Азов върна част от източния град Ню Йорк на Украйна

Това е първи украински успех в тази част на фронта
144
Азов върна част от източния град Ню Йорк на Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна твърди, че е завладяла отново част от източния град Ню Йорк, което е първият успех на Киев в тази част на фронта от месеци, предаде АФП.

Съобщението дойде след месеци на напредък на Москва в Източна Украйна и ден след като президентът Владимир Путин заяви, че е целял да завладее целия регион Донбас.

Контраатаката на Киев се случи само две седмици след завладяването на Ню Йорк от руснаците. Преди войната градът имаше население от около 10 000 души.

„Благодарение на високия морал, кураж и професионализъм от бойците на бригадата, Азов успя да стабилизира ситуацията и да си върне контрола над част от Ню Йорк“, обяви в социалните мрежи бригадата Азов, водеща боеве в региона.

Русия твърдеше, че е завладяла Ню Йорк в края на август. Градът се намира на юг от Торецк, където се водят интензивни боеве от седмици.

Киев се затруднява да държи линията от тази част на фронта, докато Москва продължава да напредва, въпреки нахлуването на Украйна в руската област Курск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още по темата: Войната в Украйна
Още от Свободно време.
Таро прогноза за 9 - 15 септември
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
15
 
21
 
! Отговори
Караджата преди 1 седмица
Цялата либерална шайка кви.чи против "крайно десните" в Европа,но се кефи на крайно десните в Украйна.Шизофрения.
33
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
франк Синатра: New York, New York; Путин (фалшиво): Торецк, Донецки пак Ню Йорк.
32
17
 
14
 
! Отговори
До 20 преди 1 седмица
Ами не става само с пари, защото с тях не можеш да си купиш украинци дето да воюват за Зеления Клоун
31
14
 
21
 
! Отговори
Караджата преди 1 седмица
Еврожендъра най се радва на украински фашисти
30
16
 
28
 
! Отговори
До 32 преди 1 седмица
Ами да си казват, какво си искат факт е ,че Зеленски проси и разтяга локуми дето и децата не вярват на тях,а в Европа вече никой не го иска
29
15
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Зеления наркоман пак опря до нацистите от Азов.
28
21
 
19
 
! Отговори
Овенен Тактик преди 1 седмица
От Кремъл казват, че това е тактика и тази тактика продължава повече от 900 дни. Загубването на СеСеСеРетата също беше тактика, а тоже и разпадането на соц.лагера. Големи тактици и умници са кремълчани - разсмяха целия свят.
27
13
 
8
 
! Отговори
До 27 преди 1 седмица
Ами да напишат въшливите украински копейки стига са просили
26
20
 
18
 
! Отговори
До 25 преди 1 седмица
Ами такива са украинците копейки, дето България тегли заеми да храни такива нагляри марш обратно в Урколадия.Да живее България
25
4
 
10
 
! Отговори
До 16 преди 1 седмица
Да, това може да се случи само в нашата преса. За подобна вражеска пропаганда в САЩ, ФБР и Сикрет Сървис вече си казаха думата. В България думите "свобода" и "свободия" се тълкуват, като синоними, но няма да е за дълго. Наивниците ползващи VPNs все още не са загряло, че виртуалните частни мрежи въобще не ги скриват, дори и да ползват OS Kali Linux or TOR.
24
17
 
22
 
! Отговори
Караджата преди 1 седмица
Азовците се набутаха в чорап обградени от три страни.Ще наторят земята.
23
25
 
20
 
! Отговори
Въпрос преди 1 седмица
Хайде една копейкаВъшлива да напише коя от първоначалните цели на "СВО" досега е постигнал кремълския пcиxoпат!Или поне 1% от някоя?
22
17
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тия Азов не бяпа ли фашисти?
21
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Копейките саа предатели и не са хора. ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! Копейките - вън!
20
19
 
12
 
! Отговори
Рашистите в преди 1 седмица
Ню Йорк са получили от Азов стотици билети за концертите на Кобзон....
19
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"ден след като президентът Владимир Путин заяви, че е целял да завладее целия регион Донбас" - Имате къса памет. На 24.02.2022 г. президентът Владимир Путин заяви, че цел на СВО е освобождаването на Донбас и Новорусия, демилитаризация и денацификация на киевския режим.
18
8
 
25
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
В този град имаше окръжени украински военни в един добре укрепен завод. Няколко стотин човека. Азов не е върнала нищо, а проби санитарен коридор в рамките на ден, през който да си изтеглят обкръжените войници. Колко са загинали в тази операция, не се знае. В момента руската армия е вече в завода след изтеглянето и обратно е взела по-голяма част от позициите на отворения коридор.
17
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
схаххахахах един вид печелят ли? я хапчетата!
16
5
 
10
 
! Отговори
КОй издържи !!! преди 1 седмица
КОй издържи ,а ще издържи тоя със повечето пари ! Парата прай борбата --щото парата прай раната ама и оръжието ! Броя на руснаците във един момент момент може да няма значение ! И веднага се почва ама те са ядрена сила ,е да де ама ако хвърлиш 2-3 ядрени оръжия върху Киев тогава бате няма кой да сто и да те гледа какво правиш
15
2
 
16
 
! Отговори
Не се шашвайте преди 1 седмица
Става въпрос за района на Донецк. Там съществува град, който до неотдавна се е наричал Дзерженск, а днес се казва Торецк. Недалеч от него се намира въпросното малко градче, което е основаано по времето на Екатерина Велика от менонити (анабаптистки клон на християнството).От основаването си чак до средата на 20-и век това градче наистина се е наричало Ню Йорк. После потомците на неговите основатели били депортирани, а градчето преименували Новгородское. През 2021 г. върнали старото му име Ню Йорк