Никой не може да отрече ролята на СССР в разгрома на фашизма

Категоричен е Сергей Лавров
16 фев 2020 08:43,
355
Никой не може да отрече ролята на СССР в разгрома на фашизма
Снимка: БГНЕС

Руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви, че никой и нищо не може да отрече решителната роля на Съветския съюз в разгрома на фашизма, предава TACC.

Още по темата


"Никой и нищо не може да омаловажи решаващата роля на Червената армия и всички народи на Съветския съюз в победата на фашизма. В същото време винаги ще помним духа на съюзничеството през военните години, способността на държавите да се обединят за борбата срещу общата заплаха, независимо от идеологическите и други различия." - каза министърът по време на конференцията по сигурността в Мюнхен.

"За съжаление 75-годишнината е придружена от опити за грубо изкривяване на историята, поставяне на нацистки палачи и европейски освободители на едно и същото ниво. Нека оставим тези опити на съвестта на техните автори", каза Лавров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лавров.Дай дефинирано определение на думата ,,фашизъм''.И между другото,България започна да дава жертви цивилни и военни след като руският ботуш стъпи на наша земя.България всячески се стремеше да остане в страни от тази безпричинна война,но вие за да ни вкарате,отровихте Царят на българите.За да можете да влезете и да ни окупирате като враг,какъвто всъщност ние не сме.
220
3
 
6
 
! Отговори
Ром преди 4 години
този е дърт лъжец - професионалист. Дето викат лъже като дърт ******н.
219
2
 
10
 
! Отговори
Оффф преди 4 години
Абе бил си съюзник с хитлер па после кой ми с.....ра в гащите.Кога делехте Европа с хитлер ви беше добре ,после сте имали решваща рола.Тоя що на каже кога ссср е обявило война на хитлер.НИКОГА.
218
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 249Недей да прекаляваш, фашизъм не ти трябва. Радвай се че не си преживял този ужас. Омразата заслепява, учи се да мислиш трезво. Сега говорим за ВСВ. Путин няма връзка със Сталин и това което направи той с Източна Европа. Просто се мъчи да се възползва. Но и самият той осъзнава че подобно поведение вече не е релевантно. и че трябва да търси нови начини за контакт с бившите сателити. Защото трябва да преодолява омразата им. И би трябвало да разбира защо.
217
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СССР победи фашизма за да възцарува путинизма ?в този случай аз съм за фашизма ... фашизма има някаква идеология, когато единствената цел на путинизма е кражба, грабеж, убийства и накрая да си купят вили в Швейцария и Италия дружките на путин, а по-дребните дори апартамент в България.
216
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е абсолютна истина . Каквото и да ми се фъчкат западняците, СССР е държавата която обърна войната. Едва след победите на съветската армия някой се сети да ходи да прави десанти и не знам си още какво , дотогава само се защитаваха или бяха окупирани. Но това се оказа нож с две остриета. След победата СССР навлезе и се настани като господар в чужди държави и наложи диктата си. Така че какво губиш, какво печелиш...
215
0
 
9
 
! Отговори
кой крив кой прав преди 4 години
По време на войната от набор 1922 год. са останали живи 3%!Това е цената на победата!
214
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Германия и Русия винаги са искали да унищожат Полша. Когато са ги владяли полския език и култура е била забранена. И днес Германия и Русия искат да унищожат Полша. Едната чрез ЕС, другата чрез хибридна война. Знаете ли защо Полша напада Чехословакия? Защото през 1919г. Чехословакия напада Полша в гръб и окупира малка част от Силезия докато поляците водят война с украинците. По-късно когато Хитлер окупира Чехословакия Полша използва да си върне заграбеното от Чехословакия.
213
14
 
