Момиче беше нападнато и убито от мечка

Инцидентът е от Румъния
10 юли 2024 13:50, Инна Ангелова
51
Момиче беше нападнато и убито от мечка
Снимка: Pixabay

Румънска туристка на 19 години е починала след нападение от мечка в планината Бучѐдж в Централна Румъния, съобщават местните медии. Мечката по-късно е била убита, след като е нападнала и планинските спасители, посочва телевизия Диджи 24.

Нападното момие е от североизточния град Яш. То е вървяло по маршрут в в планината Бучѐдж, когато мечката я напада. Друг турист, станал свидетел на инцидента, веднага е подал сигнал на спешния телефон, съобщава БТА.

Инспекторатът на жандармерията в окръг Прахова съобщи, че на спешния телефон 112 са получени два сигнала за инцидента. Жандармеристите са се свързали с единия от обадилите се, който е съобщил, че е видял мечка да влачи жена към място, където не се вижда какво се случва с жертвата.

От този момент екипите на жандармерията и планинските спасители са предприели опити да открият жената и да ѝ окажат помощ, информира Инспекторатът.

По-късно тялото на издъхналото момиче е било намерено.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
5
 
11
 
! Отговори
до 20 преди 2 месеца
Мечката е убита, защото е стръвница!
16
6
 
10
 
! Отговори
до 6 преди 2 месеца
Не е простия да защитаваш себе си и семейството си! Ако още не си схванал, така е устроен света в който живеем! Само да ти припомня, че в Европа е имало лъвове, тигри, крокодили. Много, ама много се радвам, че са ги изтребили! Никак даже не ми е жал!
15
16
 
5
 
! Отговори
Striker преди 2 месеца
А защо е убита мечката?! Що за идиотизъм?! Тия с всичкия си ли са? Румънски м..гали!
14
2
 
12
 
! Отговори
Дамите да съобразят, преди 2 месеца
че Югоизточна Европа е място, различно от останалата европейска територия и да не рискуват, обикаляйки сами из планините. Още през соца в наша планина бяха изнасилени и убити две немски момичета, които решили, че и тук могат да се разхождат като в Германия. Извършителите се оказаха от защитения вид. Преди години пък един ексхибиционист плашеше самотни туристки на Витоша. Защо не определят сборни пунктове за жени, които няма с кого да ходят на екскурзия? Да се събират в групи поне по десетина.
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бях преди две години в този район. Три мечки видяхме, като най-близката на разстояние от около 50 метра. И в трите случая ни обърнаха гръб и се оттеглиха. Имахме пиратки, но не се наложи да ги използваме.....Големи и силни животни са, трябва да се внимава. Все пак срещи с летален край за човека са изключително редки.
12
2
 
15
 
! Отговори
И мечките душа носят преди 2 месеца
и няма къде да живеят, освен в гората. А хората има къде. Който го е страх от мечки, да не ходи в гората.
11
6
 
2
 
! Отговори
Айляк преди 2 месеца
Свидетелят-турист май не му е стискало да помогне на момичето, за което не го съдя, разбира се. Мечка е т'ва, сериозна работа. Но инстинктивно сигурно първо е звъннал в БелиО дом за консултация свързана с памперсите, че там имат известен в тая насока. Жалко за момичето.
10
5
 
4
 
! Отговори
Рускате Мечка преди 2 месеца
Иде и тогава - Румъния - няма дори да я има! давайте още ПВО и оръжия на Украйна - и ще видите!!
9
3
 
8
 
! Отговори
вгз преди 2 месеца
И мечката е трябвало да подаде сигнал на 112, че хора я нападат.
8
2
 
11
 
! Отговори
мечо пух преди 2 месеца
Планината се казва Бучеджи, не че нещо. Карпатите и районите около тях са пълни с мечки. Развъдени са навремето за забавление на известния ловец Чаушеско, впоследствие защитени от закона и популацията им се умножава. От дълги години са се превърнали в напаст и за местни, и за случайни посетители. Аз лично не бих ходил там на туризъм, ама всеки са м си преценява.
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За 2022г мечките са убили трима човека, но за сметка на това от човешка ръка са загинали 448000 човека. Да знаете мечките са виновни.
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това момиче самичко ли е било в планината?
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хора умират всеки ден при всякакви инциденти. Случват се и такива срещи с диви животни. Планинарите трябва да ходят подготвени - пиратки, спрей против мечки, кучегони, има с какво да се противодейства.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Жалко за девойката. Да си направят изводи нашите планински водачи, за чиито услуги плащат много хора, включително и чужденци. Чужденците често пъти ангажират наш водач дори още от предходната календарна година, след като са уточнили датите на отпуските си за следващата. Един наш младеж води един чужденец или няколко чужди граждани по предварително уговорени маршрути. Дано не се случи някоя мецана да се окаже там, където не се очаква да бъде. Ако е с малко мече, тогава става страшно.
3
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Прекрасно, убий мечката щото си е била на своя територия и вероятно е имала малки наблизо. Човешката простотияя край няма.
2
7
 
2
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 2 месеца
Бря тва гражданята,от си не стоите у градо,ами кът шугави офце,джиткате по горите бре?
1
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
мечките са опасни зверове и само на некомпетентните зелени индивиди им харесва, че се разхождат в нашите планини. Даже са защитени и популацията им се е увеличила значително през последните 20 години. Човек вече не може да се разходи из планината, а още по-малко да преспи някъде на палатка! Прекалено опасно е.