Украйна е атакувана от над 130 руски дрона

Атаката с дрон е причинила пожар в частна резиденция
16 окт 2024 16:46, Гергана Попова
16
Украйна е атакувана от над 130 руски дрона
Снимка: БГНЕС/ EPA

Русия изстреля един от най-големите си залпове с дронове срещу Украйна през последните месеци, насочени срещу Киев и други градове и разпалвайки пожар в индустриално съоръжение в западния регион Тернопол, съобщиха официални лица, цитирани от Ройтерс.

Още по темата
Противовъздушната отбрана е свалила 51 от 136 безпилотни летателни апарата, използвани в атаката, съобщиха военновъздушните сили в показанията си. Двадесет дрона все още са във въздуха, а 60 са в неизвестност, вероятно след като са били прихванати от системи за електронна война, се добавя.

Почти 50 пожарникари гасиха "мащабен пожар" в Тернополска област, написа военното управление в приложението за съобщения Telegram.

„Няма пострадали“, се казва в съобщението, което отказва да назове името на засегнатото съоръжение.

Военновъздушните сили коментираха още, че Русия също е изстреляла две ракети по северните райони на Чернигов и източния Донецк, но не казаха какво се е случило с тях. Няма незабавен коментар от Русия за последния й удар.

Атаката с дрон е причинила пожар в частна резиденция в район извън столицата и е нанесла щети на няколко други сгради, според губернатора Руслан Кравченко.

Регионът е бил под въздушна тревога повече от 12 часа заради атаката. Кравченко заяви, че няма жертви.

Всички дронове, насочени към Киев през нощта, са унищожени и няма съобщения за щети или ранени, каза Сергей Попко, началник на градската военна администрация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от Русия
Русия погва и децата, които се идентифицират като животни
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
3г великата армия смях
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Свалили 51 от 136, ало редактора, ай малко по-сериозно и отговорно. Обърнал си числата, мой човек! Свалили са 136 дрона от 51 изстреляни. Всеки са го сваляли по два пъти и малко.
14
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
До 13А САЩ да не би да са империя на доброто. Я сметни колко войни са подпалили )))Нито една, другарю. Всички впйни са провпкирани от враговете на САЩ.
13
3
 
7
 
! Отговори
ЪхЪ преди 1 час
До @ @ @ А САЩ да не би да са империя на доброто. Я сметни колко войни са подпалили по света и колко хора са избили. И кой първи и единствен досега е използвал ядрени бомби???
12
3
 
7
 
! Отговори
Днес преди 1 час
Руските войски са на 6 км.от Купянск,укровермахта бяга.
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Доактовете. 2. Ти какво, като американец ли се изживяваш? Руснаците са зло за САЩ. За САЩ и Китай е ьло , и Иран, и Нигер , и всеки който не им дава да го грабят. Гледай си локвата жабче, не се нареждай до атовете
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Колкото повече украйна губи на бойното поле, толкова по-ожесточена става медийната пропаганда срещу Русия. Но каквото и да си говорим, рано или късно всичко лъсва. Русия отново ще победи фашизма не само в украинската земя, но и в цяла Европа. Принуждават я да го направи.
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Не знам защо не пишете че руснаците са изгонили ха йваните на Зе фюрера от по голямата част от Курска област? Германския Билд пише за това а вие се правите на ударени. Защо ли????
8
1
 
14
 
! Отговори
ДОЛУ ЦЕНЗУРАТА преди 2 часа
ами май е ликвидиран бронетанковия завод в николаев хахахахахах, просто руснаците са целили жилищнва сграда но петте ракети с-300 се отклонили и лупнали завода.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
До Хаха - Преизпълнили са плана!
6
1
 
7
 
! Отговори
Хаха преди 2 часа
Украйна съобщи че е свалила 140 дрона....
5
1
 
24
 
! Отговори
Не споменавате преди 2 часа
петте ракети "Искандер М", които се забиха като пирон в кисело мляко в покривите на цеховете на Бронетанковия завод в Николаев.
4
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Руски? Не. Ирански са. Русия дрон не може да произведе.
3
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Убийци и варвари!
2
23
 
5
 
! Отговори
@ @ @ преди 2 часа
Тези са абсолютно зло. Поддръжниците им също. Преди години смятах, че Рейгън е преувеличил, когато ги е нарекъл "империя на злото", но сега осъзнавам колко прав е бил.
1
23
 
6
 
! Отговори
NEW Z Fашизъм преди 2 часа
Нали уж беше специална операция против нацистите, а излезе в реалност че преродени Z нацисти искат да превземат независима Украйна....