Кремъл: Молдова върви към украинския сценарий, САЩ й доставят оръжие

Русия била притеснена, че Кишинев не спазва неутралитет
19 юли 2024 07:07, Петър Бойчев
387
Кремъл: Молдова върви към украинския сценарий, САЩ й доставят оръжие
Снимка БГНЕС

Съединените щати, прехвърляйки военна техника в Молдова, тласкат Кишинев да реализира украинския сценарий, заяви на брифинг говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от РИА Новости.

"В същото време режимът (на молдовския президент Мая) Санду, под прикритието на европейската интеграция, продължава курса си към милитаризация. На 15 юли Министерството на отбраната на Молдова обяви предстоящото пристигане на следващия партида военно оборудване от Съединените щати, това не е отваряне на училища, не повишаване на благосъстоянието на гражданите, това е тласкане на Молдова към изпълнение на украинския сценарий“, заяви дипломатът.

Захарова отбеляза още, че в проекта за актуализирана национална отбрана на Молдова за 2024-2034 г. се посочва, че действията на Русия представляват заплаха за националната сигурност и конституционния ред на Молдова. Тя също така добави, че независими молдовски експерти казват, че в близко бъдеще, противно на волята на молдовския народ, властите на страната ще се откажат от конституционния неутралитет на страната.

По-рано Министерството на отбраната на Молдова съобщи, че на 15 юли Кишинев е получил партида военна техника от Съединените щати за национално и международно обучение и учения на армията, пише Фокус.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


387
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
9
 
16
 
! Отговори
ХХХ преди 1 месец
Ахахахаааааааааааа еййййй най умните ще излязат "миротворците" как само хитро вкарват в беля държави които им отърва ....как запалиха Близкия изток и за това беше виновен един човек от една пещера.....Как само наливат бензин в знак на "помощ" ако избухне пожар нали да се гаси по лесно ......Искат да разширят конфликта и това е ...жалко за Европа че не го осъзнава ....Ако САЩ искаха толкова много да защитят съюзниците си от лошата Русия ...защо не ги нападнат директно ами ползват ...я Украйна ..
30
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Янките обграждат Русия с свои марионетки а един заспал Наришкин за какво е инсталиран никой не знае или знае.
29
26
 
13
 
! Отговори
абе преди 1 месец
нещо санкциите май спряха, разбраха че да плашеш куче със салам не върви, руската икономика процъфтява, а ЕС се търкаля надолу...
28
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И там ще направим война. Няма да се проваляме като с Беларус. Ще ги лъжем за НАТО и ще даваме оръжие, докато се почувстват силни да нападнат Приднестровието. Ще подкрепяме.
27
17
 
13
 
! Отговори
СВОЙ преди 1 месец
Много гнусни либералчеата тука.Шушумиги,парите от посолството са мижави в сравнение с това,което може да изкарате с нормален труд.Ама гнусната ви душица се радва на тези мръсни пари.
26
7
 
23
 
! Отговори
Mr . STARBUCKS преди 1 месец
До Казанлък Сергей Лавров е коня А тази е кобилата
25
24
 
2
 
! Отговори
Шефрет преди 1 месец
Ами то не е лошо като идея и Молдова да се напълни с вдовици. Повече вдовици за тях,повече удоволствия за нас.
24
8
 
13
 
! Отговори
До 23 преди 1 месец
Засега само плащаме. Още нищо не са ни доставили.
23
20
 
20
 
! Отговори
Казанлък преди 1 месец
Тая не ви ли е малко грозна кат жена е? Малко на кон не ви ли прилича?
22
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
пyтлep и компания могат да *** колкото си искат... можем само да им се смеем
21
18
 
32
 
! Отговори
Подсказвам преди 1 месец
Демилитаризация и денацификация на русия! Това е нужно на света, за да го има!
20
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На Мен ми се ходи в тоалетната, имам Американска тоалетна хартия! Да в ползвам или не? Знам ли какво ще ми се случи! Тази леела изглежда много зла!
19
23
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поредното фашизоидно изказване на Кремъл. Молдова следвала сценария на Украйна, защото иска да се защитава от заплахите на Кремъл. Демократично избрано правителство и президент било "режим". Фашизоидно!
18
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В България и в Македония , НАТО също дава оръжие! И Нас ли или и Македонците ще нападат? И как ще стане това?
17
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Звачи всяка страна вече трябва да иска разрешение от Русия за въоражаване?!
16
23
 
16
 
! Отговори
Русофили Внимание! преди 1 месец
Има опасност Руската Федерация да спре са съществува до края на годината!! Не е стара държава!! България, Гърция, Англия, Франция, Швеция, Германия, Австрия са създадени много преди това недоразумение пPocия!! Както и София е фалшива столица на България вместо Пловдив!!
15
31
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Свършиха украинците, ще доставят молдовско пушечно на фронта. Защото петродоларът свършва, а с това свършва и САЩ. По подобни причини сатанистите от сащ сринаха Ирак, Либия, Венецуела (там не успяха, защото руснаците ги спряха) и т.н. За неразбраните в момента на живо тече "Агонията на хегемона" и САЩ се опитва да въвлече колкото се може повече държави, за да се размие отговорността накрая.
14
20
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма по-*** и гнусна държава от московия. Нападаш някого, окупираш го и казваш че САЩ са виновни. Дано я унищожат. Нечовешка руска гнус
13
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Правилно! Като се има предвид "миролюбивия" съсед. русия има вече МЗ - Министерство на Заплахите.
12
11
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Викаш русия напада други държави, ама САЩ били виновни. Странно.