Версиите за падането на L-39: Човешка грешка, техническа неизправност, неправилно зададена команда

Следствените действия продължават
14 сеп 2024 12:10, Нели Христова
167
Версиите за падането на L-39: Човешка грешка, техническа неизправност, неправилно зададена команда
Снимка: БГНЕС

Човешка грешка, техническа неизправност или неправилно зададена команда? Това са трите версии, по които работят разследващите за причините, довели до разбиването на учебно-тренировъчния самолет Л-39 вчера на "Граф Игнатиево", съобщи майор Христо Анчев- наблюдаващ прокурор от Военно окръжна прокуратора Пловдив.

С настъпване на утрото следствените действия в база "Граф Игнатиево" бяха подновени. Разследващият прокурор от военноокръжна прокуратора Пловдив майор Христо Анчев съобщи трите версии, по които се работи.

"Дали пилотска, т.е. човешка грешка или пък техническа, или пък някакви неправилно зададени команди от командния център.Разследването продължава. Ще се назначават експертизи, разпитват се свидетели", посочи майор Христо Анчев- поркурор от Военно окръжна поркуратура.

Втори оглед засега не се налага. Местопроизшествието така или иначе е запазено. То е във военно формирование. Няма какво да изчезне, допълни той.

По думите му причината не може да се изясни толкова бързо. Разследващите очакват данните от черната кутия да стеснят версиите за инцидента

"За черната кутия ще ви кажа, понеже аз я видях лично вчера бях на място. Черната кутия е намерена и по мнение на военните, там дето разбират от тези неща общо взето е сравнително запазена. Може би ще се разчете. Но това вече ще го каже експертът. Това са предварителни данни".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от Общество
Диана Русинова: МРРБ обсъжда нови критерии за поставяне на пътна маркировка
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
0
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 дни
Преди са летяли на по-високо, сега са ги накарали да летят толкова ниско, колкото не са тренирали ------///------ Никой никого не може да накара или да му заповяда да лети прекалено ниско и всеки пилот има глава на раменете и може да откаже, дори такова нещо да се случи хипотетично. Но не може да се случи, защото никой не е луд да издава заповед, застрашаваща безопасността. Това са абсурдни тъпотии, които само човек, който не е помирисвал авиация, може да си фантазира.
145
0
 
1
 
! Отговори
бл преди 3 дни
Страничен въпрос: Защо са били планирани полети с детската играчка L-39? Толкова ли не е имало един читав МиГ-29?
144
1
 
2
 
! Отговори
искали са преди 3 дни
да направят Камбана с зависване във въздуха Интерсно е защо не са катапултирали имало е време или са се опитали да спасяват самолета
143
0
 
3
 
! Отговори
Дора преди 3 дни
Не трябваше да рискуват живота на пилотите за авиошоу. Като ще поемат риск, да е за нещо по-важно, за националната сигурност, когато се наложи.
142
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Надцениха височината и не познават машината, вужда се на клипа.
141
3
 
2
 
! Отговори
РАДЕВ ШОУМЕНА... преди 3 дни
Да си ходи дома У ХАСКЬОЙ...! ВВС- НЕ СА ЦИРКАДЖИЙ ЗА ШОУПРОГРАМИ НИТО ИГРИ НА ВОЛЯТА.
140
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Трябва да се разследва пилотът на самолет Румен Радев за умишлено убийство на двамата пилоти..........Не съм казал че Румен Радев е виновен а само че трябва да бъде разследван............. Проверката е висша форма на доверие.....е казал мислител
139
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Фащ взеха парите за самолетите и казаха ще видим. Спомняте ли си че казаха че ще закъснеят 2027-2030г? Хахахаха а дотогава караме таратайки на 50г самолети. БГ е трагедия
138
1
 
1
 
! Отговори
1331 преди 3 дни
До 124Верно ли? Ужас!!!На 13 септември!Започнал е 13 час!В 13 минута!Със самолет Л(уцифер)-39 = 3х13!Възрастта на пилотите 51+28=79-1=78=6х13!Преди тях небето им го начерта Избрания с бюлетина 13!ТОТАЛ=13х13!!!
137
2
 
3
 
! Отговори
Лупи преди 3 дни
До АнонименНяма как да са правили такъв полет преди. Те да не са шотлански бойци? Преди са летяли на по-високо, сега са ги накарали да летят толкова ниско, колкото не са тренирали. Дядото пилот малко се е замаял от напрягането при въртележката и се е забавил с 2-3 секунди, то се вижда на видеото, че пада като пирон надолу, вместо да продължи по кръг.
136
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Оставка на мърлячка Простоглавчев от Сметната палата! Още утре.
135
1
 
2
 
! Отговори
До БАС ДЪРЖА, ЧЕ.. преди 3 дни
".дойдат ли новите самолети от САЩ, саботажите ще нараснат НАД 200%." - - - - Добре че никой не се и кани да ни ги праща, в тази връзка. Може САЩ да са ни обрали, като настоящат тяхна колония, но поне "саботажи" няма да има. Както няма да има и самолети.
134
2
 
7
 
! Отговори
Нали? преди 3 дни
То и като почнаха да гърмят складовете с боеприпаси първо ни информираха,че е "човешка грешка"!Сега като огръмнаха 4-5 склада и завода тогава почнаха да ни казват,че може и да е саботаж-което се и оказа! Сега никой не споменава за тази версия-вероятен саботаж!Защо въоще не се споменава за вероятност?Летището в Графа бе дълго време в ремонт-кой влиза,кой излиза-никой не знае...
133
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Дали има нещо общо с посещението на Радев там малко преди това?! И двамата авиатори се виждат на снимка и видео зад гърба му по време, когато би трябвало да се подготвят за полета.
132
2
 
2
 
! Отговори
До 124 преди 3 дни
И на 13 та минута!!!
131
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Този акробатичен номер е правен МНОГО ПЪТИ ПРЕДИ ДНЕС. НА ВИДЕОТО СЕ ВИЖДА, ЧЕ ИЗЛИЗАТ ДВА ПАРАШУТА ОТ МАШИНАТА, НО НЕ МОГАТ ДА СЕ ОТКАЧАТ ОТ НЕЯ ПРИ ПИКИРАНЕТО. ТОВА ГОВОРИ ПОВЕЧЕ ЗА ТЕХНИЧЕСКИ ПРОБЛЕМ. ЧЕРНАТА КУТИЯ ЩЕ ГО ДОКАЖЕ.
130
1
 
0
 
! Отговори
бл преди 3 дни
"Там приятелят на Том Круз си разбива главата в съкления купол на F-16 " ... Почти позна вида на самолета!
129
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Да не се допуска нито един руснак ,да влиза в България ,за срок эт 10 години ! Да се конфискуват всички руски имоти в България ...СПЕШНО ...
128
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Много ви здраве от Руското военно разузнаване !!! След взривовете във два военни завода , коитоизвършиха ,преди три години ,сега наред е авиацията ..А ние пак си спим ..
127
11
 
5
 
! Отговори
Sikver Wing преди 3 дни
........Истината е Саботаж.........Руски шпиони просто.......