Вицешампионът на България Черно море приключи участието си в евротурнирите през този сезон. Отборът на Илиан Илиев загуби с 1:2 от Апоел Бер Шева на стадиона в Разград пред повече от 5000 зрители. В герой за гостите се превърна защитникът Елдер Лопес, който вкара двата гола за победата след две статични положения. Андреас Калкан вкара почетното попадение за "моряците" след красиво изпълнение на пряк свободен удар.

В десетата минута Черно море отправи първият си удар, когато Мазир Сула стреля от дистанция, но вратаря Марчиано изби. В 25-та минута дойде студеният душ за домакините, когато центриране на близката греда намери Елдер Лопес, който нямаше проблем да намери мрежата зад Пламен Илиев – 0:1. Осем минути по-късно „моряците“ получиха право да изпълнят пряк свободен удар в опасна близост до Марчиано. Румънецът Андреас Калкан с чудесен премерен шут завъртя топката над стената и възстанови равенството в мача – 1:1.

В началото на второто полувреме грешка в защитата на Черно море позволи на играч в червена фланелка да шутира опасно, но топката мина на сантиметри от вратата. Секунди по-късно отново липса на концентрация у играчите на Илиан Илиев позволиха на Сафер да стреля, топката обаче се отклони в страничната греда.

В 64-та минута отново статичните положения бяха смъртоносни за варненци, когато след центриране от свободен удар отново Елдер Лопес бе непокрит и отбеляза второто си попадение в мача за 1:2. Черно море потърси ново изравняване и създаде няколко опасни ситуации, но ударите на Дуду не затрудниха вратаря на Апоел Марчиано.

В 82-та минута резервата Брено получи топката в наказателното поле, но хвърлил се в краката му защитник на гостите изби в корнер. Пет минути по-късно отново Брено стреля с глава, но топката мина над напречната греда. В следващата атака след разбъркване в малкото наказателно поле Исмаил Иса опита странична ножица, но не уцели добре топката и тя излезе в аут.

В следващият кръг на Лигата на конференциите футболистите на Апоел ще срещнат чешкия Млада Болеслав, който отстрани Трансинвест с общ резултат 3:0 от двата мача.

Още за двубоя може да четете наgol.bg