Глобален срив в IT мрежата по света

"Майкрософт" съобщи, че предприема действия
19 юли 2024 10:56, Елка Василева
206
Глобален срив в IT мрежата по света
Снимка: архив, БГНЕС

Масов срив в IT мрежата по света. Големи банки, медийни издания, авиолинии и влакове са засегнати. Първо бяха спрени полетите на летището в Сидни, после беше съобщено за срив на Лондонската стокова борса.

Голяма железопътна компания във Великобритания предупреди пътниците да очакват забавяне в графика заради проблеми с IT мрежата, съобщи БНТ.

На летището в Берлин също са отчетени забавяния. По-късно беше съобщено, че полетите са спрени до 10.00 часа местно време заради технически проблем.

Във Великобритания телевизия "Скай нюз" спря излъчване.

Американският технологичен гигант "Майкрософт" заяви в петък, че предприема "действия за смекчаване" след проблеми с обслужването.

"Нашите услуги все още не работят нормално и има прекъсвания. Продължаваме с усилията за овладяване на проблема“, написаха от компанията в публикация в социалната платформа Екс.

В Англия офлайн е и системата за запазване на часове за медицински прегледи.

Австралийският телекомуникационен гигант "Телстра Груп" също беше принуден да спре услугите. От компанията съобщават в социалната мрежа Екс, че причината са проблеми в цял свят, които засягат услугите на технологичните компании "Краудстрайк" и "Майкрософт".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Я пак обяснете ***, как се е сринал света вече, а изостаналата ви матушка пРосия се е въздигнала? Давайте да се посмеем. Само да ви кажа, че IT сектора въобще не е засегнат като такъв. Най много да не са работили няколко часа докато Microsoft не са си възстановили засегнатите сървиси
111
24
 
4
 
! Отговори
Магелан преди 1 месец
Шок и ужас .Това е Новия световен ред на болшевишкия психопат и масов убиец Путин.От държава на злото и дявола се очаква само разруха в целия свят както разрушиха украински градове и села и ги направиха лунен пейзаж.Град като Мариупол с 700 000 жители го изравниха на 100% със земята.Там в момента и кучета не могат да живеят.
110
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
какво значи IT срив? ше обясниме ли на гражданите защо са спрели да бачкат? интернето ли им е спрял?
109
0
 
17
 
! Отговори
сашо преди 1 месец
Някое кабелче по океанското дъно,да не е.....изгоряло
108
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво стана със съветския Интернет по заказу Путина!
107
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много ме кефи как ***, които освен един интернет, който им го плаща баба им от пенсията си, коментират неща от които хал хабер си нямат хахха
106
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Безспорно дигитализацията има множество недостатъци, но предимствата, които дава ги компенсират в порядъци пред аналоговата система, която има още повече недостатъци.
105
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тотална дигитализация и всички са с Windows. Е, браво, всички яйца в една кошница.
104
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кво ми пука! ...Гответе се за Второто пришествие и от Змията се пазете хора......!
103
2
 
11
 
! Отговори
Бай Коле от ДСК преди 1 месец
Получих, получих... Докато Microsoft налагат задължителното прилагане на всякакви обновления под предлог за "сигурност" и при липса на реална възможност крайният клиент, било то частен, корпоративен или вградена система да каже "Не" на тази диктатура - така ще е! Разбирам да форсираш обикновените консуматори да получават всяка боза, която издаваш, за да може да ги следиш по-ефективно... но за сървърните OS е пълен абсурд да налагаш такава нацистка политика за обновяване .!.
102
3
 
10
 
! Отговори
Политкоректен преди 1 месец
Не е само Майкрософт. Тази сутрин бяха засегнати също устройства на Андроид или Линукс. Изглежда сривът беше навсякъде в много мрежи.
101
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоталната дигитализация е нож с две остриета. Вярно, по-бързо и по-лесно е, но по-бързо се мултиплицират и проблемите. Да не говорим, че ни прави уязвими за всякакви злоумишлени действия. А с ненормалните напъни за създаване на изкуствен интелект, расте вероятността и този интелект да приключи с човешкия вид, като изключително вреден за всички останали. Просто в един момент ще ни изключи чиповете и който си мисли, че ще може да контролира този процес, греши ужасно.
100
12
 
8
 
! Отговори
Филмират ви преди 1 месец
Пак ви пускат някъв измислен филм в който трябва да повярвате. Нали не смятате, че изстрела срещу Тръмп е бил неточен? Колкото повече им гледате "представленията" толкова повече ще ви манипулират.
99
3
 
7
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Светът днес празнува, хаха. Мен и да ми изгорят парите, няма каквомтолкова да загубя. Живял съм с 0 лева в джоба дълго време, знам как съм се адаптирал. Да му мислят ония с милионите, като останат с 0 лева в джоба. Ония з милиардите така или иначе ще измамят и ония с милионите. Най-вече българските айтита, дето от утре тръгват по кофите за смет.
98
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Както се казва - "It's all by design" :)
97
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не случайно китайци и руснаци направиха автономни мрежи. Накрая може аналоговата да се окаже най надеждна.
96
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тя Русия фалира, копейките седнали да фалят Путин, колко разбирал от Интернет.
95
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво се случва когато парите в обращение останат същото количество, а икономиката и произведеното рязко се свият в рамките на минути, без възможност за връщане на загубеното време?
94
5
 
9
 
! Отговори
Голямото Нулиране преди 1 месец
Пожарите се правят по поръчка на ционистите в измислената държава Исрал. Тези пожари НЕ СА заради глобалното затопляне а за да ви вземат земята , хората ги искат локализирани в градовете за да са лесно управляема био маса - тор , който не си поднови личната карта по новият педофилски образец затвор и т.н изкуствени локдауни от измислени вируси предстоят. Предупредени сте.
93
2
 
4
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Сега *** на оня с двайсте бона IT заплата умреа. Аз му казах оня ден, почнем ли всички да вземаме по 25 бона, ще е първи бедняк сред бедняците.