Залезът на Ердоган? Духът вече излезе от бутилката!

Промяната няма да дойде бързо, но загубата в Истанбул е показателна
30 юни 2019 11:30,
72

Партията на справедливостта и развитието на турския президент Реджеп Ердоган за първи път от 2002 г. загуби общинските избори в Истанбул, където той беше кмет от 1994 г. до 1998 г.

Това са втори местни избори в рамките на три месеца, след като турската Върховна избирателна комисия реши да отмени резултатите от изборите на 31 март 2019.

Още по темата


Може ли да се говори за залез на Ердоган, за оформена вече алтернатива?

"Той каза, че няма да има повече избори до 2022 г. Само че голямата база, която Ердоган има в Истанбул, всичките приятелски компании, които получават поръчки с преференции е чиста форма на политическа поддръжка", каза в предаването "Видимо и невидимо" журналистът и политик Асен Агов.

Той припомни, че в общинския съвет на Истанбул остава мнозинството на партията на Ердоган.

"На Имамоглу ще му бъде много трудно да прокарва всичко онова, което обещава, през един общински парламент, който е с друго мнозинство. Т.е., ще трябва да прави компромиси", допълни Асен Агов. Той е по-скоро скептичен, "че така бързо ще дойде промяната. Но духът е излязъл от бутилката".

Цялото предаване гледайте по Bulgaria ON AIR от неделя от 17:30.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
12
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Другарят Борисов обаче е жеуезен ! *** ! Стоманобетон !!! Да живее !!!
30
11
 
42
 
! Отговори
О С Т А В К А !!! преди 5 години
Българите ходят в Гърция на почивка от зор. На нашето Черноморче вече не се трае. Мутрите, сиреч бившите авери на твоя Бойко го превърнаха в Бетономорие. В Гърция пак сме бедняци. Носим си домати и чушки от вкъщи, нищо че сме отишли за 2 дни на почивка. България никога не е била по-зле от днес въпреки онези 50 милиарда от ЕС за България Дори по турско българските семейства са имали по 7-8 деца. Днес изчезваме благодарение на ГЕНОЦИДА наложен от Бойко *** и циганизатора.
29
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По принцип е така. Ние трябва да полагаме усилия, за да вървим напред, не само да чакаме другите да са зле. Само дето времето минава и нищо не става. Курортите са потънали в проблеми, инфраструктурата куца, мръсотия, лошо обслужване, нисък комтрол.Проблеми много... А ни занимават с един шумм, който определено НЕ най големия проблем. Богат турист, ще дойде когато има хубава и уредена инфраструктура, ред и чистота. А не да мери шума.
28
14
 
14
 
! Отговори
ЦРУ от Халхидики преди 5 години
До Анонимен...31.....Бойко *** ...ВДИГА ПАК от утре пенсийте...и всеки уйкент ни ГОНИ в Гърция на море и хубава храна !!! Бойко *** направи БГ най-богата ...и бг не са живели по добре от 681 година .ФАКТ НЕУСПОРИМ !
27
9
 
7
 
! Отговори
Факт преди 5 години
До АнонименНе бих казал,че Турция слиза надолу,въпреки че наистина е добре за нас да е така.По-скоро само е скарана с ЕС и САЩ,което е още по-добре.Дано продължи вечно,ама надали...Не можем да разчитаме на чуждите проблеми за собственото си спасение.
26
7
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Доста раничко е да погребвате Ердоги.До следващите президентски(2023г) е бетониран,а после не се знае.Една птичка лястовичка не прави,както бе казала една наша фолкпевачка....
25
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Следващия е Бойко ***!
24
9
 
10
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 5 години
Който си мисли, че може да играе и с руснаците, и с американците, и да лъже, и едните, и другите, свършва зле.... Всички приятели на Бойко от Меркел да Ердоган са пътници... Вебер няма да е председател на ЕС. Тръмп не брои Тиквата за жив.... Путин го презира и прати Медведев в България ..Само ционистите крепят ***.Въпросът е докога.....
23
7
 
