Великобритания разреши на Украйна удари дълбоко в Русия с техни ракети?

Лондон предостави далекобойните Storm Shadow
Обновена: 12 сеп 2024 11:15 | 12 сеп 2024 11:11, Петър Бойчев
472
Великобритания разреши на Украйна удари дълбоко в Русия с техни ракети?
Снимка БГНЕС

Обединеното кралство вече е взело решение да позволи на Украйна да използва крилати ракети Storm Shadow за удари срещу цели в Русия.

Източници на The Guardian в британското правителство съобщиха, че решението да се позволи на Украйна да нанесе удари със западни оръжия по цели дълбоко в призната руска територия вече е взето. Това обаче се очаква да бъде обявено в петък, след като британският премиер Кийр Стармър се срещне с президента на САЩ Джо Байдън.

Източниците добавиха, че съвместното посещение на Блинкен и Леми в Киев в сряда за среща със Зеленски не би се състояло, ако не беше взето положително решение за Storm Shadow. Но британците определят публичното изявление за ракетите с голям обсег в Киев като прекалено провокативно и затова нямаше изявление.

Според The ​​Guardian държавният секретар Блинкен също "намекна“, че Вашингтон е взел подобно решение относно ракетите ATACMS. Според Блинкен САЩ са били готови да адаптират своята политика в Украйна в зависимост от ситуацията на бойното поле "от първия ден“ и "ще продължат да го правят“, пише Фокус. 

Разрешение за удари навътре в Русия с техни ракети даде също и Нидерландия.

Първите дипломати на САЩ и Великобритания Антъни Блинкън и Дейвид Лами проведоха среща в Киев с украинския президент Володимир Зеленски, като обявиха нова помощ за страната му. Отразявайки събитието, западната преса е насочила вниманието си най-вече върху въпроса за ударите с ракети с голям обсег навътре в руската територия, за което Украйна отчаяно настоява.

В рядко съвместно посещение в чужбина държавният секретар Антъни Блинкън и британският външен министър Дейвид Лами се срещнаха с висшите лидери на Украйна в Киев, за да обсъдят укрепването на украинската армия и дали да ѝ се позволи да използва далекобойни ракети за удари дълбоко в Русия, съобщава „Ню Йорк Таймс“. Изданието отбелязва, че срещата се провежда, докато администрацията на Байдън се бори да ограничи помощта за Русия от Иран, Северна Корея и Китай и докато президентските избори в САЩ започват да хвърлят сянка над конфликта.

Според „Уолстрийт Джърнъл“ Блинкън е дал сигнал, че Западът обмисля дали да позволи на Киев да нанася удари дълбоко в руска територия със западно оръжие, след като Русия е добавила ирански балистични ракети в арсенала си и е предприела контраофанзива в Курска област, целяща  изтласкването на навлезлите в нея миналия месец украински сили.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


472
Още от Русия
Киев: Руските удари могат да предизвикат ядрена криза
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
379
1
 
2
 
! Отговори
Българин преди 4 дни
Медведев много ясно се изрази Великобритания ще бъде потопена Русия ще ви плати с лихвите ясно и просто и неизбежно
378
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Цената на оловото за текстилни нужди и одежди, Народе умен расте ли расте. . .
377
1
 
0
 
! Отговори
Гъстилондонскимъгли преди 4 дни
А чадър де .
376
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Мисля , че е крайно време някой да заличи Англия от картата на света. От векове тормозят цяла Европа. Ден-два ще има вой и олелия но после всичко ще се забрави. Пък като се види какво по-добро място е станал света без нея може и паметник да построят на този дето ще го направи.
375
2
 
