САЩ и Южна Корея предупредиха Пхенян да не използва ядрено оръжие

Това стана на фона на поредица от изстрелвания на ракети от КНДР
4 ное 2022 08:25, Елка Василева
9
САЩ и Южна Корея предупредиха Пхенян да не използва ядрено оръжие
Снимка: архив, БГНЕС

САЩ и Южна Корея съвместно предупредиха Северна Корея, че използването на какъвто и да е вид ядрено оръжие срещу Сеул или други регионални съюзници ще доведе до края на режима на Ким Чен Ун, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Предупреждението идва на фона на продължаващи вече два дни изстрелвания на ракети от Северна Корея.

През последните два дни Северна Корея изстреля повече от 20 ракети в отговор на започналите в понеделник американско-южнокорейски военни учения. Изстрелванията накараха южнокорейците да търсят убежище и още повече опънаха нервите на населението, което скърби за загубата на повече от 150 души при смъртоносна блъсканица на Хелоуин.

Министърът на отбраната Лойд Остин и южнокорейският министър на отбраната И Джон Суп, след като се срещнаха вчера в Пентагона, разпространиха съвместно изявление, в което се казва, че "категорично осъждат" ескалиращите военни действия на Северна Корея, включително тестовите изстрелвания на балистични ракети, изстрелването на множество ракети и стрелба с крайбрежната артилерия.

В отговор на изстрелванията САЩ удължиха военното учение "Бдителна буря", което трябваше да продължи до  4 ноември. Късно вчера Пентагонът обяви, че учението ще продължи до утре в зависимост от обстановката на сигурност.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Репен преди 1 година
Откакто се помня се предупреждавате и заплашвате корейците но нищо не може да им направите точно обратната вие се страхувате от тях вашата терористична организация се опитва но нищо не може да направи
7
0
 
5
 
! Отговори
Украинка преди 1 година
Май, май Нато вече не важи. Да се подвие опашка и да седне на ***. На всяка манджа мерудия.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изстрелванията са в отговор на ученията на сащ и ю.корея. И как сащ "решават проблема" - като удължават срока на ученията.
5
0
 
1
 
! Отговори
АМАн от мафиоти преди 1 година
Военно терористичната мафия ползва КНДР за обезпечаВАНЕ НА ОГРОМНИ ВОЕННИ ПОРЪЧКИ КЪМ САЩ вкл о т Япония, и Южна корея. За кефене на лидерите на КНДР позлват пси генератори вижте видео репортажи.. ЩЕ стане някоя беля..
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През последните два дни Северна Корея изстреля повече от 20 ракети в отговор на започналите в понеделник американско-южнокорейски военни учения край бреговете на КНДР.
3
1
 
21
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Северна Корея е с Китай :)))
2
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На всяка манджа миродия, до втръсване! Гади ми се вече
1
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стойте си в Кравария бе, янки