16
 
! Отговори
Разцеп Гъзсъдран преди 5 години
Престъпник, агресор, ислямист.Велик политик с поведението на *** селски тарикат.Ще го ядат пумиарите Ердоганя.
22
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хаха на някой му се иска но е твърде рано....80 милиона Турция, това че Истанбул има мслък превес нищо не значи, по скоро Ердо ще се измъкне с думите, демокрация Турция няма машинации.
21
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ние не умираме от яд. Даже за нас е добре слизането на долу на Турция. Защото това помага на България. А пък дали, ще продължава са се кара с Европа и САЩ си е негово решение и той ще си носи последствията. Мен лично не ми дреме.
20
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как има хора все виждат света на опаки. Бил глобалист, бил независим. Кви глупости дрънкане. Турция потъна с туризма, сумата и фирми изтеглиха заводите си, валутата и припляска, държавата инвестира пари в оръжие вместо в икономика, стандарта пада...И изведнъж излиза някъв объркан българин тук и казва как бил глобалист и водел Турция към успех. *** се прегледай.
19
5
 
19
 
! Отговори
seira преди 5 години
До Анонимен 11:ВИЕ "ВЕРВАТЕ" ЛИ СИ, КАТО ПИШЕТЕ, ЧЕ "НАРОДЪТ Е С БОРИСОВ"?!А, ОЩЕ ПОВЕЧЕ, ЧЕ Е "НОРМАЛНО УПРАВЛЕНИЕТО ДА Е ЕДНОЛИЧНО"?!ТОВА, КОЕТО СЪЩЕСТВУВА В БЪЛГАРИЯ Е В "КРЕЩЯЩО" НАРУШЕНИЕ, КАКТО НА ДЕМОКРАЦИЯТА, ТАКА И НА КОНСТИТУЦИЯТА!ПАРЛАМЕНТЪТ И ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ СА НЕЛИГИТИМНИ!ТЕ НЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ ВОЛЯТА НА 50+1 % ОТ ИМАЩИТЕ ПРАВО НА ГЛАС БЪЛГАРИ!ОСВЕН "СОБСТВЕНИТЕ СИ ***", ГЕРБ И БОРИСОВ НЕ ПРАДСТАВЛЯВАТ НИКОЙ ДРУГ!НАРОДЕ!!!!!
18
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 12 "РепубликаТурция става все по независима и самодостатъчна"Ердоган е един от най-големите глобалисти. Най-големите са Путин и Си, които в прав текс казаха, че бъдещето е на глобализма. Изолационисти са САЩ в момента.Малко неловка ситуация, за рубладжиите начело с Волен, които до скоро гориха, че глобализма е най-голямто зло, а изолационизма е най-хубавото нещо.Но, на господарите не им пука,коагто слугите им стават за смях.
17
3
 
14
 
! Отговори
:) преди 5 години
ONAIR тв,колко ви плати манекена Асен Агов за да го реанимирате на екран?Излагация.....
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е така. Турците са разделени на ислямисти и кемалисти. Ердоган е монополист в първата група, докато във втората има няколко партии, които разпиляват гласовете. В Истамбул, кемлистите се обедениха и затова спечлиха. Но на парлантарни избори, всеки се явява самототаелно и партитя на Ердоган виниги ще е първа политическа сила. В Европа и в България, победа с 30% се се счита за огромен успех. Ердоган винаги може да разичта на около 40%. Останлите ще имат по 20 или 10%.
15
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган е световен лидер видя се и в Г 20 а вие лайте на умряло
14
3
 
14
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 5 години
Агов от коя дупка изпълзя ?
13
14
 
8
 
! Отговори
Помак преди 5 години
ердоган е от ромски произход... Даде власт на ц-нина и му гледайте сеира...
12
10
 
9
 
! Отговори
асан аков преди 5 години
Соросоидити умират од яд и лаят като пумяри:))