14
 
! Отговори
Историк преди 4 години
СССР замени нацизмът с комунистическа диктатура - и едното и другото е фашизъм.за справка: виж История на БКП и книгата на Д-р Желю "ФАШИЗМЪТ"
212
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нацизма се роди като анти-комунистическо движение. Причината за ВСВ е СССР. Да си стоят в Резервата и да си градят СССР-2, нас не ни интересува, ние сме ги игнорирали.
211
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-големите ревизори на историята са поляците. Първо още преди СССР да подпише пакт с Германия, това го прави Полша с Германия. След това Германия и Полша нападат Чехословакия. После Германия напада Полша, а 2 седмици по-късно същото прави и СССР, който просто си връща отнети руски територии в края на първата световна. А когато руснаците влизат в Берлин, поляците използват случая и те да си развеят знамето над Райхстага. Полша съществува само и единствено благодарение на Русия и Сталин.
210
0
 
1
 
! Отговори
Не разбирам преди 4 години
До Анонимен за фашистите.А бе, и ти като гледам не си особено умен. Се едно ми казваш, че по време на нападение, всеки крещи с политически термини. И тия, нашите са фашисти, ама не ги наричат така, нали тъй ? Ако беше умен нямаше да седнеш да ми даваш безсмислени обяснения. Ае сбогом......
209
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Германия още й дължи влага унижението от безусловната капитулация и веещото се руско знаме над руините на настоящия им парламент.
208
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 236Хкремент, когато пишеш за Путин, внимавай с изразите! Меркел ходи наскоро при Путин, а не обратното! Ако той реши да им врътне кранчето, цяла Европа ще се разкиха ще им потекат сополите! Да, Русия печели от нефта и газа и им го продава!Като не искат да купят най-добрите подводници и самолети, ще купуват газ!
207
9
 
10
 
! Отговори
До Анонимен 227 преди 4 години
Лъжеш, лъжеш и пак лъжеш! Народният съд е ликвидирал около 2600 души, започвайки от правителствата 1941-1944 гг, създали закони като ЗЗД, обявили война на САЩ и UK, обърнала се от "символична" в убийствени бомбардировки, заповедта на проф.Станишев да се убиват на място ранените партизани, убийства на помагачи, на деца, да се изплащат по 50000 лв за отрязана партизанска глава, палежи на къщите на нелегалните и още! За зверствата на нашите окупатори в Сърбия, Македония, Гърция!Народният съд е по
206
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Не разбирамТи трудно разбираш, успокой се, то е от мозъчните гънки, а те са ти от рождение. Какво, да не би червеноармейците да викат "Ура, бийте фашистите!" само като трепят жабари? Или "Бийте омразните хортисти!", като размазват маджарските интервенти? А за немците: "Смърт на немските националсоциалисти!".Умнико, всички са фашисти, и нашите убийци - също!
205
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Втората световна е била война за ресурси. Останалото е демагогия. Немците към днешна дата се удрят по главата и си викат ако знаеха нашите деди преди 70 години какво ще стане нямаше да почват война. 2020г. Европа е германска по мирен път, а Путин ходи при немците на крака да си предлага ресурсите на Германия така както жена си предлага прелестите на мъж срещу пари. Немски пенсионери с немски пенсии: - Мъжо, айде да ходим в Хавай. - А, не там ходихме миналата година, дай в Аруба
204
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно тук има много русофили, т.е. българофоби предатели.Недай си боже утре да стане война, защото те ще действат против БГ.
203
2
 
6
 
! Отговори
Не разбирам преди 4 години
Аз например отричам, че е над ,,фашизма,,. Другите политически идеологии също имат прилики но не се използва едно и също нарицателно. защо германския националсоциализъм се нарича ,,фашизъм,, не ми е ясно, просто няма никаква логика. защо на италианските фашисти не им викат нацисти примерно ами обратното. въобще има ли друга такава простотия сред останалите политически идеи. не няма.
202
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 225Победата над нацистка Германия е общо усилие, и без участието на нито една от страните нямаше да я има. Това не променя по никакъв начин характера на комунистическия режим при Сталин, нито променя факта, че СССР и нацистка Германия си поделиха Полша. Лавров нещо не говори за това, що така? За сметка на това че не станахме нацистка "суровина" станахме комунистическа "суровина". Разлика без разлика.