Сеул вдигна изтребители, засече 180 военни полета на КНДР

Активността на севернокорейската авиация е продължила 4 часа
4 ное 2022 12:00, Елка Василева
27
Сеул вдигна изтребители, засече 180 военни полета на КНДР
Снимка: архив, БГНЕС

Южнокорейската армия съобщи, че е вдигнала по тревога изтребители, след като засече около 180 полета на севернокорейски военни самолети край границата между двете Кореи, предадоха агенциите.

Още по темата
Съветът на началник-щабовете на южнокорейските въоръжени сили поясни, че активността на севернокорейската авиация е продължила около четири часа в няколко зони по източната и западната част на границата. В отговор от южнокорейска страна са вдигнати около 80 самолета, включително стелт изтребители F-35А, но няма данни за сблъсъци.

Никой от самолетите на КНДР не е нарушил границата между двете страни.

Миналия месец отново имаше подобен случай, при който прелитане на десет севернокорейски военни самолета принуди Южна Корея да вдигне изтребители по тревога.

На 31 октомври САЩ и Южна Корея започнаха военновъздушно учение с участието на около 240 самолета, най-голямото по рода си за последните години. По план то трябваше да приключи днес, но заради зачестилите ракетни изпитания от страна на КНДР в последно време ще бъде продължено с още един ден, до утре, съобщи южнокорейският министър на отбраната И Джон Суп, цитиран от местни медии.

Пхенян определи съвместните американско-южнокорейски маневри като "безразсъдна" военна провокация и заплаши с ответни мерки. Севернокорейското правителство заяви също така, че последните ракетни изпитания са имали за цел да симулират удар с тактически ядрени оръжия по южнокорейски летища.

По-рано днес бе съобщено, че КНДР е изстреляла около 80 артилерийски снаряда по морската граница между двете Кореи, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
180 ПОЛЕТА? - НАШИТЕ НАТОВЦИ за година не могат да направят толкоз.
18
0
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
забравих да уточня, че аз съм председател на клуб "Детелинка" и най-отявлен неин ЧЛЕН.
17
4
 
1
 
! Отговори
Wakashimitsu преди 1 година
до 16Абе то и Руската армия беше готова ама се бие с оръжия от 70те и купува от Иран.
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че какъв е проблема, като не наеушават чуждо въздушно пространство? Къде е новината? А относно "другото" - да пробват ако искат. Той другаря Ким от провокации неразбира. Неговата арми е втората по големина в света, и е отлично въоръжена като китайската. На секундата ще изядат хурката.
15
0
 
12
 
! Отговори
До Христо Христов преди 1 година
Христов,научи се да пишеш,неграмотнико!
14
12
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Няма лошо. Свободна Корея лети свободно, а окупираните марионетки страх ги тресе! давай Ким, сма'чкай марионетките, изгони окупатора и обедини двете Кореи! Южнокорейците ще ти исдигнат паметник на Освободителя!
13
2
 
5
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
До Анонимен 10. Да ги дадем на ус*райна.
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Чакай малко, Северна корея има военна авиация, а ние не?! И защо им се смеем?" - Защото медиите така са ни наредили... :) ... иначе и ракети имат, и разни други дрънкулки. И все пак предпочитам да живея в България. Е, по-добре щеше да е и ние да имаме това-онова, но с толкова крад_ци и продаж_ници сред нас, вместо силна армия, имаме Бетономорие, S-класи и т.н. А на всичкото отгоре сега като пратим 2 пушки и 3 патрона на Украйна, военната н мощ ще стане още по-зле... :)
11
6
 
11
 
! Отговори
Данчо преди 1 година
Там където САЩ се намесят, винаги има спящи конфликти и започват да ръчкат когато им е угодно.
10
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 7 Ние от 80 години нямаме авиация. Имаме някакви руски самальотчета които не стават за война.
9
2
 
0
 
! Отговори
5G black death teror преди 1 година
Военно терористична мафия АНТИ МАРС АНТИ ЗЕМЯ следи огромен брой цели чрез 5G black death and cancer digital holographic weapons..Следят се както америкаснки шпиони на власт в КНДР така и всички самолети,и ракети ползвани за военни цели.. Риск от дирижирана ядрена война..Експерти да свалят данни от следени от военно терористичната мафия самолети от Юцна Корея и САЩ вкл този и гфенерали и партиини секретари от КНДР.
8
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имат военна авиация на думи. Иначе нищо нямат.
7
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакай малко, Северна корея има военна авиация, а ние не?! И защо им се смеем?
6
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То СССР имаха там някакви бройки самолети (дето не летят в Украйна, че ги свалят)... А КНДР и това нямат... КНДР сега няма никой зад гърба си. Путин си има достатъчно грижи в Украйна (губи войната, която започна), Китай го е страх от икономически санкции...
5
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другарят диктатор Ким Чен Ун подобно на товарищ диктатор Путин си въобразява че има авиация. Както видяхме, най-голямата грижа на руската авиация в Украйна е къде да се укрие.
4
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КНДР освен направо да използва ЯО срещу РК, иначе няма как да има някакъв шанс в евентуална война. Това е все едно да се сражават 19 в. с 21 в. В КНДР имат някакви останали стари ръждясали съветски самолети и толкова. И не се знае ЯО с което се чупят колко е наистина ЯО. Едните са в технологиите сред първите в света, другите са едно дебело прасе.
3
7
 
12
 
! Отговори
До аз преди 1 година
Снощи колко метил изпи?
2
21
 
17
 
! Отговори
аз преди 1 година
Южна корея ще издържи около 12 часа,преди да я превземат севернокорейците.щатите изобщо няма да се намесят
1
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро КНДР и Китай ще се включат в ТСВ.А нашите се занимават с приемане на еврото.