Джефри Сакс: САЩ стоят зад взривяването на "Северен поток"

Властите го обещавали, ако Русия нападне Украйна
29 май 2024 07:31, Александър Попов
74
Джефри Сакс: САЩ стоят зад взривяването на "Северен поток"
Снимка: БГНЕС/ЕРА

САЩ стоят зад взривяването на газопроводите "Северен поток“ и "Северен поток-2“,  заяви американският политолог и икономист професор Джефри Сакс в интервю за журналиста Тъкър Карлсън, предаде ТАСС.

"И така, САЩ взривиха "Северен поток“, както обещаха, вероятно десетки пъти. Но най-скорошният от тези случаи беше изявлението на президента на САЩ Джо Байдън, което той направи, мисля, на 7 февруари 2022 г. Може и малко да бъркам с данните, но в изявление за пресата той каза, че ако руснаците нахлуят в Украйна, със "Северен поток“ ще е свършено. И репортерът, който му зададе този въпрос, мисля, че от Германия, каза: „Г-н президент, как може да кажете това? Как можете да го направите?“. А той го поглежда и каза много сериозно: "Повярвайте ми, ние си имаме своите методи“, каза Сакс.

На 27 септември 2022 г. Nord Stream AG съобщи за "безпрецедентни разрушения“, случили се предния ден, "по три нишки на морските газопроводи „Северен поток“ и „Северен поток 2“, припомня ТАСС и БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това даже и акулите го знаят.После лично отидоха при едно наводнение във Флорида да откъснат ръчичките на онези където им докараха екокатастрофа.Виновните вече бяха наказани с урагана Иън чрез ефекта на пеперудата.От човешката злоба и алчност страдат и другите живи същества.Спирайте тези войни!Те най-много замърсяват природата.Всеки проблем има мирно решение стига да се допитат до обикновените хора,а не някакви със синдрома на Наполеон да решават вместо тях.
41
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И в исторически аспект всички войни на балканите са дело на Англия. Ако има пак войни тук на балканите виновни пак ще са англичаните.
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Ама доказваш, че не си адекватен. Грузия сама призна че това са азерския територии. И по каква причина Русия да се намесва, когато самите грузинци са се наредили сами? Вземи прочети малко и не се излагай." - Викаш аз съм неадекватен хахах Азерите воюваха с арменците, а не с грузинците. Погледни първо атласа, научи поне малко география, икономика, политология и т.н. и след 10-15 години заповядай пак да даваш акъли за развитието на България. Ти еле_ментарни познания нямаш явно!
39
9
 
3
 
! Отговори
до Тро_ла преди 3 месеца
До Бюлетина 12 - Всичко написано в коментара ти е супер, но номерът на бюлетината не отговаря на желанията ти. Гласувай за който пожелаеш. Все пак благодарение на демокрацията имаш това право. Проблемът е, че Възраждане искат да ни изкарват от НАТО. Излезем ли, тогава войната за България е в кърпа вързана. Предполагам София ще е за макетата, северозапада за Сърбия, Кърджалийско за Турция, русенско за Румъния. И Гърция ще намаже. Варна и Бургас за Русия... Кой ще ги спре? Предложения имаш ли?
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ама доказваш, че не си адекватен. Грузия сама призна че това са азерския територии. И по каква причина Русия да се намесва, когато самите грузинци са се наредили сами? Вземи прочети малко и не се излагай.
37
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Може ли обясниш защо НАТО нападна Югославия?" - Мога, но не това ме интересува. Интересува ме кой и как ще опази България, ако излезем от НАТО и някой съсед ни нападне. Щом Югославия ти е интересна тема, отивай да питаш сърбите. Мен не ме занимавай със сръбския свят. Да се оправят както намерят за добре.
36
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До още нещо - Именно. Излезем ли от НАТО, кой ще се затъпи за България, в случай че ни нападне я Македония, я Сърбия? Русия ли? Ми те с Украйна още не могат да се оправят, а и видяхме колко помогнаха на арменците. Китай ли? Ми те се страхуват да нападнат Тайван, който е на границата им (даже уж се води в Китай), та ще дойдат до Балканите хахаха Хайде скъпи АНТИ-натовски настроени съграждани. Обяснете ми какво правим, ако излезем от НАТО и някой от съседите (който и да е) ни нападне?
35
4
 
6
 
! Отговори
СЛАВА на РУСИЯ преди 3 месеца
Бункерния плъх е само един и той е зелен
34
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Може ли обясниш защо НАТО нападна Югославия? Нали е отбранителен съюз? А защо Турция окупира Кипър при положение, че Гърция беше в НАТО? Много ти е е елементарно мисленето. Като на амеба, съжалявам че ти го казвам.
33
1
 
