Войските на Ким в Русия е "заплаха за сигурността"

Северна Корея е изпратила 1500 войници
18 окт 2024 18:15, Гергана Попова
102
Войските на Ким в Русия е "заплаха за сигурността"
Снимка: БГНЕС/ EPA

Южна Корея заяви днес, че според нея Северна Корея е изпратила войски в Русия, представляващо "сериозна заплаха за сигурността" на международната общност, на която Сеул ще отговори с всички налични средства, се казва в изявление на южнокорейската президентска канцелария, цитирано от Ройтерс.

Още по темата

Северна Корея е изпратила 1500 войници от специалните сили в Далечния изток на Русия за обучение и аклиматизация в местни военни бази и вероятно ще бъдат разгърнати за бойни действия във войната в Украйна, съобщи южнокорейската шпионска агенция в петък.

Националната разузнавателна служба на Южна Корея (NIS) също каза, че е работила с украинското разузнаване и е използвала технология за изкуствен интелект за разпознаване на лица, за да идентифицира севернокорейски офицери в района на Донецк в източна Украйна, подкрепящи руските сили, изстрелващи севернокорейски ракети.

В повече от 13 000 контейнера Северна Корея е изпратила артилерийски снаряди, балистични ракети и противотанкови ракети в Русия от август миналата година, каза агенцията въз основа на останките от оръжия, открити от бойния фронт в Украйна.

Общо повече от осем милиона артилерийски и ракетни снаряда са били изпратени в Русия, се казва в съобщението.

„Прякото военно сътрудничество между Русия и Северна Корея, за което се съобщава от чуждестранни медии, вече е официално потвърдено“, се казва в изявление на шпионската агенция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от САЩ
Таен космически самолет ще изпълни "невиждани досега маневри"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
6
 
1
 
! Отговори
До въпрос преди 2 часа
Изтегли ги,защото Германия се обедини и нямаше ГДР за да ги храни!
71
1
 
3
 
! Отговори
SS преди 2 часа
Запасявайте се с храни и лекарства,и се въоръжавайте кой с каквото може
70
1
 
4
 
! Отговори
на масата със СК преди 3 часа
Байдън иска да седне на масата да преговаря със Северна Корея! Президентът на САЩ Джо Байдън призова за преговори Москва, Пекин и... Пхенян. Съединените щати са готови за преговори с Русия, Китай и Северна Корея за намаляване на ядрените оръжия, каза Байдън. A скоро ще му се наложи да включи и Иран в призивите. A Медведев написа - "Все едно да преговаряме с Хитлер през 1945 г".
69
2
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 часа
Не знам каква дъвка е таз "Международна общност" дет непрекъснато ни я предъвкват , но според мен Северна Корея може с право да я хвърли в кошчето.
68
1
 
8
 
! Отговори
въпрос преди 3 часа
1994 година Русия изтегли поетапно всички свои войски от Германия (338 хиляди, които през 80те бяха дори над половин милион). Въпрос: за периода от 1994 до сега от кои държави се изтегли НАТО?
67
5
 
0
 
! Отговори
SS преди 3 часа
Със сигурност много севернокорейци ще дезертират,ако украинската пропаганда им обещае че ще ги прати в Южна Корея.Дори и да знаят ,че семействата им са заложници
66
1
 
1
 
! Отговори
Пак преди 3 часа
Глупости
65
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Забавно е как вашингтонските колонии надават вой под команда когато руснаците започнат да правят същото, което прави и НАТО в Украйна.
64
0
 
3
 
! Отговори
Цирк преди 3 часа
За едни може а за други не така ли?!
63
0
 
4
 
! Отговори
Ей преди 3 часа
А войските на нато в Украйна, какво са?
62
1
 
3
 
! Отговори
SS преди 3 часа
Обезпокоителното е ,че войната я Украйна навлиза в нова фаза което рано или късно ще засегне и нас,по един или друг начин.
61
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
А кой е питал Южна Корея за мнение за конфликт, който е на друг континент и изобщо не ги касае?
60
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Монгол до монгола,мила моя мамо....
59
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Южна Корея помага на Украйна, Северна Корея на Русия, това е толкоз просто и логично, да ме извини Вапцаров, че го цитирам
58
2
 
5
 
! Отговори
Пипо преди 3 часа
ФАЩ имат бази и воиски по целия свят ама тоюно тия 1500 са истинската заплаха за сигурността. И чия точно сигърност заплашват щото Международната общност е грандиозно звучащ термин за нищо и половина: Международната общност е широк термин, описващ голяма общност от страни. Може да се отнася за: всички страни по света; страните членки на ООН; страните членки на Съвета за сигурност на ООН; Страни с голямо геополитическо влияние; САЩ и съюзниците им...
57
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
А западните инструктори, наемници и така нататък какво правят в Украйна? Гарантират сигурността ли?
56
2
 
3
 
! Отговори
до 55 преди 3 часа
прав си! както и фашистките магарета байдън и зеленски!
55
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Кpacтавите мaгapeта се намират през девет планини! Ким и nyт ин, лика прилика!
54
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Кpacтавите мaгapeта се намират през девет планини! Ким и *** ин, лика прилика!
53
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Дo Крим, областите Донецк, Луганск, Запорожие, Херсон -Много се притесняваш тези територии няма да останат руски един ден ще се събудиш и ще чуеш неприятната новина.