Първите дами на Франция и Германия пред Мемориал на Холокоста и се... смеят!

В-к “Билд” определи случката като “дразнеща”
28 май 2024 11:09, Инна Ангелова
194
Първите дами на Франция и Германия пред Мемориал на Холокоста и се... смеят!
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Еманюел Макрон заедно със съпругата си Бриджит Макрон е на тридневно държавно посещение в Германия. Фигурата на г-жа Макрон от години е противоречива, най-вече заради голямата възрастова разлика с президента, но въпреки това, всички признават, че тя е дама с изискан вкус и отношение към детайла.

В Германия обаче “малък и дразнещ момент”, както го описва Bild, развали настроението на германците. Семейство Макрон положиха венец пред Мемориала на Холокоста в Берлин на втория ден от държавното си посещение в Германия. Те бяха придружени от германския президент Франк-Валтер Щайнмайер и германската първа дама Елке Буденбендер.

Но не това е “дразнещото”. Моментът, в който двете първи дами са снимани „по неизвестни причини да се смеят, докато вървят между надгробните плочи”, силно притесни германците, предаде Bild.


В книгата на впечатленията Макрон възхвалява "универсалния хуманизъм" като основа на "неразрушимото приятелство", което свързва Франция и Германия. Германският президент и съпругата му написаха, че това е "трогателно посещение" и благодариха на служителите на музея на Холокоста, че "пазят спомена за миналото", цитира в-к “Труд”.

Това е първото посещение на френски президент в Германия за последните 24 години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отчитайки траекторията на развитие на Европа, засега неумолимо водеща надолу от гледна точка на забавянето на икономиката, ръста на неравенство, задълбочаването на миграционните проблеми, растящата дисфункция на все още относително демократичните политически системи, моралната деградация, можем с доста висока степен на вероятност да очакваме вече в средносрочна перспектива разслояване, а след това и разпадане на евросъюза, ръст на национализма, фашизация на политическите системи.
2
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Извратени дърти перверзници!
1
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А кво да плачат ли? Дреме им на тях, че някой е избивал хора. Те и в момента избиват и не виждам никой да плаче. Бития бит, ебания ***, живота продължава