6
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 3 месеца
Така директно истината казва ли се
32
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Украйна и Грузия - защото марионетни правителства искаха членство именно в НАТО" - Причините какви са е без особено значение. Сърбия не е искала членство, а имаше война. Армения дори имаше договор с Русия и Русия предпази ли ги? Уау, така ги предпази, че да се спукаш от смях. Азерите ги разбиха като... Дай ми пример за ЕДНА натовска държава, където последните 30 години е имало война! Ако не можеш, значи НАТО пази държавите от война.
31
2
 
4
 
! Отговори
още нещо преди 3 месеца
В сръбската скупщина се разпрострянява карта на Велика србия от Италия да Варна.Твърди се че българи не съществуват а това са източни сърби исторически принадлежали винаги към Сърбия . и прочие дивотии.И плучиха най-съвременното руско въоръжения с най-новите танкове като пратката мина през България по времето на Тиквоний.
30
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Ти защо мислиш, НАТО ще се загрижи за държава с 3.5 мил. Работоспособно и покупателно население? Няма да си хабят ракетите за нас." - Досега някой нападнал ли те е откакто сме в НАТО? По-долу ти дадох 4 примера и то за европейски държави, които са били във война последните 30-ина години. Пиша ги пак - Армения, Грузия, Украйна и Сърбия. Ако обичаш дай ми пример САМО за една натовска, където е имало война последните 30 години. НЯМА такава!!! Значи НАТО те пази. Как по-логично да ти го обясня?
29
4
 
6
 
! Отговори
НА РУСИЯ С ЛЮБОВ преди 3 месеца
като са толкова печени що не ликвидират бункерния плъх вместо да рушат газопроводи
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ти защо мислиш, НАТО ще се загрижи за държава с 3.5 мил. Работоспособно и покупателно население? Няма да си хабят ракетите за нас. Колкото помагат на Украйна толкова ще помогнат и на нас. Примера с копър е достатъчен. Всичко е интереси, а ние не сме интересни с НИЩО. Единствено черноморското крайбрежие да се плаши Русия ако направят там бази. Та това е истината.
27
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Още ли повтаряте това за вилата на Костадинов?" - Мен лично изобщо не ме вълнува ска_паната вила на Костадинов. Да е жив и здрав да си я ползва. Интересува ме България да си остане цяла. За целта НЕ трябва да излизаме от НАТО!
26
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Излизаме от НАТО и София след 1-2 седмици ще е част от Северна Македония. Те онези само това чкат. Дори те, които са под сръбския ботуш т.е. под руския влязоха в НАТО! Защо? Еми за да са сигурни, че никой от съседите им няма да тръгне да ги превзема. А тук разни умници ми говорят, че НАТО не ни пазело. То е ясно, че НАТО=САЩ. Да не мислите, че аз им се кефя много? Не, но вие алтернатива не предлагате.
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Още ли повтаряте това за вилата на Костадинов? Не разбрахте ли че недоносчето от нова го осъдиха за тази лъжа. Партията Възраждане има над 10 одита и не са установени нарушения. Кога ще престанете да живеете в мечтите си, да има далавера около Възраждане? Ако имаше и грам истина в тази лъжа, това нямаше да слезе с месеци от новините по нова и бТВ, двете *** телевизии.
24
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Най-глупавата мантра, която се набива в овчите глави е, че "НАТО ни пази"." - Веднага ти давам за пример 4 европейски държави извън НАТО, в които е имало война последните 30-ина години. Армения, Украйна, Сърбия, Грузия. Хайде сега ти ми дай пример за една европейска и НАТО-вска държава, в която последните 30 години е имало война. Естествено, че те пази, но трябва да си избиеш опорките на Христо Христов от главата, преди да го осъзнаеш. Искам да ми напишеш в коя натовска европейска държава
23
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"не твърдя, а е факт. Младите специалисти и хората с бъдеще почнаха масово да напускат след като видяха рИформите при Костов." - Викаш не беше проблем, че при Жан взимаха 3-4 долара на месец, а реформите на Костов станаха проблем, въпреки че в края на мандата му заплатата беше около 50-100 пъти по-висока, отколкото при Жан Виденов. ОК, щом казваш хахаха (Младите да четат! Представете си заплата от 3-4-5 долара на МЕСЕЦ! Ако слушате такива като Христов дотам ще я докараме!!!)