в много по-трудна ситуация.
28
1
 
16
 
! Отговори
Изпраха милиарди САЩ преди 1 седмица
а сега ще си измият ръцете със Зеленски, а след това ще се избършат отзад с Украйна. Всъщност, те и сега го правят. Лепнаха им взрива на СП1. За убийството на Дугина и опита за унищожаване на Кримския мост също ги посочиха като виновни. Дори да извадят 100% доказателства, че САЩ стоят зад тези "инциденти" пак Украйна ще бъде обвинена не само от САЩ, но и от Европа. За момента Украйна е превърната в една изтривалка, върху която САЩ и ЕС си изтъркват калните обувки.
27
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Накратко, как точно някой може "да принуди" Путин да започне войната, я обясни руски кре*те*н? Единствената причина да започне война, е че твоя Путин го бяха излъгали че има "велика армия", и на него му се воюваше! Никаква друга необходимост нямаше от тази война!