Обвиняват шофьорът, убил дете на ул. Гурко, в а престъпление с евентуална умисъл

Той е бил с 2 промила алкохол в кръвта
3 сеп 2023 15:50, Нели Христова
108
Обвиняват шофьорът, убил дете на ул. Гурко, в а престъпление с евентуална умисъл
Снимка: БГНЕС

С превишена скорост се е движил мъжът, убил дете на ул. Генерал Гурго. Не е имало спирачен път, а шофьорът е бил зад волана след употреба на алкохол. Това обявиха от СДВР в брифинг за медиите относно катастрофата .

Едва 400 метра е карал пияният Петър Тодоров, преди да блъсне и убие дете на пешеходна пътека в София снощи. Той се качил на колата на ул. "Славянска беседа", а катастрофата снатала на кръстовището на ул. "Гурко" и ул. "Цар Иван Шишманов", разясни старши комисар Любомир Николов. Експертизата показва, че промилите в кръвта на мъжа са били 2.

Колата се движела толкова бързо, че спряла на повече от 100 метра от мястото на сблъсъка.

Прокуратурата ще повдигне обвинения на шофьора за престъпление с евентуална умисъл.

Водачът на автомобила е бил предружаван от жена и дете в автомобила. Тя не се опитала да го спре да седне зад волана, тъй като не давал признаци, че е под влияние на алкохол.

Мъжът не е направил опит да избяга. Има само едно образувано досъдебно производство през 2015 година за шофиране след употреба на алкохол.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Е как с 2 промила пък не давал признаци че бил пиян? Къде са били преди това, тука някой лъже много и трябва да си загуби родителските права, освен другите наказания.
31
6
 
5
 
! Отговори
Адвокат преди 9 месеца
Имам деца, от баща си!
30
1
 
12
 
! Отговори
"Цар Иван Шишма преди 9 месеца
Ако даваха смъртна присъда за неграмотност и про100тия, НХ щеше да е с 3 кумулативни!
29
17
 
5
 
! Отговори
Адвокат преди 9 месеца
Овладейте излишните емоции, желанието за отмъщение върху извършителя няма да върне детето, а още по-малко ще доведе до възцаряване на справедливост. У нас има сериозен проблем с независимостта на прокуратурата и популистки действия на прокурорите, които без съмнение ще катастрофират в съда. Да твърдиш че има умисъл когато с шофира пиян е все едно да твърдиш че ако пръднeш докато си зад волана може да убиеш евентуално някой с вонята. Не може да се разбира индиректно с минали действия.
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Оффф забравете този обявил се сам за адвокат - *** за зеле не става от този ***.Не му се връзвайте. Явно и деца няма.
27
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
30 години свобода и демокрация.
26
1
 
4
 
! Отговори
преди 9 месеца
Няма безопасност на този свят. Проблемите дебнат навсякъде, за разлика от щастието, което се случва рядко трае малко и ще бъде бъде прекъснато от продължителна трагедия накрая, под формата на старост нерадост равносилна на бавно прегазване и влачене от влак в продължение на десетилетия. Има ли умисъл, може да се каже че родителите са наясно на рисковете на които ги излагат като ги появяват на този свят. Но досега няма наказани, освен че са доказани педофили се ползват с родителски имунитет.
25
11
 
1
 
! Отговори
Адвокат преди 9 месеца
Дори някой пияница да ме блъсне, да остана инвалид и да пикая с катетър живот никога няма да злобея, защото съм бавно развиващ се.
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Такъв субект се отглежда с много връзки. Няма нужда да гадаем!
23
22
 
2
 
! Отговори
Още един адвокат преди 9 месеца
Tинейджърът 100 процента е бил напушен и не се е огледал като пресича.
22
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Имал само едно производство до сега за шофиране под употреба на алкохол. Само! Че малко ли е, ве? Да не вземете сега да му конфискувате сега колата, ей!
21
6
 
20
 
! Отговори
Готов преди 9 месеца
Къде са сега онези адвокатчета,където обясняваха как било противозаконно отнемането на мпс при положителен тест за алкохол. Явно отнемането на коли не плаши никой. Жалко за погубените млади животи. А пияните и$р0ди продължават да се мислят за недосегаееми. На такива още на следващия ден да бъдат съдени минимум 50 години затвор.
20
14
 
5
 
! Отговори
Адвокат преди 9 месеца
До До адвокатМоето дете знае как да пресича за разлика пострадалото. А злобари като теб им пожелавам те да чукнат някой пияница с колата си и да изглият в затвора за 20 години, защото вижте това било умишлено убийство.
19
1
 
8
 
! Отговори
предружаван преди 9 месеца
предружаван
18
4
 
23
 
! Отговори
До адвокат преди 9 месеца
Ако беше твоето дете сигурно щеше да си на друго мнение. Пиеш ли и послед да се качиш да караш за мен означава, че има умисъл за това, че реакциите са забавени и при евентуална ситуация ще убиеш някой.
17
6
 
17
 
! Отговори
Лешояд преди 9 месеца
До адвокатчето и тия дето му харесват коментара, като някой прегази вашите деца, сигурно ще ходите да му правите френски ласки от благодарност...
16
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Жаждата за мъст у българина е потресаваща. На чужд гръб и 10 хиляди (не 100) тояги са малко.
15
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 14 адвокат Обвиняемият трябва да се накаже с условна присъда, щом не е осъждан досега.///Освен да кажа че си ненoрaлен няма какво друго да кажа .Ще наказваме пиян убиец убил дете на пешеходна пътека с условна .Ти съвсем сериозно имаш психични отклонения.Ами ако на пешеходната пътека беше твоето дете ?
14
5
 
21
 
! Отговори
До адвокат преди 9 месеца
Имаш нужда някой да те помилва с бухалка по главата.
13
37
 
10
 
! Отговори
Адвокат преди 9 месеца
Потресен съм от злобата на тълпата както и от желанието и за мъст, а това няма нищо общо с правораздаването или справедливостта. Умисъл няма, нито евентуален нито случайно. Обвиняемият трябва да се накаже с условна присъда, щом не е осъждан досега. А на злобарите пожелавам да качат някой *** на капака и да изгният в затвора, точно както повелява тяхното "правосъдие".