Момиче беше нападнато и убито от мечка

Инцидентът е от Румъния
10 юли 2024 13:50, Инна Ангелова
51
Момиче беше нападнато и убито от мечка
Снимка: Pixabay

Румънска туристка на 19 години е починала след нападение от мечка в планината Бучѐдж в Централна Румъния, съобщават местните медии. Мечката по-късно е била убита, след като е нападнала и планинските спасители, посочва телевизия Диджи 24.

Нападното момие е от североизточния град Яш. То е вървяло по маршрут в в планината Бучѐдж, когато мечката я напада. Друг турист, станал свидетел на инцидента, веднага е подал сигнал на спешния телефон, съобщава БТА.

Инспекторатът на жандармерията в окръг Прахова съобщи, че на спешния телефон 112 са получени два сигнала за инцидента. Жандармеристите са се свързали с единия от обадилите се, който е съобщил, че е видял мечка да влачи жена към място, където не се вижда какво се случва с жертвата.

От този момент екипите на жандармерията и планинските спасители са предприели опити да открият жената и да ѝ окажат помощ, информира Инспекторатът.

По-късно тялото на издъхналото момиче е било намерено.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До до 30 Мечките се стремят да са далеч от хората. Това, което описваш, се случва тогава, когато човек се намеси в работата на естествения подбор. Без човешка намеса в планината ще има толкова мечки, колкото могат да се изхранят сами в конкретния регион.
36
0
 
0
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 1 месец
"Мечката се мие, чисти в потоците сребристи. Има ли за тебе пречка да постъпваш като мечка?" :)))
35
1
 
3
 
! Отговори
До 33 преди 1 месец
"Обяснявам пак, като за умнокрасив индивид! Дано този път да схванете. В Стара Планина НЕ Е имало популация на мечки!" ---- Абе ти явно си под нивото на умно-красивите. Виждал ли си картата на България? Планинските вериги са свързани. Щом има мечки в Родопите, те ще мигрират във всяка планинска част на България. Няма как в Стара планина да няма мечки, а на други места да има. А популацията беше възстановена "изкуствено" в парка за мечки край Белица след 2000 г., когато бай ти Тошо вече го нямаше
34
1
 
4
 
! Отговори
Шпек Салам Народен преди 1 месец
Ай стига дрънча клишета!Когато са строили паметника на Шипка, под ръководството на Пеньо Бомбето,едва ли са развъждали мечки за Бай Тошо. Чел съм,че доста строители и магарета са ИЗЯДЕНИ по време на строителните работи.Дано сметнеш,кога е строен.Жокер-не е преди 300 г.
33
4
 
3
 
! Отговори
до 38 преди 1 месец
Обяснявам пак, като за умнокрасив индивид! Дано този път да схванете. В Стара Планина НЕ Е имало популация на мечки! Ако не схващате да го напиша отново? Специално са донесени от Карпатите, за да може Бай Тошо да ловува! Много ясно, че е имало преди 200-300 години, но през 20-ти век вече не е имало! Популацията им е възстановена изкуствено! Ако искате може и крокодили да пуснем в Марица и Искър, имало ги е преди 2000 години!
32
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жена сама из горите не бива да ходи. Няма достатъчно физическа сила, за да се пребори с нападател, независимо дали е звяр или човек. В случай на злополука също е по-безпомощна от мъжа. Не знам защо това момиче се е оказало там без придружител.
31
2
 
12
 
! Отговори
До 34 преди 1 месец
"В Стара планина НЕ Е имало мечки. Развъдени са и са пуснати за кеф на Бай Тошо!" -- Мечки е имало на територията на днешна България още от праисторически времена. Обитавали са ВСИЧКИ планински райони. През 20 в. популацията им намалява заради урбанизация и изсичане на горите. Нито Бай ти Тошо, нито Путин имат отношение към "пускането" на мечките, напротив - по времето на Т.Ж. мечка можеше да се види предимно на синджир, водена от бай маанго. А защитата им започна от фондацията на Бриджит Бардо.
30
3
 
