Грешки в избора на сутиен, които увреждат гърдите

Неправилен размер на чашката
18 окт 2024 22:00, Михаела Лазарова
4
Грешки в избора на сутиен, които увреждат гърдите
Снимка: Istock

Когато избирате сутиен е важно да преценявате не само дизайна и външния му вид, но и много други фактори. Ако изберете грешния тип или размер на сутиена, рискувате да причините различни увреждания на гърдите. Сутиенът трябва едновременно да е красив и елегантен, но и да носи необходимата поддръжка за гръдната тъкан, без да я притиска излишно.

Някои от най-честите грешки в избора на сутиен, които много жени несъзнателно допускат и подлагат гърдите си на риск от увреждания.

Неточен размер на колана

Една от най-честите грешки, които се допускат в избора на сутиен, е прекалено стегнатият или пък хлабав колан. И двата варианта не са добре за гърдите.

Ако коланът на сутиена е твърде стегнат, това причинява излишно притискане на гръдната тъкан, което може да я увреди. От друга страна, хлабавият колан пък не осигурява достатъчно добра поддръжка, което също не е добре за гърдите.

За да не се нараняват влакната в тъканта, те се нуждаят от качествено и премерено пристягане, за да може сутиенът да ги поддържа добре.

Прекалено пристягане на презрамките

Друга популярна грешка в избора на сутиен е пристягането на презрамките, за да се осигури по-добро прилепване. Ще познаете, че сте допуснали тази грешка, ако коланът започне да се качва нагоре откъм гърба ви. Неговото място е наравно с предната му част точно под чашките.

Източник: Грешки в избора на сутиен, които увреждат гърдите 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: сутиенгърди
Още от НОТИФИКАЦИИ
Навици, които блокират метаболизма
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 45 минути
Най-удобни са бралет сутиените със широки презрамки и дантела.Също и спортните сутиени са удобни.Мъж съм но имам гинекомастия и нося сутиен понякога.
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимна преди 2 часа
Най-ревниво дамите с малки цици си купуват сутиен по-малък размер, че да им ги сплесква и да изглеждат, че преливат от сутиена :)) Ама няма кво :)
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Ами, как ще слагат, нали са распии и трябва да ги личи
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Абе най-добре си ходете без сyтиен. По-красиви сте!