Джефри Сакс: САЩ стоят зад взривяването на "Северен поток"

Властите го обещавали, ако Русия нападне Украйна
29 май 2024 07:31, Александър Попов
74
Джефри Сакс: САЩ стоят зад взривяването на "Северен поток"
Снимка: БГНЕС/ЕРА

САЩ стоят зад взривяването на газопроводите "Северен поток“ и "Северен поток-2“,  заяви американският политолог и икономист професор Джефри Сакс в интервю за журналиста Тъкър Карлсън, предаде ТАСС.

"И така, САЩ взривиха "Северен поток“, както обещаха, вероятно десетки пъти. Но най-скорошният от тези случаи беше изявлението на президента на САЩ Джо Байдън, което той направи, мисля, на 7 февруари 2022 г. Може и малко да бъркам с данните, но в изявление за пресата той каза, че ако руснаците нахлуят в Украйна, със "Северен поток“ ще е свършено. И репортерът, който му зададе този въпрос, мисля, че от Германия, каза: „Г-н президент, как може да кажете това? Как можете да го направите?“. А той го поглежда и каза много сериозно: "Повярвайте ми, ние си имаме своите методи“, каза Сакс.

На 27 септември 2022 г. Nord Stream AG съобщи за "безпрецедентни разрушения“, случили се предния ден, "по три нишки на морските газопроводи „Северен поток“ и „Северен поток 2“, припомня ТАСС и БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
До 23 "Щом твърдиш, че Костов е виновен за най-голямата емигрантска вълна" - не твърдя, а е факт. Младите специалисти и хората с бъдеще почнаха масово да напускат след като видяха рИформите при Костов.
21
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Христо Христов: Пий си хапчетата по-често или парите от мутрофанова не ти стигат за тях? Русофилската u3meт трябва да се почиства редовно, иначе такива като теб и вгъ3раждане много почват да се перят.
20
1
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
До 4 "... взривиха половин държава, избиха хиляди хора..." - е и? Тия "хора' САМИ са си гласували за това.
19
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Христо Христов - Ти си ясен. За теб освен "аман от про'с'таци" друго няма смисъл да пиша. Щом твърдиш, че Костов е виновен за най-голямата емигрантска вълна от България, а пропускаш да споменеш, че преди него благодарение на любимците ти комунисти заплатата беше стигнала 3-4 долара на месец (младите да четат. Представете си да бачкате цял месец за има-няма 10 лева!!!), тогава какво изобщо да коментирам лъ_жите ти? Взимай си 50-те стотинки на коментар и си живуркай...
18
13
 
2
 
! Отговори
до 15, възрожденец преди 3 месеца
Как се свързва прокламирания от възраждане национален интерес с широко тръбените искания-русия да ни окупира, да пусне бомба в центъра на софия, да станем руски анклав..... вие платените от русия даже не можете да асимилирате какви щуротии твърдите. Отделно е..... честността на Копейкин...... матариализирана в "скромна "вила и всички пари на "партията" му в собствен джоб. Так,че я се скрий ....замълчи.Римска поговорка...Мълчанието е мъдростта на ***.....
17
5
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
До 17 "... не е в интерес на България да влезе ... и Шенген" - дай линк кога и къде го е казал.
16
4
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
До 14 "Проблемът е, че Възраждане искат да ни изкарват от НАТО. " - Ц. Проблемът СТЕ неграмотните и некадърни за каквото и да е било про'с'таци.
15
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Възрожденец - Аз лично съм гласувал 2 пъти (по време на Ковид) за Възраждане, но сега проблемите са други. Искат да излезем от НАТО и това според теб е в интерес на България. ОК, излизаме от НАТО и НАТО-вска Македония ни напада, като целия Запад им дава каквито оръжия си поискат. Подкрепят ги гърци, румънци, турци, че даже и сърбите ще се включат. Хайде сега обясни какво ще се случи с България при такава ситуация.
14
17
 
2
 
! Отговори
отдавна стана ясен преди 3 месеца
Откакто този Сакс започна да твърди,че не е в интерес на България да влезе във валутния съюз и Шенген ми стана ясен. Загубите ни от това ,че сме извън тези структури са милиарди на година--от туризъм, до превозвачи, банки, търговия и обмен на валута.....всички сме на загуба, която носим ние-населението......а този "икономист" твърди,че е добре да бъде така......Явно за него е добре да твърди това......
13
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Бюлетина 12 - Всичко написано в коментара ти е супер, но номерът на бюлетината не отговаря на желанията ти. Гласувай за който пожелаеш. Все пак благодарение на демокрацията имаш това право. Проблемът е, че Възраждане искат да ни изкарват от НАТО. Излезем ли, тогава войната за България е в кърпа вързана. Предполагам София ще е за макетата, северозапада за Сърбия, Кърджалийско за Турция, русенско за Румъния. И Гърция ще намаже. Варна и Бургас за Русия... Кой ще ги спре? Предложения имаш ли?
12
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Бюлетина 12: След Бареков 2 (разбирай славчо трифонов). следва Сидеров 2 - костя копейкин. Ще видим и неговият златен пръст, който както на сидеров му го завряха отзад. *** народ, проста държава - тоя филм вече сме го гледали, ама такива заблудени като теб ще гласуват за поредния националистически месия. Съветски отпадъци.
11
3
 
12
 
! Отговори
Джафер Съкс преди 3 месеца
Така е демократично! И трансатлантичн00!
10
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не е новина че световният терорист стои зад взривяването на тръбите. Това се знаеше още в началото и се потвърди с потулването на случая след това.
9
3
 
13
 
! Отговори
Дай ся 60 милиарда преди 3 месеца
Как бе, в "езерото на НАТО" такова нещо не може да стане. Нека не обсъждаме този нелеп инцидент повече.
8
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Знаем го от 2 години. БайДжо се закани и го направи.
7
8
 
26
 
! Отговори
Е какво излиза? преди 3 месеца
Фащ също терористична държава!
6
32
 
5
 
! Отговори
Вин преди 3 месеца
"Една жена на пазара, каза..", ама някакви доказателства, факти, аргументи.... Байдън бил казал веднъж..?!?!?!
5
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
САЩ показаха на Германия, че твърде много се е увътрила с Русия.
4
6
 
39
 
! Отговори
Xax преди 3 месеца
Какъв северен поток бе, те взривиха половин държава, избиха хиляди хора...
3
7
 
41
 
! Отговори
а добро утро преди 3 месеца
те всички знаят, иначе нямали нищо общо, всички мизерии на този всят идват от тях.