Напрежение на гей парад във Висмар

В няколко града в Източна Германия се проведоха ЛГБТ шествия
15 сеп 2024 08:06, Александър Попов
59
Напрежение на гей парад във Висмар
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В няколко града в Източна Германия вчера се проведоха гей паради, като повечето от събитията бяха съпроводени от засилено полицейски присъствие заради контрадемонстрациите на крайнодесни активисти и страховете от избухването на безредици, предаде ДПА.

Прайд шествия днес имаше във Висмар, Франкфурт на Одер, Хале и Айзенах.  

Във Висмар се стигна до остри пререкания, но в останалите градове гей парадите преминаха безпроблемно. Това беше първият прайд в пристанищния град на Балтийско море, като по данни на полицията в участниците са били около 2000. Същевременно в контрадемонстрацията се включиха около 150 крайнодесни активисти. Двете групи се разминаха в центъра на Висмар, където бяха разположени голям брой служители на реда.

Няколко прайд шествия тази година бяха белязани от агресия и насилие, предизвикано от крайнодесни контрадемонстранти, като най-сериозните инциденти бяха в Бауцен и Лайпциг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: гей парад
Още от За да се разбираме
Таро прогноза за 16 - 22 септември
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 3 дни
Учудващо при толкова мигранти араби ! - е те мюсюлманите не подбират, а германките още повече. Сега там са и украинките, та секса е в разгара си. Вместо октобър фест в Германия сексо-гей фест.
46
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Абе къде сте тръгнали да се занимавате с на хората с кой си лягат светът върви към 3 та световна вие гейовете гледате че в магазина с 10 лв не можете си вземете нищо за ядене не е проблем
45
2
 
11
 
! Отговори
Момичето от Дания преди 3 дни
Познавам и гей, и транс, и други хора с ,,нетрадиционна" ориентация. Никой от тях не е стъпвал на глупавите ,,прайдове". Не искат и да чуят, дори ги оценяват като вредни. Според тях повечето участници изобщо не са ЛГБТ, а са разни леви активисти, някои от които са платени ,,протестъри". Нещо като перманентни професионални революционери, неотроцкисти. Създават раздори в обществото и настройват едни срещу други склонните към екстремизъм групички. ,,Полезни и.иоти"...
44
0
 
1
 
! Отговори
партиен активист преди 3 дни
До Анониментам сме приятел !!!
43
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Еее, в германия гей парадите станаха целогодишно. Обаче, сега когато националистите побеждаваме, на извратените може да им се стъжни.
42
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Колкото и да триете, *** ...ст още не е родил!
41
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Америка - майката на 72 та пола, да си приберат реколтата.
40
1
 
31
 
! Отговори
до 28 преди 3 дни
По скоро трябва да направим паради в подкрепа на семейството и проблемите около отглеждането на децата.Да се говори за това как да се помогне на работещите родители,на децата в училище,на талантливите деца .Например в София има фирми в сградите на които има детски градини.Ето такива паради трябва да има.Обаче хората с деца са заети хора и нямат време да парадират!От работа -в дома и грижи за семейството и децата!Ето на такива хора обществото е длъжник.Те създават бъдещето.
39
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До Анонимен 43 - Те пък са много за гледане, та да се вдигне човек да иде да ги гледа. Жалкото е, че на децата са интересни, а те това и целят.
38
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Ако никой не ходи да ги гледа няма и да има такива паради.Завърта се порочен кръг-те се показват,дразнят някакви други,вдига се шумотевица.А замислете се,че никой не им пречи да правят каквото искат,щом като и паради са им разрешили.
37
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До Анонимен 41 - Каква борба за права и свободи, живеят в демокрация, правата и свободите са еднакви за всички. Точно демонстрация и непрекъснати опити за надмощие над нормалните е това. Нито са забранени, нито толкова някой щеше да се интересува от тях, ако не натрапраха гадното си присъствие.
36
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Това с гейовете е изкуствено създадено. Аз не познавам нито един гей-такъв който да живее с друг мъж или жена дето да живее с друга жена.Друг е въпроса,че някой е решил,че бизнеса му така върви по добре!
35
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Гей парадите отдавна не са само демонстрация на хора с различна полова ориентация, те се превърнаха в символ и движения за широк спектър от права и свободи за различните хора. Сигирно затова толкова дразнят десните и всякакви фашистки кръгове.
34
0
 
22
 
! Отговори
Иван Иванов преди 3 дни
НЕ СЪМ ПРОТИВ *** И ЛЕЗБИИКИТТЕ, НО СРЕЩУ ТОВА ШУМНО ПАРАДИРАНЕ И АФИШИРАНЕ ПО СОРОСКИТЕ СРЕДСТВА ЗА МАСОВА ДЕЗИНФОРМАЦИЯ /СМД / НА СБЪРКАНАТА ИМ СЕКСУАЛНА ОРИЕНТАЦИЯ СЪМ КАТЕГОРИЧНО ПРОТИВ.
33
1
 
8
 
! Отговори
:))) преди 3 дни
До Анонимен 38 А бе,обратеняк нагъл,що зорлен ме караш да вдигна агитките,та да се видите в чудо!?Това ли искаш?Нищо по-лесно,в това не се съмнявай!:)))
32
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Содимия и разврат - това са LGBT!
31
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До Случаен минувачКато им писнало на хората тогава, какво правят на парада. Да отидат другаде. Никой не ги е карал насила да ходят.
30
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Наистина не мога тия хора да ги разбера - нормално всеки като млад прави едни или други щуротии, но това ли е най-важното. Някой пият повече, други подрусват, трети екстремни спортове, четвърти пое.бават повечко, някой път и от техния пол, но какво от това?Има хора бедни, болни и т.н, замърсяването на природата и т.н. - има всякакви каузи дето може да се бори човек и да ива шествия и паради.Те само гейове, та гейове.
29
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Някои хора биха си измислили всякаква причина да нападнат другите.Дори да не е сексуалната ориентация, ще нападнат някой защото е фен на друг футболен отбор.Това се казва токсична мъжественост.
28
3
 
34
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 3 дни
Западна Германия отдавна се е предала пред толерастията и джендъризма, но в Източна Германия хората все още мислят рационално и не приемат тази болест за нормалност. Случайно или не точно така стоят нещата и в Европа