"Турски поток" в България и Сърбия приключва до края на 2020-та

Русия покани Унгария да се присъедини
31 окт 2019 05:00, Анисия Иванова
47
"Турски поток" в България и Сърбия приключва до края на 2020-та
Снимка: БТА

Русия би приветствала, ако Унгария се присъедини към газопровода "Турски поток", заяви днес в Будапеща руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

Путин посочи, че работата по "Турски поток" с България и Сърбия ще приключи до края на следващата година.

Русия е готова значително да понижи цената на газа за Украйна при преки доставки, отбеляза руският президент.
Путин заяви, че е обсъдил с Орбан перспективите за нормализиране на отношенията между Русия и ЕС, регулирането на ситуацията в Украйна и транзита на енергийни суровини.

Руският президент подчерта, че въпросът за сътрудничеството в енергетиката стои на първо място в дневния ред с Унгария, тъй като Русия покрива около 60 процента от нуждите на Будапеща от петрол и 50 процента от необходимия й природен газ.

По думите му по този въпрос сътрудничеството с Унгария е установено на високо равнище и всичко върви без проблеми. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези 1.2 млрд са за 100 % българска тръба. И това не е Турски поток, а едно българско разклонение. И от него ще се получават транзитни такси, дето толкова ги обичате, като че ли във вашия джоб ще влизат.
19
5
 
2
 
! Отговори
Ха Ха преди 4 години
Не сме плащали нищо за ТП...А тези 1.2 млрд за строителство на тръбата до Сърбия кой ги плаща?Така казано, ние и за ф-ките не плащаме нищо - направо си ги купуваме готови.
18
4
 
15
 
! Отговори
До Василев преди 4 години
Василев, не лъжи!Тръбите на ЮП щяха да са руски върху българска земя.Заемът от руснаците щеше да се изплаща със 70% от транзитните такси, а останалите 30% щяха да влизат веднага за нас. От първия ден. Просто случихме на кофти геополитически момент и момчетата дойдоха и ни наредиха да го спрем.Това е.
17
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо там не е руско.
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 17 АнонименВсичко там е Руско .
15
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турски поток е дълъг приблизително колкото Южен поток, но има много по-къса подводна част и с по-малка денивелация. Освен това за него не плащаме нищо, а за ЮП щяхме да платим половината морска част, още милиард и половина.
14
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още нещо, Южен поток е абсолютно невъзможен, поради тьпотата на руснаците. Южен поток минава през украински териториални води, които сега са под руска окупация. Тоест, ние трябваше да станем съучастници в окупацията и да попаднем под санкции, каквито могат да ни сринат до нула точно за една седмица. Само си представете как се скарваме наведнъж с 40-млн Украйна, 80-млн Турция, ЕС и САЩ, заради кефа на евразийските идьоти.
13
12
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Директни доставки до Унгария?Путинчо явно е мръднал, в мозъчето му прескачат короткие замьйкания... Вафления СС, какви преки доставки до България, между нас има 500-600 км море. Имаш ли идея колко струва газопровод под море и колко са транспортните загуби по такава тръба?
12
7
 
6
 
! Отговори
Василев преди 4 години
До АнонименТочно така е, когато си подписал кофти договори с десетки години напред, е по евтино да получиш евтина газ , чрез суап сделка от Туркмения и Азербайджан, но пак да е руска газ през турска тръба!!!Агент Каралайна Дохърти!ЦРУ!!!
11
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
значи ако получиш дириктно газ ще е по скъпо от колкото ако я получаваш от турциягербавите задминаха всичко с лъжите си ама пусто нали и населението празнаглаво да си носи яремаама какво са виновни 20 те процента нормални хора
10
12
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Хахахахаааа, нищо няма да приключи в България. След изборите Боко е пътник. Щом и Болен Сидеров напусна кораба. До момента са построили 1 км. тръба, а Боко излъга, че са 11 км.Да припомня: самолетът Ф-16, Белене и тръба за Сърбия йок!!!Тръгнал наш боко да пропуска руски самолети с оръжие за Сърбия?!? ВЪН!!!
9
15
 
7
 
! Отговори
Василев преди 4 години
До Waffen SSИ защо Южен поток да е изгоден за България, при положение, че собствеността на тръбата на българска територия е руска, и ние трябва да платим половината сума за целия газопровод, и по него да тече само руска газ и кога ще бъдем на печалба, може би 2066 година???Много ясно, че ще бъде спрян, и много ясно, че по добре да имаш газов хъб с по-малък капацитет, но да е твоя собственост и ти да определяш кога и какъв газ да тече по тръбата!Агент Дейвид Монро!ЦРУ!!!
8
14
 
6
 
! Отговори
Много сте тъ пи преди 4 години
Не разбирате ли че Южен поток никога е нямало да стане. Ако руснаците са искали щаха да го наречат Български Поток. Ето Турски поток е факт и текламата *** южната ни съседка върви с пълна сила. Да бяхме свалили и ние един руски самолет за да ни уважават.
7
7
 
6
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Поне до настоящият момен "ТП" ще има продължение през България само с една тръба с капацитет 16милиар.м3,ако беше реализиран ЮП,този от ,който ни отказаха щеше да е с 4 тръби с общ капацитет 64милиард.м3.Все пак газта от ТП ще оскъпена от транзитните такси,докато от ЮП щяха да се директни.Но в Украйна тръбите на газопровода са собственост на американска компания,чийто един от вицепрезидентите е сенатора Макейн.Има вероятност след някоя година до България да бъдат прекарани 3 директни тръби
6
17
 
5
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Турция е велика империя, която се гаври със слабата икономически Русия и си постига целите, като разчиства територии с кюрди!!!Турски поток и руските зенитни ракети са един малък бонус, който плаща турската страна на алкохолиците, за да има са развързани ръцете!!!България е в много сложна геополитическа ситуация, между руските и турските интереси, за това е мъдър Бати Бойко и гледа да е в добри отношения с велики съседни империи!!!Мачкай Бати Бойко!!!Агент Върджил Мумбайк!ЦРУ!!!
5
5
 
13
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Малко география "Източната граница с Азия е сухоземна и условна.Тя преминава по ръба на шелфовата ивица на островите Нова земя към Карско море до залива Байдарацкая губа, минава по подножието на източния склон на планината Урал и нейното южно продължение Мугоджари, по долината на река Емба до нейното вливане в Каспийско море.След това продължава по шелфовата ивица на северната му част до устието на река ***,"Към 45% от Европа са територия на Русия.
4
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи, Турция ще мушне тръбата си в българия, ха?!
3
9
 
25
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Ами какво да правим.Новите ни задокеански "приятели" така ни заповядаха,а пък ние слушкахме
2
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турски поток или турски паток за българия?
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
лошо ...