Охранители в болница биха мъж, по-късно той почина

Инцидентът е от Университетската болница "Св. Георги" в Пловдив
23 юни 2024 09:15, Нели Христова
142
Охранители в болница биха мъж, по-късно той почина
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата в Пловдив проверява причината за смъртта на пациент в Университетската болница "Св. Георги" в града. От здравното заведение също са назначили вътрешна проверка по случая.

На видеозапис от камера в болницата се вижда как служители на охранителната фирма, наета да отговаря за сигурността в болницата, удрят мъж, който починал по-късно в сградата.

На видеото се вижда как четирима служители на охранителната фирма се саморазпряват с мъж, а един от гардовете го блъска и поваля на земята. По информация на БНТ мъжът е англичанин, който потърсил помощ в Спешния сектор, защото не се чувствал добре.

В болницата са му били направени множество изследвания, назначена е била терапия и медиците са го освободили. Мъжът обаче отказал да си тръгне и настоявал да остане за лечение. По неофициална информация той буйствал и това наложило да бъдат извикани частните охранители.

Стана ясно още, че по-късно пациентът е бил приет в отделението по токсикология, което се намира в друга сграда на университетската болница и там е починал. От ръководството на болницата съобщиха, че вътрешна комисия проверява случая и цялата медицинска документация, свързана с него. Поискано е и обяснение от управителя на охранителната фирма, както и наложените от него мерки, свързани с инцидента. Засега от фирмата, която е една от големите, занимаващи с охрана в областта, отказват коментар.

Районната прокуратура в града е образувала досъдебно производство.

По информация на БНТ охранителите, участвали в инцидента, са били задържани от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от Свободно време.
Седмичен любовен хороскоп за 24 - 30 юни
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
5
 
18
 
! Отговори
Човече преди 1 седмица
До 52Ай стига с тая Русия бе кравар.Тук се говори за европейска България, стожер за демокрация, европейски нрави и ЛГБТ толерастия.***
51
1
 
7
 
! Отговори
Аман от тъпаци! преди 1 седмица
И болницата и фирмата с охранители, а и самите охранители ще си платят мнооого скъпо урока - какви са им правата и имат ли някакви задължения.
50
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 52 Бонго БонгоНе стига , че си се надрусал ами са ти разбиле сегментите рано сутринта и се испускаш тука
49
15
 
5
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 седмица
В Русия ги бият и хвърлят в храстите и полицията и охраната.Полицията там прави обири . Проверяват уж за документи и вземат всичко.Познавам доста хора опърлени в масква
48
5
 
13
 
! Отговори
преди време преди 1 седмица
имаше случай на българка загинала в чужбина и тук на патриотите пяна им излизаше от устата как ако си била седяла в българя нямало да й се случи,ами този човечец ако си беще седял в Англия щеше да е жив,гледайте и от другата страна,ама е много сложно за промити русофилски мозъци,хубава е българия,ама само за вас,па ра зи тите
47
1
 
13
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 седмица
Охраните са *** 90 процента
46
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това може да стане само в Европейска България! Да идеш по спешност в Болница и да бъдеш бит от охраната!
45
0
 
16
 
! Отговори
ДЕСТИНАЦИЯ КРАЙНА преди 1 седмица
ЕТО ЗА КАКВО СЛУЖАТ БОЛНИЦИТЕ!!... АКО НЕ ТЕ ПРЕТРЕПИ ДОКТОРА,ЩЕ ТЕ ПРЕТРЕПИ ОХРАНИТЕЛЯ!!!...
44
1
 
17
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 седмица
По скоро доктора е разбрал че няма да има пара за него. Корупция
43
1
 
5
 
! Отговори
до 42 преди 1 седмица
До Анонимен,по-скоро българска толерантност,щом не е българин няма право да живее,нали това им повтарят от сутрин до вечер и откакто са се родили,наистина се имат за богове,за тези ценноси се борят да не им се пипат,че иначе зле,представяш ли си да им кажат,че са като всички останали хора на планетата,не ми се мисли
42
2
 
11
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 седмица
Именно , но охраните ще го отнесат.Защо доктора е отказал да го прегледа?
41
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да разследват докторите, които вместо да го хоспитализират и лекуват, те са се отървали от него. Очевидно, не случайно е настоявал да остане! Не измествайте фокуса само върху охранителите, защото той не е починал от побоя!!!
40
1
 
9
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 седмица
ЛАБОРАТОРИИТЕ СА СВЪРЗАНИ С ДОКТОРИТЕ.КОГАТО ЛЕКАР ИЗПРАТИ НЯКОЙ ЗА ИЗСЛЕДВАНИЯ В ЛАБОРАТОРИИТЕ МУ ПИШАТ ПОВИШЕНИ ЕДИНИЦИ ЗА ДАДЕНА БОЛЕСТ И ПОСЛЕ ДОКТОРА ЛЕКУВА НЕ СЪЩЕСТВУВАЩА БОЛЕСТ. ТЪПЧАТ ЧОВЕКА С ЛЕКАРСТВА И ГО РАЗБОЛЯВАТ С ДРУГА БОЛЕСТ И МУ ВЗЕМАТ И ЕДНИ ХИЛЯДИ И ОТ КАСАТА СЪЩО ЕДНИ ХИЛЯДИ.
39
1
 
14
 
! Отговори
все факти преди 1 седмица
Само факти:1 - отношението на голяма част от лекарите ни е много лошо2 - охранителите се самозабравят често и се мислят за всесилни и всевластни3 - англичаните са имат много лошо пиянство, от което е пропищяла цяла ЕвропаИ като сложиш тези факти в една ситуация - ето ти трагедията.
38
1
 
16
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 седмица
Доктора го изпратил, защо видял че ХАИР няма. Тоест няма да му бъде платено, колкото е искал. Едни хиляди и го изпратил, а човека не се е чувствал добре.
37
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Боже господи , колко сме жалки .
36
1
 
12
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 седмица
И корупцията при докторите да се разследва също.
35
1
 
7
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 1 седмица
У БГ сме - всичко е възможно !
34
2
 
10
 
! Отговори
Хахаха преди 1 седмица
Отишъл англичанина във африка и искал да се лекува тук във африка няма хора пълно е със маймуни
33
1
 
15
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 седмица
Ами охраните отиват в затвора.Повечето са малоуймни и не знаят къде да ударят , за да не умре човек. Не знаят и как да го обискират , как да задържат някой агресивен, не са провели курсове за целта. Нямат и курс за да разпознават характерите психо курс нищо. Близките на убитият да съдят охран.компания за стотици хиляди.