Двама българи загинаха на фронта в Украйна

Те са от Болградски район
11 сеп 2024 16:46, Александър Попов
282
Двама българи загинаха на фронта в Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Двама българи от Болградски район загинаха на фронта в последните няколко дни. Това се съобщава на сайта на Болградската районна военна администрация.

Тридесет и деветгодишният Сергей Дачев от град Болград е загинал на 6 септември в Харковска област. Той служи като войник в Държавната гранична служба на Украйна. Датата на погребението ще бъде обявена допълнително, посочва се в информацията на Болградската администрация, цитирана от БТА.

На 10 септември почина и Михаил Боев, който се е намирал в болница, след като беше тежко ранен. Михаил Боев е от град Арциз и е роден през 1975 г. В украинската армия е мобилизиран в 110 оперативна механизирана бригада като механик и управляващ танк.

От Болградската районна военна администрация поднасят съболезнования на семействата на загиналите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още по темата: войната в Украйна
Още от Страната
Без закон и на парче се управляват водите на България
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
4
 
8
 
! Отговори
Зеленчов да даде преди 1 седмица
Апартаменти на семействата на загиналите!!
99
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Копейките изобщо не са хора. Копейките са задръстени, безмозъчни и безсърдечни оргазми.
98
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абе кой ви пише опорките бе? Заличаване на Русия, ала-бала... Мачкат ви като кисело тесто и пак се прайте на велики! На т.нар Цял свят потрошихте техника за два века, останахте наполовина, земята ви изкупиха американците и не спирате да плашите. То бива, бива, ама... Хващайте клоуна за гушата да се спира и тогава ще видите бял ден. Не може да палите живи хора и като ви потърсят сметка да се прайте на ощипани...
97
20
 
16
 
! Отговори
Хай живе Украiна! преди 1 седмица
Бог да прости тези млади хора които отдадоха своята младост не само в името на Украiна, но в името на мира в Европа. Може и да е късно, но просия в името на московия ще бъде завинаги заличена от картата на Света, а онези завладени малки народи Мордова, Чувашия, Тува, Башкирия, Алтай, Дагестан, Осетия ... те ще бъдат признати като отделни Държави. Русия винаги е водила воини в името да има повече и още повече територии.
96
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мир на прага им. Горко на копейките, които се радват на смъртта на хората, защитаващи правото си на свобода
95
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Едва ли доброволно са отишли да се бият за Киевската фашистка хунта. По-скоро са насилствено мобилизирани от биячите на АЗОВ, които събират пушечно месо по заведенията и улиците. Преди това ги пребиват. Има доста клипове в мрежата.
94
15
 
16
 
! Отговори
Така е .. преди 1 седмица
Руснаците ще се събудят и видят как Путин съсипа държавата им. Чака го съдбата на Берия.
93
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако са имали български паспорти са могли да откажат мобилизацията. Явно са си само с украинските такива, което означава че са украински граждани. Много манипулативна статия.
92
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако са българи Наркомана няма как да ги мобилизира. Недете да лъжете.
91
16
 
10
 
! Отговори
Съвет преди 1 седмица
До Анонимен 106 Време е Украйна да се справи с ч-уд-ови-щето от Кремъл, дето съсипа държавата им.
90
5
 
10
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 седмица
До 101Така си мислиш ти, драги! Знаеш ли, че целият световен запас на ядрени бомби е 125 000 мегатона? Знаеш ли, че Русия държи 64 000? Повече от 50%. Още Хрущов през 1956 е казал: У нас атомните оръжия се изработват като салами - на конвеер. Чувал ли си за Цар-Бомба? Представи си 70 години след Хрушчов колко още бомби са създадени!
89
11
 
14
 
! Отговори
не са българи преди 1 седмица
статията е манипулация! тези бедни хора са насилствено шутирани да отиват на война. те нямат български паспорти, имат хохълски паспорти. Преди 200 години дедите им от България са избягали в Русия от турското робство и своеволия.
88
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да бяха дезертирали като стотици хиляди свои сънародници. Дори има цели роти дезертирали украинци, които се бият на руска страна.
87
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Путин го упрекван само за едно -Защо протака.След като нацели целия випуск на шофьорите на дронове барабар с инструкторите им . Значи може да изпращи радата когато си иска. Защо протака нещата? И той върти далавера като Бай Дъню
86
0
 
16
 
! Отговори
Един Българин преди 1 седмица
Пропуснали сте да кажете дали имат българско гражданство. Ако имат как са мобилизирани? Доброволно?
85
8
 
11
 
! Отговори
империята на злото преди 1 седмица
е САЩ и Великобритания
84
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Случаен минувач Искам да изчезне империята на злото Русия. А трета световна няма да има, Русия е толкова слаба че не е в състояние дори да подпали ядрена война, още преди да си е помислила Русия за такова нещо и САЩ ще я смъртофърца.
83
2
 
12
 
! Отговори
А Орбан преди 1 седмица
А Орбан си извоюва унгарци да не биват мобилизирани за фронта.
82
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Българска кръв се лее за американските гео-политически интереси.
81
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Верно ли БГ е подписала да им плаща дълговете на тия клошари ? Леле те са половин трилион долара вътре тва са 500 милиарда. По-добре по-бързо да ги изтърбушат с атомни бомби за да не правят повече кредити. Обаче Жужака го е страх и няма да ги удари с ядрено оръжие.Което означава че ония ще чукнат хилиада милиарда до другата година. мии фалирахме ако това е истина.