Бекъм прелетя океана, за да се сбогува със Свен-Горан Ериксон

В Швеция днес е погребението на знаменития футболен специалист
Обновена: 13 сеп 2024 11:20 | 13 сеп 2024 11:19, Красимир Ангелов
3

Снимка: БГНЕС

Швеция и футболният свят се прощават днес с известния футболен треньор Свен-Горан Ериксон. Бившият селекционер на Англия, Манчестър Сити, италианския Лацио и португалския гранд Бенфика почина на 26 август на 76-годишна възраст. Той ще бъде погребан в шведското градча Торсби.

През януари Ериксон каза в откровено интервю, че му остава "в най-добрия случай" една година живот, след като бе диагностициран с рак.

Още по темата
"Всички разбират, че имам болест, която не е добра, и всички се досещат, че е рак, и е така. Знам приблизително, че може би в най-добрия случай ми остава година, в най-лошия - малко по-малко, а в най-най- добрия може би дори повече. По-добре е да не мислим за това" каза Ериксон.

По свое изрично желание шведът прекара последните месеци от живота си възможно най-публично, така както искаше, и светът му помогна в това. За разлика от почти всички известни личности, които крият до последно тежката си диагноза, шведът предпочете да разкрие веднага състоянието и си да изживее последните си дни, като получи приживе признанието и любовта, които е заслужил.

"Надявам се, че ще ме запомните като позитивен човек, който се стараеше да дава всичко от себе си. Не съжалявай, усмихни се! Благодаря ви за всичко, треньори, играчи, публика.

Всичко беше фантастично. Грижете се за себе си, грижете се за живота си и го живейте. Сбогом!“, завършва той последните си думи във видео за филма "Sven".

На поклонението пред футболният специалист, освен двете му деца, присъства и баща му, който е на 96 години. Да се прости с Ериксон дойде и футболната легенда Дейвид Бекъм, който от години живее в САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от ЕС
В цяла Европа радикалните левица и десница станаха неразличими
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Пиарната го завлече.
2
9
 
2
 
! Отговори
Любопитен преди 4 дни
Защо не се е качил на самолет, а е летял над океана? Ами ако беше получил схващане на крилата и бе паднал в океана?
1
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Добре че не е преплувал океана :)))