8 причини диетата ви да се проваля

Храните се твърде бързо
3
8 причини диетата ви да се проваля
Снимка: Istock

Ако сте решили да свалите някой килограм преди началото на летния си отпуск, сигурно ще забележите, че това е доста трудна задача. Въпреки усилията, които полагате, вие виждате, че диетата ви се проваля. Кои могат да бъдат основните причини за това?

Ядете твърде много

Много хора, които имат проблеми със загубата на тегло, консумират твърде много калории. Това може да се случи по няколко причини:

Не следите какво ядете

Проучванията показват, че следенето на приема на храна помага при загуба на тегло. Хората, които проследяват калориите си в хранителни дневници или снимат храната си, постоянно губят повече тегло от хората, които не го правят. Въпреки това проследяването на хранителния режим може да бъде потенциален риск за хората с хранителни разстройства, за които броенето на калории и проследяването на консумираната храна може да влоши вредните странични ефекти.

Имате склонност към преяждане

Преяждането включва бързо изяждане на големи количества храна, често много повече от необходимото на тялото ви. Дори ако преяждате със сравнително здравословни храни като ядки или черен шоколад, това пак може да ви попречи да отслабнете. Много хора преяждат от време на време, което може да допринесе за увеличаване на теглото. Ако преяждате често за продължителен период от време, помислете за посещение при медицински специалист, който да прецени дали имате хранително разстройство, свързано с преяждане.

Източник: Защо диетата ви се проваля? 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: диетакалориипреяждане
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ям по 1 път на ден
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
диетите са стрес и увреждат здравето