3
 
! Отговори
селянин преди 1 месец
искате ли рецепта за печени мечи лапи вкусотия връви с червено винце
29
1
 
7
 
! Отговори
до 30 преди 1 месец
"През лятото в планината гладна мечка няма"Това НЕ Е вярно. Младите мечки си търсят територия и са гонени от другите мечки от местата за хранене! За това гладуват, а нови местообитания вече няма, защото популацията им се разрастна много! Налага им се да слизат ниско в планините и дори в разнините!
28
4
 
3
 
! Отговори
до 31 преди 1 месец
В Стара планина НЕ Е имало мечки. Развъдени са и са пуснати за кеф на Бай Тошо! В родопите е имало малка популация, но са живеели много на високо. След защитата им, се размножават и вече се срещат в много по-ниски места и край селата и градовете. Дори наскоро имаше клип за мечка в софийски квартал!
27
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Родопите преди 40 години моя дядо овчар с 680 агнета е нападнат от мечка,която се приближила с малките си мечета до стадото, за да ги учи как да търсят храна. Дядо с едно овчарско куче станал тръгнал да гони мечките с гегата. Мечката майка се изправила на задните два крака и с мощен удар улучила дядо (лека му пръст). Дядо пада в дере и едвам оцелява след като утре лицето си в дънер. Тогава нямаше телефони. Другият овчар, който воделв с него за дружина отишъл пеша до едно село. От там се обадил
26
4
 
10
 
! Отговори
До 23 преди 1 месец
"Предвид, че мечките са били изчезнали и са възстановени изкуствено, смятам че това е било грешка." -------- Извинете, но мечките не са изчезнали. Може би имате предвид мамутите? А мечките станаха защитен вид, защото хората ги изтласкаха от естествените им местообитания. И не ги възстановяват "изкуствено", просто връщат популацията обратно в горите, където те винаги са живели. Същото важи за всички диви животни. Хората не са единствените обитатели на планетата и трябва да се съобразяват с това!
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 26 - През лятото в планината гладна мечка няма. Природата ги е научила какво да ядат. Причините за трагедията може да са само две. Или наблизо е било детето на мечката, или тази мечка вече е била станала стръвница.
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Уви...., случват се тези бели, рядко но се случват!
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди години, моя колежка, която живееше в Студентския град в общежитие за преподаватели разказваше, че са се организирали цяла група жени като нея, които не са омъжени, не са и от София, но живеят тук. Тъй като всяка една от тях нямала близък човек, с когото да ходи на излети, отивали всички заедно, в една група. Това е по-разумно решение, вместо да ходят поединично и да рискуват да налетят на какво ли не.
22
3
 
24
 
! Отговори
По презумпция, преди 1 месец
Жuвoтнo, убило човек, се счита за чудовище и ако живее в близост с хора, се убива. Само плиткоумни пишман еколози мислят по различен начин. Така се изявиха близките на онзи професор, който преди няколко години беше убит от бездомни кучета в София. Но те не му бяха нито деца, нито внуци, а само роднини наследници. Много се учудих, когато прочетох и за родителска двойка в чужбина, пощадила питон, отглеждан като домашен любимец, който беше удушил сина им. Пратили го в природен резерват. Лyдu хора!
21
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-вероятно мечката е била гладна...или момичето й се е привидяло като Маша от приказката.
20
10
 
5
 
! Отговори
Тагарев преди 1 месец
Да се вземе пример и относно руската мечка, да се евтанизира преди да е направила големи поразии!
19
6
 
20
 
! Отговори
до 20 преди 1 месец
Защото стръвници се убиват. Научат ли се да ядат месо, камоли човешко, не спират. Ще продължават да ловуват хора за храна. Мисли малко преди напишеш нещо.
18
5
 
14
 
! Отговори
до 17 преди 1 месец
Предвид, че мечките са били изчезнали и са възстановени изкуствено, смятам че това е било грешка. Дай да пуснем пак крокодили, лъвове, тигри, за да може да се чувствате полезни и добрички! Само човек, които си стои в апартамента, може да мисли по този начин, като вас!