Отстъпление на украинската армия от село Ласточкине западно от Авдеевка

Ще бъде изградена нова отбранителна линия
26 фев 2024 13:50, Елка Василева
548
Отстъпление на украинската армия от село Ласточкине западно от Авдеевка
Снимка: архив, БГНЕС

Украинската армия потвърди днес, че се е оттеглила от село Ласточкине в Източна Украйна. Тя обясни, че това ще й помогне да спре настъплението на руските въоръжените сили на запад, предаде Ройтерс.

Ласточкине се намира на около два километра западно от град Авдеевка, от който украинската армия се изтегли по-рано този месец.

Още по темата
"Частите на украинските въоръжени сили се изтеглиха от село Ласточкине, за да организират отбраната и да попречат на противника да напредне още повече на запад", заяви по телевизията днес украинският военен говорител Дмитро Лихови.

Вчера украинският президент Володимир Зеленски каза, че е жизненоважно Киев и западните му съюзници да останат единни, и повтори, че победата на Украйна във войната, която навлезе в третата си година, зависи от постоянната подкрепа на Запада.

След първоначалните успехи в отблъскването на руската армия Украйна претърпя неуспехи на източните части на фронта, като нейните генерали се оплакват от недостиг на оръжие и боеприпаси, отбелязва Ройтерс.

Лихови заяви, че на няколко километра западно от Ласточкине ще бъде изградена нова отбранителна линия.

Вчера Русия каза, че нейните сили са заели по-изгодни позиции край Авдеевка и Донецк.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


548
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
381
4
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 месеца
Все по на Запад и по на Запад! ***(н)ите отстъпват, рашките напредват.
380
2
 
11
 
! Отговори
Рашист преди 4 месеца
И ще отстъпват така чак до Киев и Лвов.
379
4
 
3
 
! Отговори
Сту преди 4 месеца
Ти два милиона трупа знаеш ли колко са? Може ли главата ти да помисли малко? Два милиона трупа ако ги наредиш легнали на земята ще направиш периметър, който ще се вижда и от космоса, всеки един дрин дето снима ще вижда само трупове навсякъде.Украинци 60-70 000, руснаци 350 000. Къде ги четете тия информации...
378
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тази война е последна за гражданите на рф
377
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Боби Боби, ти още ли си путинджия?
376
8
 
2
 
! Отговори
Копейкин преди 4 месеца
След 3 дни Киев пада.
375
4
 
12
 
! Отговори
#383 преди 4 месеца
До Анонимен 383 За Зеленски и еврейската му банда, тя не е братоубийствена. Тя е средство за унищожаване на гои и забогатяване от тяхната кръв!
374
2
 
11
 
! Отговори
до 377 преди 4 месеца
Укрепленето Авдеевка е и изграждано в продължение на 10 години (2014-2023). В дълбочина има бетонни бункери, достигащи до 7 нива надолу. На ме ста стените на бетона са над 2 метра. Иначе ако не знаеш, не не село, а град. Или по-точно беше град с население 78 000 жители. Сега е развалина. Но руснаците ще го построят отново.
373
2
 
8
 
! Отговори
Боби преди 4 месеца
До 123 Руснаците в началото превзеха ли Харков и Херсон? Да практически без един изстрел. Когато се изложиха в Харковска област - тогава ВСУ си взе стратегически победата РФ окопа ли се в Харков? НЕ. Предаде града без бой. Същото стана с Херсон или поне частта останала на десния бряг. Какво направиха ВСУ в Бхмут, Авдеевка, Мариопол? Биха се до момента в който в града не остана една здрава сграда. Защо ВСУ не се бие в полето??? ЗАЩОТО Артилерията ...
372
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Зеленски всъщност няма да подпише капитулация. Той или ще избяга, ако успее, или ще го застрелят тези които го пазят, или сам ще си тегли куршума, като Хитлер!
371
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не виждам смисъл, някой да се хвали колко бил избил в тази братоубийствена война ...
370
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Зеленски търси да си набави последните останали от украинският народ 500 хиляди HeщacTHuцu, които да отидат за пушечно месо след което ще иска НАТО да се намеси или ще подпише капитулацията си!
369
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Войната може да спре още утре, ако окупаторите се приберат удома
368
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Сту Защо колко са?
367
14
 
4
 
! Отговори
Сту преди 4 месеца
До тоя гений, дето е писал за двата милиона убити.ХААХАХАХАХААХАХААХАХАХААХАХАХ спирай пикото или ракията, неадекватен
366
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Съвет към всички останали що годе нормални украиници. Махайте жълто-синия пар цал и вдигайте белия байряк. Молете се за прошка. *** и е милостив, ще ви прости грешката. Но за в бъдеще не я повтаряйте.
365
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Когато войната свърши ще се разберат чудовищните загуби на ВСУ, които към момента възлизат на над два милиона души убити, ранени и безследно изчезнали. Зеленски си е накупил имоти за стотици милиони долара по света и го боли оная работа за украинците. Генералите му трупат тлъсти суми по офшорни сметки и с нетърпение очакват краят на войната за да се запилеят по света и да живеят за сметка на милионите погубени човешки животи и съдби. ЦРУ-то и МИ-6 подготвя за следващият исторически цикъл от 50 години нови фашистки идеолози, които да вземат най-сетне този реванш срещу Русия и да я унищожат.
364
15
 
1
 
! Отговори
Бацилов преди 4 месеца
Това село е било оставено от ВСУ още при изтеглянето от авдеевка, но поради постоянния обстрел след това, путиноорките успяват да се закрепят там едва сега. А и закрепянето им е силно условно, защото живота на руска opка там провължава не повече от ден-два, после идва друга на негово място за да поддържа завладяното под руски "контрол". Горе долу същото е и в авдеевка.
363
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Много ви се искаше блицкриг. Не, ще бъде дълго и изтощително.
362
14
 
6
 
! Отговори
Сту преди 4 месеца
Най-великата армия, за три дни щяха да са до другия край на Украйна, минаха две години напъни и 350 000 утрепани *** и още се пънат на крайните села. Дори и да спечелят тая война срещу държава с 4 пъти по-малко население от тяхното, показаха, че са на светлинни години от това, което искат да са. На паради всеки може да вади фалшиви оръжия.