Лондон готов за ответен удар: Кибератака срещу Русия?

До това ще се стигне при враждебни действия от страна на Москва
7 окт 2018 08:47,
200
Лондон готов за ответен удар: Кибератака срещу Русия?
Снимка: Flickr

Лондон е готов да извърши кибератака срещу Русия в случай на враждебни действия от руска страна, пише в неделното издание на британския вестник The Times.

Британското военно командване е готово да извърши кибер атака срещу Москва и да остави руската столица без електричество в случай на руско нападение срещу една от западните държави. За това съобщи неназован източник в службите за сигурност на кралството за вестника.

Още по темата

Според него в ситуация, в която Великобритания няма обичайните отбранителни ресурси, за да се противопостави на "агресията в Кремъл", британските служби са "обещали да активират офанзивен киберпространствен потенциал, включително възможността да изключат електричеството в Кремъл".

Подобен сценарий ще даде на Обединеното кралство повече възможности за действие, при условие че "ако Владимир Путин поръча руски войски " да анексират пет от малките острови, принадлежащи на Естония", за да провери колко сериозен е ангажиментът на НАТО да спази член 5 от своя от статут (който гласи, че въоръжена атака срещу една страна от блока се смята за атака срещу целия блок) или "нахлуе в Либия, за да получи контрол над петролните запаси провокира нова миграционна криза в Европа "или" използва въоръжени милиции, за да извършват нападения срещу британските войски или заплашват новите британски самолетоносачи.

Вестникът съобщава също така, че този уикенд в Оман 5 500 британски войници ще участват в най-големите военни учения през последното десетилетие, подобрявайки тяхната "готовност за всякакви конфронтации с руски танкове или звена за провеждане на хибридна война".

Тези учения струват 100 млн. паунда (130 млн. долара). В тях участват 200 бронирани превозни средства, шест военни кораба и осем самолета Тайфун.

Москва постоянно отхвърля твърденията на западните политици за подготвянето на руско военно присъствие в други региони и за всички действия, които се предполагат, че са насочени към нарушаване на международния ред, пише изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре пръскат 100 млн. пуда, ама кога ще си изплатят милиардите неустойки към ЕС?
25
1
 
21
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"ако Владимир Путин поръча руски войски " да анексират пет от малките острови, принадлежащи на Естония"WTF???
24
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Сигурно защото живеят в землянки, руснаците идват по нашето черноморие и си купуват тук жилища."Сигурно защото са 150 милиона, а ние сме само 6 милиона. От измежду толкова землянки все ще има някой, който да изкласи. Ама то за някои хора дори и това е трудно за осмисляне.
23
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единствената грешка на ЕС беше, че прекалено късно прие източните държави в "клуба" си. Така тези държави не успяха навреме да се насладят на благата на Европа, а в момента едва проходили и вече усещат лошото влияние на днешните събития споходили Европа.
22
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурно защото живеят в землянки, руснаците идват по нашето черноморие и си купуват тук жилища. А в последно време вече си строят свмои затворени комплекси.В Поморие вече май се чува само руска реч.
21
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"ЧУДЯ СЕ, КАКВО ПРАВЯТ БРИТАНСКИ ВОЙСКИ В ОМАН?"Те хората там в момента живеят спокойно, а ти продължавай да се чудиш с 600 левовата си заплата.
20
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Aхахаха! Аматьори! И какво ще и ударят на Москва? Хартиените тефтери за счетоводството ли? :)
19
1
 
19
 
! Отговори
Джони Инглиш преди 5 години
Лонон да си изтеги дипломатите и хората от всички държави за да не ги отрови Путин с Новичок също да си спре интернета.
18
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КАКТО Е КАЗАНО:НЕ ХВЪРЛЯЙ БУМЕРАНГ, ЗАЩОТО СЕ ВРЪЩА.ДА НЕ ЗАПОЧНАТ КАПИТАНИТЕ НА АНГЛИЙСКИТЕ КОРАБИ ДА РАЗГОВАРЯТ С МОРСКИТЕ ФАРОВЕ, КАТО КОЛЕГИТЕ СИ ОМЕРИКАНЦИ?
17
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЧУДЯ СЕ, КАКВО ПРАВЯТ БРИТАНСКИ ВОЙСКИ В ОМАН?пък руснацинте не можели да бъдат в либия.ами ако законното либийско правителство ги покани?
16
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тез руснаци или наистина са най-добрите в кибершпионажа, или това са само приказки. Защото според Уикипедия многобройните знайни и незнайни разузнавателни агенции на САЩ имат 27 шпионски системи и проекти за кибершпионаж, Великобритания "само" 6, всички западноевропейски страни имат поне по 1-2. И при това всички те се оплакват от изостаналите руснаци, дето има само една?
15
2
 
26
 
! Отговори
:):) преди 5 години
миличките, нова серия нс джеймс бонд, само дето мрежата за управление на руската енергетика не в интернет среда.....но да се посмеем
14
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има един кабел по дъното оптичен!Дърпаш късаш и англетата започват да се самоубиват без Фейсбук няма живот !
13
5
 
33
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Англичаните миришат лошо .Извратени са, генно увредени заради бракове между братовчеди.Наркомани са.Защитници на бившата Османска империя.Българомразци.Пример е пияницата Чърчил.Хубавото е,че след него Британската империя се разпадна.
12
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страшно ги е яд, че гражданинът на РФ Хабиб Нурмагомедов победи ирландеца Конор Макгрегор и защити титлата си Шампион на UFC. Точно на 66-я рожден ден на Путин.
11
2
 
14
 
! Отговори
UA преди 5 години
В новия филм за J.Bond ще има още повече убити руснаци.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И преди накой спец по конспирациите да се обади диктатура не на САЩ или Русия а на един малък свръхбогат елит срещу целия останал свят.Тр правят същото като ГЕРБ и БСП пред вас се карат Путин Тръмп Меркел и Цзинпин а като не гледате седят на една маса и се целуват.Те ще ви кажат и всичко каквото искате да чуете на десните ще говорят като десни а на левите и центристите като леви и центристи но това е само за да ги изберете а след това се следва съвсем друга цел.Изхода се казва пряка демокрация.
9
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей те нали уж с това не се занимаваха как така от днес за утре станаха готови а дали всъщност през цялото време не са били те в съюз със фащ кой знае.Аз ви казах че Запада и Русия взаймно си правят хакерски атаки и това е фактически нормална част от шпионажа сега вярвате ли а.Трябваше лично да дойдат да ви кажат че да загреете сега и Путин трябва да дойде лично да ви каже че да стоплите.Кафяво-червения фашизъм има много маски ту Русия ту фащ или трети но целта е една световна брутална диктатура.
8
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако искат англичаните отсреща да останат без ток и без гуми!
7
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците като пиян сиукс потрошил 10 коли, едвам излиза от трошката и вика " ни знам, не карах аз"