Лекарят на Маричков: Беше здрав, подозирам инфаркт

Прегледал е музиканта пет дни преди да почине
Обновена: 16 окт 2024 12:57 | 16 окт 2024 12:55, Инна Ангелова
42
Лекарят на Маричков: Беше здрав, подозирам инфаркт
Снимка: БГНЕС

“Кирил Маричков беше здрав! Пиеше само лекарства за кръвно и се оплакваше от болки в прешлените”, каза отоневрологът д-р Боримир Фурнаджиев, специалист по уши, нос, гърло. Той е известен като д-р Бари и беше близък приятел с Маричков.

Пред “24 часа – 168 истории” разказва, че е видял музикантът на 7 октомври, 5 дни преди да почине.

“Прегледах го, а той ми донесе билети за юбилейния му концерт на 30 октомври. Аз следя гласа му и в понеделник дойде да погледна гласните му връзки, защото вървяха турнетата му. Направихме си снимка. Вероятно последната му. Прегледах всичко - и носа му, носоглътката, ушите. Нямаше никакъв проблем. На апаратурата видях и вестибуларния му апарат. Не залиташе. След като ми даде билетите, поисках да си платя, но той отказа. След това, в сряда (9 октомври) ми се обади, че гласът му се е оправил, но слухът му не е напълно добре", споделя д-р Бари.

"Казах му да минат концертите и може да се видим, а сега, ако има нещо, да слага олио два дни. Това са неща от кухнята. Слухът му е добър за годините, но вече не можеше да различи скъпа цигулка от евтина. Това е нормално, защото с напредване на възрастта отслабват т.нар. обертонове. А гласните му връзки поддържах с лекарства и капки в носа. Единствено се оплакваше от болките в прешлените. Сподели ми, че се е смалил с 4 см заради тях. Сложили му костен цимент в 4 прешлена. Заради този проблем ходеше и по-бавно. С интелекта и разговорите обаче нямаше проблеми. И в петък прочетох лошата новина. Стана ми странно, като съобщиха, че е паднал изведнъж по лице, без дори да си е сложил ръката, за да се предпази. Може и инфаркт да е получил”, разказва специалистът.

Двамата се познават от 20 г., но стават близки преди около 10 г., когато певецът търси помощ от лекаря, защото е паднал гласът му.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от САЩ
Доналд Тръмп прозря: ЕС е заплаха за Америка
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Иван Лечев уби Маричков.
9
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
След 75 трябва да се намалят някои активности.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
А днешния паднал режисьор?НЕЩО ВЗЕХА ДА СЕ ХВЪРЛЯТ ОТВИСОКО ВСИЧКИ
7
1
 
7
 
! Отговори
Тоя преди 3 часа
лекар препоръчва олио!? Явно е замръзнал в 70-е!
6
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Няма смисъл да ровите - причината се нарича ЕГН
5
2
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 3 преди 4 часа
Относно падането като талпа. Имахме колега, който редовно се напиваше яко, когато има някакво празненство в службата. И после, като си тръгнем на групи, този човек вървеше уж горе-долу стабилно, но изведнъж се спира като че ли стъпалата му са заковани за тротоара и полита напред точно като талпа, без да протяга инстинктивно ръце за да омекоти удара от падането. Това наблюдавах неколкократно. Затова, когато тръгне с нас и е пиян, много внимавахме до него да има здрави мъже, за да го подхванат.
4
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Той му прегледал ушите и носа и нищо му немало... Медицина да искаш! Поне знаем, че не е умрял от проблеми в ушите и носа...
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Напълно възможно е след като внезапно се е спънал и залитнал, да се е стреснал от това и в този момент да е получил сърдечен арест.
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Тоя лекар е открил топлата вода,ми кво да е бе като е паднал като талпа или ще е инфаркт или як инсулт.
1
16
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 4 часа
Ами като се прави на Лили Иванова е така. Гръмнало му сърцето накрая.