Глобален срив в IT мрежата по света

"Майкрософт" съобщи, че предприема действия
19 юли 2024 10:56, Елка Василева
206
Глобален срив в IT мрежата по света
Снимка: архив, БГНЕС

Масов срив в IT мрежата по света. Големи банки, медийни издания, авиолинии и влакове са засегнати. Първо бяха спрени полетите на летището в Сидни, после беше съобщено за срив на Лондонската стокова борса.

Голяма железопътна компания във Великобритания предупреди пътниците да очакват забавяне в графика заради проблеми с IT мрежата, съобщи БНТ.

На летището в Берлин също са отчетени забавяния. По-късно беше съобщено, че полетите са спрени до 10.00 часа местно време заради технически проблем.

Във Великобритания телевизия "Скай нюз" спря излъчване.

Американският технологичен гигант "Майкрософт" заяви в петък, че предприема "действия за смекчаване" след проблеми с обслужването.

"Нашите услуги все още не работят нормално и има прекъсвания. Продължаваме с усилията за овладяване на проблема“, написаха от компанията в публикация в социалната платформа Екс.

В Англия офлайн е и системата за запазване на часове за медицински прегледи.

Австралийският телекомуникационен гигант "Телстра Груп" също беше принуден да спре услугите. От компанията съобщават в социалната мрежа Екс, че причината са проблеми в цял свят, които засягат услугите на технологичните компании "Краудстрайк" и "Майкрософт".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
4
 
5
 
! Отговори
Олдъс Хъксли преди 2 месеца
Пъпчасалата био маса - тор ИТ специалист , не се счита за бачкатор ?!?! Защо не работиш ли да не би да си почиваш? И да владееш държавните лостове и да наблюдаваш само ? ИТ то се спъва в пътя и не може да се защитава в реалният свят , скоро време ще станете храна за обезумелите Хроми , които ще ви пекат по градовете
51
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Засегнати са банки и етища от САЩ, Великобритания, Израел , Австралия, ЮАР...
50
6
 
3
 
! Отговори
Фед Красивия преди 2 месеца
Партофеля е пълен с български стотачки и *** боли фара ,какво става на Лондонската борса :)
49
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мдаа . Аз като ви казах че запада се скапа и трябва да скачаме от потъващия кораб вие - Нееее Само членството *** на опрай . Членството ще ни занули . Още повече че и Путин им врътна кранчето на тия . В САЩ нещата са много зле . Спират им кредитните карти а така пада потреблението и отива всичко в канала . Сега почнали много лесно да дават зелени карти за САЩ . Искат само две неща . Да си долу горе млад и да нямаш заеми . Проблема на запада е че местното население има много дългове и ще го сменят
48
8
 
13
 
! Отговори
пенционер-ветеран преди 2 месеца
правилната новина е "Срив на Windows 10 причини глобален хаос. Операционната система Windows 10 претърпя глобален срив, който причини хаос в множество компании" - моят комп е с WindowsXP и нямам проблем - взех го от кофата като изпреварих Един ИндоЕвропеец с Кон и Каруца, който също беше Забелязал и набелязал целта до кофата и се движеше с бясна скорост към нея, но аз със бастуна - съм по-бърз!
47
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Някой може ли да обясни какво значи "IT мрежата"??? Или някой пише за неща, които си няма идея, или се ползва Google translate...
46
0
 
0
 
! Отговори
ББ преди 2 месеца
До 51, ето те и тука, хаха.
45
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Банките да спрат да ползват ОС на Майкрософт и проблема ще бъде решен.. заради тия хората не можаха да си плащат чрез пос пос терминалите..
44
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
днес.бг работи, има къде да коментираме..
43
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Айде незапознатите сеирджии бачкатори започнаха да се изказват... MSFT имаха технически проблем. Решен е. Новината е вече остаряла. Наливайте пърцуцата и не се радвайте толкова, че жалката заплатка няма да я получите, ако мечтаете "всичко да спре".
42
1
 
1
 
! Отговори
Грамотният преди 2 месеца
До МЕГА ЗАГЛАВИЕТвоят коментар 'щото е много грамотно написан, нали? :D
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
СлучаЕност? Не мисля...
40
5
 
4
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 2 месеца
Бравос. Сичко да са скапе.
39
3
 
6
 
! Отговори
Хахахах преди 2 месеца
"Нека сичко да спре" - как ще спре "сичко" само може ли да ми обясниш дървен философе?
38
2
 
2
 
! Отговори
Borika преди 2 месеца
A bankomatite rabotjat li?
37
3
 
18
 
! Отговори
МЕГА ЗАГЛАВИЕ преди 2 месеца
Глобален срив (до тук добре) в IT мрежата (в кое?) по света (ами нали е глобален, повтаряте се). В този сайт редовно правят такива семантични грешки. Имам чувство че някой петокласник и пише статиите. Много са негpaмотни.
36
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нека сичко да спре да ви питам тогава как ше си купите ядене с електронни купони, то и без това сакта им е смотан и дава грешки, нарочно да ви кара да ползвате мобилно приложение, и после да ви шпионят целие живот от телефона!
35
1
 
1
 
! Отговори
IT мрежата преди 2 месеца
ХАХАХАХ
34
1
 
21
 
! Отговори
ХАХАХААХХА преди 2 месеца
ТОВА ЗАГЛАВИЕ Е МЕКО КАЗАНО MAЛОУМНО. Коя е тая "IT мрежа" бе гламурник? Хахахах "IT мрежата" вика ахахаха то няма такова понятие нито в учебници, нито дори разговорно. Коя е тая "IT мрежа" дето се е сринала? ХАХААХАХАХАХ
33
0
 
6
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
На мен всичко си ми работи добре днес.