Още едно обвинение за Семерджиев, в колата от катастрофата намерен амфетамин

Още не е потвърдено дали е имало още пътници в колата
13 юли 2022 08:30, Петя Славова
76
Още едно обвинение за Семерджиев, в колата от катастрофата намерен амфетамин
Снимка: БГНЕС

В автомобила, с който Георги Семерджиев блъсна и уби две момичета на столичния бул. "Черни връх", е открит амфетамин. Това е станало при втория оглед, обясни  пред БНТ зам.-директорът на НСлС Ясен Тодоров. Заради това предстои на Семерджиев да бъде повдигнато още едно обвинение.

Той нито потвърди, нито отрече дали в автомобила е имало други пътници, но вече е доказано, че след катастрофата полицайката Симона Радева и още двама души са помогнали на Семерджиев да се укрие.

Още по темата

 "Наистина е учудващо, че това лице има над 50 наказателни останоения и не му е връчено нито едно, учудващо е, мче от 10-11 юни той се издирва, а ние го намерихме за половин час", коментира Ясен Тодоров.

Ясен Тодоров заяви, че са иззети всички видеозаписи в района на катастрофата, както и около дома на Семерджиев. Зам.-директорът на НСлС призова ако има очевидци на катастрофата, да се свържат със службите, за да дадат показания.

 Основното при това престъпление ще бъде доказване на авторството на деянието - кой е управлявал автомобила. Както виждате, пред съда той вече си е изградил някаква защитна версия - че е отвлечен, че не е управлявал той. Благодарение на бързите действия на разследващите събрахме доказателства, които убедиха съда за момента и го накараха да направи основателно предположение, че Георги Семерджиев е извършител на престъплението

В дома му са открити както вещи, свързани с катастрофата, така и съвпадение на ДНК. Едно от откритите доказателства маратонка.

"На видеозаписа се вижда как той бяга с маратонка на левия крак, а десният е по чорап. Предполага се, че дясната маратонка е изпаднала в колата по време на катастрофата, а в дома му е открита другата".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
20
 
! Отговори
aнонимен преди 1 година
За амфетамините в колата ще кажат, че после са подхвърлени, защото колата 2 дена не е била под охраха, да
8
2
 
27
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Знаете ли какъв е пробремът? В България като го осъдят с няколко присъди, ще лежи само най-тежката. Тук не е като в САЩ да се сумират. Българското правосъдие е за тотална смяна. Българската система може да е хубава и хуманна на теория, но на практика за държава като България не е подходяща и трябва да се смени изцяло.
7
2
 
5
 
! Отговори
Алов преди 1 година
Е нали била открадната колата от него, той си е спял у тях. Може да са го подхвърлили той е невинен
6
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се повдигнат обвинения на всички служители, които са го прикривали през годините.
5
0
 
51
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
А обвинения за прокурорите и съдиите, благодарение на които е бил на свобода, кога ще има?
4
4
 
8
 
! Отговори
аа1830 преди 1 година
Някой задава ли си въпроса - как е възможно при такава катастрофа, при която не прилича на нищо двамата човека в нея да са абсолютно невредими. Да не се окаже, че колата се е блънснала сама, Семерджиев е бил нещо като неофициален сътрудник на МВР а въпросната полицайка просто е изпълнявала нарежданията на шефа си?
3
2
 
9
 
! Отговори
рибока преди 1 година
А бе Симона,колкото и да я дъвчат най-много да я уволнят.Човек не се води за укрит в собственият му дом.Няма и закон,в който да пише,че полицейската карта е пропуск за "зелена вълна,а" всеки съд изисква 100% причинно-следствена връзка- каква е гаранцията,че ще преминат?5,10 случая не са доказателство, за 2000 на месец,а и законът е погазен от който ги е пуснал,а от нея етиката - уволнение,ако има такива случаи.Трябва да "даде" някой,от който зависи нещо,но явно не е запознат от кого какво зависи
2
2
 
22
 
! Отговори
666 преди 1 година
Виновните в затвора до живот! Трябва да бъде изкупена вината за загиналите невинни жертви.
1
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а полицаите помагали със стълба дали помагат така и на баба Пенка дето не може да си влезе в панелната гарсониера? шефът на 1РПУ защо не е отстранен?