Сноудън: Арестът на Павел Дуров е срещу свободата на словото

Принизява както Франция, така и света, смята той
25 авг 2024 19:11, Александър Попов
81
Сноудън: Арестът на Павел Дуров е срещу свободата на словото
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият сътрудник на разузнаването на САЩ Едуард Сноудън разкритикува ареста на създателя на приложението "Телеграм" Павел Дуров от френските власти, предаде ТАСС.

"Арестът на @Durov е посегателство срещу основните човешки права (на свобода) на словото и сдружаването. Изненадан и дълбоко натъжен съм, че (френският президент Еманюел) Макрон падна дотам да взема заложници като средство за получаване на достъп до частни комуникации. Това принизява не само Франция, но и целия свят", написа Сноудън в платформата "Екс".

Още по темата
След като напусна САЩ, разобличителят и бивш служител на американската Агенция за национална сигурност (АНС) получи убежище в Русия, а преди две години - и руско гражданство.

Според руската депутатка Мария Бутина арестът на руския милиардер Павел Дуров, основател и собственик на "Телеграм", показва, че свободата на словото в Европа е мъртва.

"Павел Дуров е политически затворник - жертва на лов на вещици от страна на Запада", заяви Бутина пред Ройтерс. "Арестът на Павел Дуров означава, че свобода на словото няма, че свободата на словото в Европа е мъртва", допълни тя.

Бутина, която прекара 15 месеца в американски затвор за това, че е действала като нерегистриран руски агент, а сега е депутат от управляващата партия "Единна Русия", каза, че според нея Дуров е бил арестуван в опит на Запада да получи контрол върху "Телеграм".

"Сега, по същество, те имат заложник и ще се опитат да изнудват Русия, ще се опитат да изнудват всички потребители на "Телеграм", и не само ще се опитат да получат контрол, но и да блокират мрежата тук, в Русия", отбеляза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: сноудънПавел Дуров
Още от Свободно време.
Таро прогноза за 2 - 8 септември
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
11
 
1
 
! Отговори
Сноудън Крепостика преди 3 седмици
До Грозната истина Грозната истина е, че тоя младеж, откакто продаде родината си, не може да служи на руските фашисти за нищо друго освен за е такава пропаганда. Намери ПОНЕ ЕДНО негово изказване, което критикува "свободата на словото" в родната му Русия. Намери ПОНЕ ЕДНО негово изказване, което критикува руските престъпления в Украйна. Такъв активист за "свободите" е господин Крепостника.
38
9
 
1
 
! Отговори
Слава на Украйна преди 3 седмици
ЕС да конфискува платформата Телеграм в полза на Украйна! Или да дадът накакви пари на Дуров и да я купят. И без това на него в затвора пари няма да му трябват
37
4
 
4
 
! Отговори
Грозната истина преди 3 седмици
Интересно - значи Дуров живее в Дубай, защото в Русия ще го арестуват, компанията му е в Дубай, защото в Русия ще му я откраднат и го притискат да вкара червей, руското правителство му открадна Вконтакте и го хариза на сина на Песков, обаче като го арестуват във Франция, тия дето го чакат да го арестуват в Москва са възмутени.
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дуров е наивник който не разбира нищо от политика и държавност, той още живее в приказките от филмите за наивници за демокрация свобода на словото и други такива несъществуващи еднорози. Никое правителство няма да позволи в неговата платформа да се организират протести и бунтове. Да пита Зукърбърг и Мъск дали им е разрешено ако не вярва. Сега като е в ОАЕ и някой организира протести дали няма да му дръпнат пак шалтера. ОАЕ е диктатура и никой няма да посмее да организира каквото и да е.
35
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Гответе се за комунизъм и тотална диктатура, ако спечели Камала
34
0
 
3
 
! Отговори
Черепа преди 3 седмици
До Анонимен 35 И аз затова се преместих в Дубай.
33
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Написаното не е от Сноудън, а от офицер от КГБ контролиращ неговите изяви във Фейса.
32
3
 
4
 
! Отговори
poto преди 3 седмици
абе вие американстите кво става с вашата демокрация бе то демокрацията ви е скрита диктатура,ловят убиват и съдят хора по света за различно мнение от тяхното то това демокрацията е по страшно и от комунизма
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ето го Павел Дуров при Тъкър Карлсон: Каза че се е опитал да работи в САЩ, но там ФБР му поискали да вгради шпионски софтуер, за да следят потребителите, големите демократи! Освен това в Сан Франциско са се опитали да го ограбят улични престъпници и това е сложило край на опитите му да се мести в САЩ. Той си е мислил, че САЩ е свободно както го изкарват по филмите, но там си е полицайска държава с тенденция да стане военна диктатура, полицията скоро няма да може да се справи с бандите.
30
3
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 седмици
Тоя си проси Тромби, щото защитава враг на Путин!
29
6
 
8
 
! Отговори
Сноудън Крепостния преди 3 седмици
За да разберете докъде е пропаднал тоя крепостен на снимката се опитайте да намерите кога за последен път е критикувал "свободата на словото" в собствената му нова родина Русия.
28
1
 
4
 
! Отговори
Антисоросоид преди 3 седмици
Евр..ейска диктатура искат всички социални мрежи да контролират, иначе излизат наяве пъклените им планове.
27
1
 
8
 
! Отговори
мдаа преди 3 седмици
И както каза Мъск, след време за един лайк в Европа ще разстрелват.
26
6
 
8
 
! Отговори
Сноудън Крепостния преди 3 седмици
А, не е казал какво иска Кремъл, току виж се озовал на първа линия на фронта. Вече е руски гражданин, няма хъка мъка ....
25
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Какво друго би могъл да каже руски(!!!) гражданин Сноудън? Докато беше американец можеше да говори каквото си поиска, сега - само каквото се очаква от него. Можем ли да си представим да критикува Кремъл или лично Путин? Ами не, не и не.
24
2
 
13
 
! Отговори
До 20 преди 3 седмици
Ами това си е чиста порнография. Излагат се как гори като кибрит Абрамс и Patriot, Hammers. Заснетите кадри са удар по репутацията на целия оръжеен комплекс на Запада.
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пребий гербав крадец! Спаси едно българско дете от бедност!
22
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Чакам да арестуват собственика на "Солинген"! Хората вчера са клани с нож от тая марка!
21
0
 
5
 
! Отговори
До пияницата преди 3 седмици
А според теб как е тp0ле? Кажи лично мнение, остави Сноудън! Всичко е точно, демократично и редно е това, което правят, така ли?
20
9
 
2
 
! Отговори
Българин преди 3 седмици
До Анонимен 4 "Ами кажи - не е ли прав Сноудън?" Ако с продукта, който си създал се извършват престъпления, и ти можеш, но не искаш да ги предотвратиш, нямаш нищо общо със "свободи", тъй че, не, не е "прав Сноудън". Всъщност, ТОЧНО това ми показва, че работи за Кремъл - щото не е прав, но бърза да се изказва в защита на Дуров.