Лондон готов за ответен удар: Кибератака срещу Русия?

До това ще се стигне при враждебни действия от страна на Москва
7 окт 2018 08:47,
200
Лондон готов за ответен удар: Кибератака срещу Русия?
Снимка: Flickr

Лондон е готов да извърши кибератака срещу Русия в случай на враждебни действия от руска страна, пише в неделното издание на британския вестник The Times.

Британското военно командване е готово да извърши кибер атака срещу Москва и да остави руската столица без електричество в случай на руско нападение срещу една от западните държави. За това съобщи неназован източник в службите за сигурност на кралството за вестника.

Още по темата

Според него в ситуация, в която Великобритания няма обичайните отбранителни ресурси, за да се противопостави на "агресията в Кремъл", британските служби са "обещали да активират офанзивен киберпространствен потенциал, включително възможността да изключат електричеството в Кремъл".

Подобен сценарий ще даде на Обединеното кралство повече възможности за действие, при условие че "ако Владимир Путин поръча руски войски " да анексират пет от малките острови, принадлежащи на Естония", за да провери колко сериозен е ангажиментът на НАТО да спази член 5 от своя от статут (който гласи, че въоръжена атака срещу една страна от блока се смята за атака срещу целия блок) или "нахлуе в Либия, за да получи контрол над петролните запаси провокира нова миграционна криза в Европа "или" използва въоръжени милиции, за да извършват нападения срещу британските войски или заплашват новите британски самолетоносачи.

Вестникът съобщава също така, че този уикенд в Оман 5 500 британски войници ще участват в най-големите военни учения през последното десетилетие, подобрявайки тяхната "готовност за всякакви конфронтации с руски танкове или звена за провеждане на хибридна война".

Тези учения струват 100 млн. паунда (130 млн. долара). В тях участват 200 бронирани превозни средства, шест военни кораба и осем самолета Тайфун.

Москва постоянно отхвърля твърденията на западните политици за подготвянето на руско военно присъствие в други региони и за всички действия, които се предполагат, че са насочени към нарушаване на международния ред, пише изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
6
 
1
 
! Отговори
до 41 преди 5 години
До до 24тези глупости за руските банки ги разправяй другаде. Ако банките им даваха пари щяха да си плащат имотите по банков път като нормални хора ама такъв случай няма. Всичко се плаща кеш защото са "мръсни" пари .
45
0
 
15
 
! Отговори
концерни и картели преди 5 години
Номерът, че Русия ни заплашва, отдавна не работи! Голямата заплаха за световния мир е хищната американска империя! Американските концерни и картели!
44
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
че "ако Владимир Путин поръча руски войски " да анексират пет от малките острови, принадлежащи на Естония"За какво са му на Владимир Путин пет малки естонски острава? Тама няма руснаци, какво ще ги прави тия острови? А военните части на НАТО в Прибалтика могат да бъдат унищожени буквално за минути!
43
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Парното и тока поскъпват с 43%, издръжката на 4 членно семейство се увеличава с 500 лева.
42
0
 
3
 
! Отговори
до 44 преди 5 години
стига си повтарял като папагал клишето което някой ти написа да постваш днес...
41
1
 
3
 
! Отговори
до 32 преди 5 години
кой какво е пазарувал е божа работа, две птички пролет не правят, а и защо се правиш че разбираш от нещо за което само от сериите на 007 си гледал. По твоята логика и Путин си е напазарил Джон и Стюарт и вече знае кои са неговите предатели, найс а?
40
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 39Като чета колко умно се изразяваш и как културно се отнасяш към некадърността на братята ти руси, веднага си личи че си завършил същото училище за висши некадърни кадри към ГРУ където са завършили полковник Чепига и гей екскурзиантите Боширов, Петров. Хвала на таквиз неуловими бойци от тихия фронт. Щирлиц пред тези гиганти на шпионажа изглежда като дете от първа московска детска градина.
39
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Купуването на жилища от руснаци става по следната схема: Продават панелката в МАсква и с парите купуват тук по черноморието. Скоро там ще е само за руснаци...
38
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спомене ли се рашката и пет дежурни трола веднага зацепват.
37
3
 
7
 
! Отговори
до 24 преди 5 години
До АнонименРуските банки дават БЕЗЛИХВЕНИ КРЕДИТИ на ИЗБРАНИТЕ да купуват имоти в България , защото това е държавна политика .
36
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да има никакъв ефект тази британска идея защото руснаците изчисляват и смятат с дървени сметала и са много бързи с тях.
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доколкото знам, обединената електрическа компания РАО ЕЕС още се ръководи от Анатолий Чубайс, може пък този либерален реформатор да е изградил централизирано и компютъризирано командване, знае ли човек..
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А индиректно свързани ли са?
33
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом англичаните успяха да изкопаят любителите на катедрали Петров и Баширов, вярвам им за всичко.
32
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
само дето мрежата за управление на руската енергетика не в интернет среда....Сериозно?Сигурно изобщо не се командва от компютри и англичаните изобщо не са си напазарували Петя и Серьожа, които работят някъде в централата на Енергото. Пък може да не са Петя и Серьожа, може да са Нургали, Ахмет, Гиви или Кеворк, в *** на Евразия това изобщо не прави впечатление. Или например впечатляващото азерско име Голамреза :))) Личния приятел на Путин :)))
31
3
 
8
 
! Отговори
М преди 5 години
Нека опита само
30
4
 
9
 
! Отговори
annybody преди 5 години
Двете пенсионерки-тролици на щат в БКП-сайта работят 7/24 и успяват да съсипят почти приличния на времето си сайт - ***, но нахални и пробивни. Вдигнете им надницата!
29
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурно защото са 150 милиона, а ние сме само 6 милиона........... Да бе, но те си купуват модерни жилища не само в Бълтария, а и в Турция, Гърция, Италия и пр., а ти си стоиш в рушащата се вече панелка, купена още от дядо ти.
28
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лондон не си е изтеглил дипломатите, Путин ги натири. Така разруши напълно шпионската мрежа на ингилизите в Русия. Руската част на тази мрежа беше изпратена да шпионира белите мечки.
27
7
 
16
 
! Отговори
:):) преди 5 години
Сигурно защото са 150 милиона, а ние сме само 6 милиона......ахааа гледай ти логика, само че нашите българи в чужбина мият чинии, а рашките идват в Бя българите да им мият чиниите, а то в Бг идват под средно ниво...