4
 
! Отговори
Хубава новина преди 4 дни
Време беше.
374
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Англия е само 109 хил кв. км само. Не разбирам защо се правят на гръмогласни. Шотландия, Уелс и Сев. Ирландия добавят останалите 135 хил. кв.км. В Шотландия Уелс и Сев. Ирландия езикът и граматиката са съвсем друга езикова група.
373
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Така си слагат грях на душата,защото стрелят по невинни и после оторе им ги връщат в естествен вариант под формата на сенчеста буря както се превежда името на Storm Shadow.Тази година там е било едно наистина студено лято.8 г. дрогирани азовци са рормозили хората от Донбас,а вие ги подкрепяте.В Крим пък са изгонили Прегрешенко с думите "мафия",защото е искал частен плаж да си прави.Самите хора там не искат киевския режим и чакат руснаците да ги освободят от корумпираните.
372
4
 
6
 
! Отговори
Смешник преди 5 дни
Великобритания да внимава да не получи ответни удара дълбоко в собствената си територия
371
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Не мисля, че Великобритания ще липсва на някого, ако Русия реши да я изпече термоядрено.
370
7
 
5
 
! Отговори
Батко Анал преди 5 дни
Лавро и Путин я са живи до Коледа, я не са.
369
7
 
6
 
! Отговори
Швейк преди 5 дни
Брътвежите на копейките предизвикват единствено смях
368
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Русия и Китай са такава стратегическа военна мощ, с която САЩ не могат да се съревновават. Но към тях трябва да добавим и Северна Корея, голяма държава която също има стратегически оръжия, и която няма да се поколебае да го използва.
367
5
 
1
 
! Отговори
Ми то удари преди 5 дни
По Руска територия и контраудари с тактически ядрени глави..
366
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Слава Путину ! Да, БВП 20 трилиона, а в САЩ са с цели 25 трилиона. И какъв дълг има само Русия... Цели 360 милиарда срещу 35 трилиона на САЩ. Направо са на умирачка руснаците. Странно САЩ по показатели за дълг са фалирали- 140% дълг спрямо БВП, а изпадналите руснаци са перфектни- 13.9% дълг. Продажните политици в името на плана да вкарат света във война или по друг начин да направят големия ресет просто съсипват икономиките си, но пък поне шашкъни да им вярват има бол като теб.
365
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Бил Гейтс- "Ако няма война, ще има следваща пандемия". Засега ръчкат още по плана за война. Много се разбързаха нещо тия дни. Явно господарите са тропнали по масата да се действа.
364
1
 
11
 
! Отговори
Фитока преди 5 дни
И досега без разрешение с какво стреляха по Кримския мост? Са ми по Белгород с касетъчни,които им ги дадоха уж само за фронта? Запада си играе с огъня,за да повдигне духа на украинската армия.Не е едно и също да го правят и да се твърди,че е без разрешение и да го правиш с официално разрешение,което е по-голямо предизвикателство за имиджа на Русия,отколкото самото изпълнение на 200-300 км,а Москва е на 600 км.
363
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Срещата в Киев е не Зеленски да представи, а на него да му предоставят местата, които трябва да удари. Ако се провали, а той ще се провали, заминава директно за там, откъдето никой не се е върнал...
362
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Смятах да си купувам нова кола, но ако ме ми разрешат да я карам? Ясно ли вие драги евро-всякакви, че сте като магарета на морковче? Разрешават ви това, не ви разрешават онова... Утре ще ни заповядат да си направим децата *** и като ви гледам акълите, юоже да не дочакате, а предварително да им резнете топченцата... И като ви кажат, че войната е САЩ и Русия срещу Европа не се напъвайте да отричате. Следва ядрен апокалипсис, режисиран от първа атомна САЩ. ДА ГО СМУКНАТ БЕДНИТЕ!
361
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
нормално, русия разруши 25/30% от украйна, време е, и русия да си понесат последствията от това което те сами започнаха, тогава вече путин може да го свалят самия руски народ, когато видят войната лично и ги лишат от жилище, ток, вода, както русия прави с украйна
360
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Хакери от EvilWeb са хакнали софтуера на АТАCMS. Информацията е вече в Интернет. Така тайните на най-големият производител на военна техника Lockheed Martin вече са достъпни за всички.